Utålmodig opposition venter på Støjberg-udspil

SAMRÅD: Det er ikke godt nok, når jobcentrene ikke overholder loven, erkendte Støjberg på et samråd, der også slog fast, at den utålmodige opposition må vente på regeringens udspil om ledighed.
Marie Dissing Sandahl

Det er ærgerligt, men ingen overraskelse, at der har været et fald i rettidigheden, men jeg forventer, at jobcentrene hurtigst muligt får rettet op.

Inger Støjberg (V)
Beskæftigelsesminister
Fakta

AE-rådet: I januar måned 2010 var det kun 58 procent af de forsikrede ledige, der begyndte deres første aktiveringsforløb rettidigt. Værst ser det ud for unge under 30 år, hvor kun 42 procent begyndte aktiveringen til tiden.

Inger Støjberg: 62 procent af de unge påbegynder aktivering rettidigt, mens 75 procent af alle, starter til tiden.


Kilde: AE-rådet og Beskæftigelsesministeriet

Selvfølgelig skal kommunerne følge loven og aktivere ledige til tiden. Sådan lød beskæftigelsesminister Inger Støjbergs (V) svar på kritikken af jobcentrene, som ifølge en analyse fra AE-rådet ikke opfylder kravet om rettidighed.

Ifølge ministerens egne tal står det dog ikke så slemt til, som AE-analysen bedyrer. 75 procent af alle bliver aktiveret til tiden, mens 62 procent af de unge starter til tiden, forklarede hun til samrådet. Men det er alligevel ikke "godt nok".

"Det er ærgerligt, men ingen overraskelse, at der har været et fald i rettidigheden, men jeg forventer, at jobcentrene hurtigst muligt får rettet op," sagde hun på samrådet og forklarede faldet med de nye ungeregler, som betyder, at kommunernes frist for påbegyndt aktivering af unge er blevet kortere, og at der derfor har været travlt i jobcentrene.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00