Se Troels Lunds rangliste over kommunernes jobindsats

BENCHMARK: Nyborg Kommune er den kommune, der er bedst til at få ledige i job. Det viser en ny liste over kommunernes beskæftigelsesindsats, som Troels Lund Poulsen præsenterede fredag.

Nyborg, Frederiksberg og Gladsaxe.

Det er navnene på de tre kommuner i Danmark, der er bedst til at få borgere på offentlig forsørgelse i job. Det fremgår af en ny liste som Beskæftigelsesministeriet for nylig har offentliggjort.

Tanken med det nye såkaldte benchmarkingsystem er at gøre det lettere for kommunerne at se, hvordan de klarer opgaven med at få de borgere, der er på dagpenge og kontanthjælp, i job.

"Jeg har store forventninger til denne helt nye måde at måle kommunerne på. Først og fremmest forventer jeg, at det vil gavne ledige, som vil få en bedre indsats. Men det vil også lune i kommunekassen og dermed give penge, som kan bruges andre steder, for eksempel til bedre velfærd," siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

KL: Kan give skævt billede
Ranglisten måler på, om det går bedre eller værre end forventet med kommunernes beskæftigelsesindsats. En placering som nummer ét betyder, at Nyborg i dette tilfælde er den kommune, der klarer sig bedst, når der tages hensyn blandt andet alder og uddannelsesniveau i kommunen.

Hos KL kvitterer Thomas Kastrup-Larsen, formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalg, for initiativet, som han til KL's egen hjemmeside kalder "et skifte væk fra at måle på alle mulige proceskrav, som ikke nødvendigvis får mennesker i arbejde".

Men samtidig mener Thomas Kastrup-Larsen, at benchmarkingmodellen ikke giver et reelt billede, da den ikke medtager borgere på førtidspension.

En konsekvens ved benchmarkingsystemet er, at kommuner kan blive sat under administration, hvis de ikke gør det godt nok.

"Kommunerne kan komme under administration, hvis ledige efterlades uden indsats," siger Troels Lund Poulsen, der ved præsentationen understregede, at det dog er sidste redskab i værktøjskassen.

Se nedenfor på danmarkskortet, hvordan de respektive kommuner klarer sig. Hele Beskæftigelsesministeriets rangliste med placering, forventet indsats og kommunale besparelser finder du her.

,

Forrige artikel Første gang i flere år: Udbetaling af fratrædelsesbonusser i staten falder  Første gang i flere år: Udbetaling af fratrædelsesbonusser i staten falder  Næste artikel Forskere sætter spørgsmålstegn ved effekten af Troels Lunds jobrangliste Forskere sætter spørgsmålstegn ved effekten af Troels Lunds jobrangliste
Nu bliver det lettere for EU-borgere at få danske dagpenge

Nu bliver det lettere for EU-borgere at få danske dagpenge

AFTALE: Borgere fra andre EU-lande vil fremover kunne få ret til danske dagpenge efter én måneds arbejde i Danmark. Det er konsekvensen af en ny aftale i EU. Dermed taber Danmark kampen for at fastholde en længere optjeningsperiode.