SF: Støjberg stikker hovedet i busken

DAGPENGE: Støjberg nægter at forholde sig til virkeligheden, mener SF, som ser tydelige tegn på et mindre fleksibelt arbejdsmarked efter forkortelsen af dagpengeperioden. Dansk Metal bebuder ligesom HK længere opsigelsesvarsler som kompensation.
Marie Dissing Sandahl

Til den tid er forkortelsen gennemført, og der vil opstå en situation, hvor vores flexicurity-model ikke holder længere. Vi kan ikke nøjes med at bevare fleksibiliteten og så fjerne sikkerheden. Og dagpengeforringelserne sætter en bombe under sikkerheden.

René Nielsen
Formand for Dansk Metal Hovedstaden
Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) forholder sig ikke til virkeligheden, når hun tror, forkortelsen af dagpengeperioden ikke får konsekvenser for opsigelsesfristerne. Sådan lyder det fra SF's arbejdsmarkedsordfører, Eigil Andersen, som langer ud efter ministeren, som i et svar til Arbejdsmarkedsudvalget fastholder, at sikkerheden og fleksibiliteten på arbejdsmarkedet vil forblive den samme.

"Jeg vil gerne slå fast, at der med en toårig dagpengeperiode fortsat er en høj grad af sikkerhed, og at jeg ikke er bekendt med undersøgelser, der viser, at fleksibiliteten på arbejdsmarkedet blev reduceret i forbindelse med tidligere afkortninger af dagpengeperioden," skriver ministeren i svaret.

Og det svar undrer SF'eren.

"Enten ignorerer hun virkeligheden, eller også går hun med skyklapper," lyder kritikken.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00