Stor mystik om dato for nyt udspil om europæisk mindsteløn

FØR ELLER SENERE: Der er stor uklarhed om, hvorvidt det bliver i denne måned eller først til december, at et nyt forslag om europæisk mindsteløn ser dagens lys.

Beskæftigelseskommissær Nicolas Schmit er en af dem, der presser på for at få et direktiv om mindsteløn, og gerne så hurtigt som muligt.
Beskæftigelseskommissær Nicolas Schmit er en af dem, der presser på for at få et direktiv om mindsteløn, og gerne så hurtigt som muligt.Foto: EU-Kommissionen
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Der bliver stirret intensivt på kalenderen over fremtidige dagsordener ved møderne i EU-Kommissionen fra dansk side lige nu.

Det skyldes, at et meget omstridt og spændt afventet forslag om mindsteløn ikke længere står til at skulle præsenteres i slutningen af denne måned. I stedet er det tentativt flyttet til 15. december.

Det blev onsdag mødt med glæde fra blandt andet den danske fagbevægelse, der – på linje med regeringen og danske arbejdsgivere – er dybt bekymret for, hvad et sådant forslag kan gøre ved den danske model, hvor løndannelse ikke er noget lovbestemt, men noget der er lagt ud til arbejdsmarkedets parter.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00