Sygeplejerskernes græsrødder vil fortsætte lønkamp med ny forening

Konflikten mellem Danske Regioner og Dansk Sygeplejeråd har nu rundet to måneder. De sygeplejersker, der sidste år fik mobiliseret tusindvis af kollegaer på Facebook, har dog fortsat en tro på, at strejken gør en forskel, og meldingen er klokkeklar: De vil fortsætte med at påvirke politikere og deres fagforening for at redde deres fag.

Foto: Privatfoto
Rikke Brøndum

Den 14. juni stemte et overvejende flertal af sygeplejerskerne nej til overenskomsten for anden gang, og få dage senere mødte hundredvis fra hele landet op til den første demonstration foran Christiansborg.

I dag, hvor strejken netop har rundet to måneder, har formanden for den gruppe af sygeplejersker, der i en række medier er blevet ansigtet på protesterne – Foreningen af Danske Sygeplejersker – dog langt fra mistet troen på, at sygeplejerskerne kan få bedre arbejdsvilkår. Tværtimod har Marietta Petersen og seks andre sygeplejersker startet en formel forening med omkring 1600 medlemmer og er ved at bygge en interesseorganisation op.

”Jeg har hørt strejken omtalt som sygeplejerskernes svanesang. For os er det vigtigt at få italesat, at vi sygeplejersker er ved knække under de nuværende vilkår. Især med fokus på de mange ledige stillinger, vi også skal arbejde ekstra for at udfylde. Vi bekymrer os for vores fag og for sundhedsvæsenet, og derfor oprettede vi foreningen. Vi blev nødt til at reagere på, at så mange af vores kollegaer var mismodige, og at mange forlader faget, forklarer hun, der til daglig er sygeplejerske på regionshospitalet i Silkeborg.  

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00