Udsigt til besparelser på jobcentre: Se hvad centrene koster, og hvad pengene bruges på

Et bredt flertal i Folketinget er gået til valg på at spare et milliardbeløb på landets jobcentre og deres arbejde med at føre den aktive beskæftigelsespolitik ud i livet. Men udgifterne er allerede på vej ned, viser Altingets opgørelse over økonomien på området.

Både Venstre, Socialdemokratiet og Konservative har op til folketingsvalget foreslået besparelser på landets jobcentre for tre milliarder kroner.
Både Venstre, Socialdemokratiet og Konservative har op til folketingsvalget foreslået besparelser på landets jobcentre for tre milliarder kroner.Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Mens en ny regeringen forhandles på plads, er KL begyndt at ruste sig til at tage åbne diskussioner om, hvor meget og hvordan der kan spares på landets jobcentre.

Det kan der være god grund til oven på en valgkamp, hvor der lige fra Socialdemokratiet til Liberal Alliance har hersket enighed om, at der i hvert fald kan skæres i omegnen af tre milliarder kroner af udgifterne til jobcentre og den aktive beskæftigelsespolitik.

Hvilke opgaver og indsatser, der mere præcist kan undværes, har sparepartierne ikke gjort så meget ud af at fortælle om.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00