Tillidsrepræsentanter: Ansatte er i chok

UDFLYTNING: Meldingen fra tre berørte statslige arbejdspladser er den samme: De ansatte er dybt rystede og forstår ikke, hvorfor de er blevet ramt af regeringens storstilede udflytningsplan.

Knap 300 medarbejdere i Statens Administration fik torsdag beskeden, at deres arbejdspladser skal flytte ud af hovedstadsområdet.
Knap 300 medarbejdere i Statens Administration fik torsdag beskeden, at deres arbejdspladser skal flytte ud af hovedstadsområdet.Foto: Claus Bech/Scanpix
Sine Riis Lund

Vi har brug for at sunde os lidt. Det har været en underlig dag. Man sidder og arbejder og i løbet af et kvarter, så har man faktisk ikke nogen arbejdsplads mere.

Michael Taarnberg
Tillidsrepræsentant fra HK Stat i Statens Administration

Vi har været igennem en proces, hvor vi har fundet en god samarbejdsform i styrelsen, og den skal man så til at bryde op og lave på en ny måde. Det kan godt få en til at tænke, om der er mening med galskaben.

Sanne Bro Nielsen
Tillidsrepræsentant for jordbrugsakademikerne
Fakta
Personalepolitiske pejlemærker
Regeringen har i sin publikation "Bedre balance" fem overordnede personalepolitiske pejlemærker, som skal være styrende for processen med at flytte statslige arbejdspladser.

1. Sikre tidlig og åben kommunikation
2. Fastholde medarbejdere og kompetencer
3. Hjælpe medarbejdere videre, som ikke ønsker at flytte med
4. Give medarbejdere, der flytter med, en god start
5. Sikre og fastholde stærke faglige miljøer på den nye beliggenhed

Torsdag klokken 9.50. Medarbejderne i Danmarks Evalueringsinstitut får at vide, at arbejdspladsen med mere end 100 ansatte skal flytte til Holbæk.

Torsdag klokken 11. De knap 300 ansatte i Statens Administration får meldingen, at langt hovedparten af dem skal flytte til Hjørring, mens en lille gruppe skal arbejde i Udbetaling Danmark.

Samme tid i Nyropsgade hos NaturErhvervstyrelsen. På et stormøde fortæller direktøren, at 390 af de ansatte skal have ny arbejdsplads i Sønderjylland.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00