Unge Radikale ønsker hurtigere genoptjening af dagpenge

FORSLAG: Man skal kunne genoptjene retten til dagpenge hurtigere og mere fleksibelt end i dag, foreslår Radikal Ungdom til partiets landsmøde i weekenden. Den Radikale hovedbestyrelse afviser at gøre forslaget til officiel radikal politik.
Jørgen Skadhede
Fakta

Det foreslår de unge Radikale

Genoptjeningsreglerne for dagpenge ændres, således at optjeningen sker kvartalsvist frem for årligt. En periode i arbejde vil således give ret til den dobbelte periode med dagpenge indtil to års dagpengeret.

Fordoblingen af genoptjeningskravet i dagpengereformen har medført megen kritik fra fagbevægelsen og regeringens eget politiske bagland. Også hos de Radikale.

Selv om regeringen har parkeret diskussionen om dagpengesystemet i en kommission, forsøger Radikal Ungdom at sætte liv i diskussionen i forbindelse med Det Radikale Venstres landsmøde i Nyborg i weekenden.

De unge græsrødder med næstformanden for Radikal Ungdom, Morten Schiellerup Bager, i spidsen foreslår en resolution, der skal gøre det til officiel Radikal politik at arbejde for, at man kan genoptjene retten til dagpenge langt hurtigere og mere fleksibelt end i dag.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00