Om  
Morten Andersen

På Nordfyn trækker V-borgmester sig som følge af kys til julefrokost

Venstres Morten Andersen træder tilbage efter næsten 13 år som borgmester i Nordfyns Kommune. Det sker, efter at han under en julefrokost sidste år kyssede en kvindelig medarbejder. 

Venstres Morten Andersen er færdig som borgmester på Nordfyn efter 13 år som følge af at have kysset en kvindelig medarbejder til en julefrokost. 
Venstres Morten Andersen er færdig som borgmester på Nordfyn efter 13 år som følge af at have kysset en kvindelig medarbejder til en julefrokost. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Redaktionen

Venstre-manden Morten Andersen træder tilbage efter tæt på 13 år som borgmester i Nordfyns Kommune.

Det sker efter, at han under en julefrokost i kommunen sidste år kyssede en kvindelig medarbejder. 

"Det har sin rigtighed, at jeg på dansegulvet har kysset med en kvindelig deltager under julefrokosten. Jeg kan ikke ændre på det, men jeg giver en uforbeholden undskyldning for min ageren over for alle," skriver Morten Andersen selv på Facebook.

"Denne sag skal selvfølgelig medføre skarp kritik af min adfærd den aften. Det kan ikke være anderledes som kommunens øverste leder," lyder det videre fra den afgående borgmester. 

"Jeg har ikke grund til at tro, at en medarbejder er blevet krænket i den konkrete situation. Jeg har naturligvis talt sagen godt igennem med min hustru." 

Ifølge Fyens Stiftstidende udtrykte et enigt økonomiudvalg i en beslutning mistillid til Morten Andersen efter mandagens møde, hvor han orienterede om sagen.

"Økonomiudvalget har fået forelagt en redegørelse fra borgmesteren og udtrykker mistillid til borgmesterens håndtering af sagen, og tager kraftigt afstand fra den uacceptable adfærd, der er udvist af borgmesteren til julefrokosten," lyder det. 

Udpeger selv afløser

I sit opslag på Facebook peger Morten Andersen selv på sin afløser i form af partikollegaen Mette Landtved-Holm (V). Det sker som følge af konstitueringsaftalen i den nordfynske kommune. En beslutning, som vækker anledning til spørgsmål hos kommunens socialdemokrater, der stiller sig kritiske overfor udnævnelsen, ifølge TV 2 Fyn

Selv oplyser Nordfyns Kommune, at den konservative 1. viceborgmester, Anders Thingholm, overtager tøjlerne, indtil der foreligger et valg af en ny borgmester. Torsdag 11. maj er der indkaldt til et ekstraordinært kommunalbestyrelsesmøde, hvor en afløser ventes at falde på plads. 

Den detroniserede borgmester Morten Andersen har tidligere været formand for Beredskab Fyn og FynBus samt formand for Trafikselskaberne i Danmark.

Han har været borgmester i kommunen siden 2010, hvilket gør ham til den længst siddende borgmester på Fyn. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Andersen

Fhv. borgmester (V), Nordfyns Kommune og formand, Beredskab Fyn og FynBus
agrarøkonom (Agroskolen Herning 2000)

0:000:00