Høring om forslag til lov om deling af data i Erhvervsstyrelsen

Regeringen ønsker at styrke skattevæsenets mulighed for at udføre en bedre og mere intelligent skattekontrol. Derfor har skatteministeren præsenteret en samlet kontrolpakke - Stærkere skattekontrol, styrket vejledning. Som en del af kontrolpakken indgår initiativer foreslået af en tværministeriel arbejdsgruppe, som blev nedsat for at se på mulighederne for et styrket myndighedssamarbejde mod svindel med moms og afgifter.


Den tværministerielle arbejdsgruppe har i en rapport "Forslag til en stærkere myndighedsindsats mod organiseret svindel" bl.a. foreslået et initiativ om styrket kontrol i registreringsfasen. Initiativet er forankret i Erhvervsstyrelsen og vedrører dels intelligent kontrol i virksomhedsregistreringen, dels en forbedring af visse af Erhvervsstyrelsens data. Lovforslaget har til formål at skabe lovhjemmel til indførelse af intelligent kontrol i registreringsfasen.


Det foreslås derfor, at Erhvervsstyrelsen får mulighed for til brug for styrelsens opgaver, at indsamle og behandle, herunder samkøre, oplysninger fra SKAT og andre offentlige myndigheder samt fra offentligt tilgængelige kilder. Samtidig foreslås det, at Erhvervsstyrelsen får adgang til nødvendige oplysninger i indkomstregisteret. Desuden foreslås det, at Erhvervsstyrelsen får mulighed for, at behandle, herunder samkøre, oplysninger, som styrelsen er i besiddelse af til brug for styrelsens kontrol- og tilsynsopgaver. Endvidere foreslås det, at Erhvervsstyrelsen kan videregive oplysninger til andre offentlige myndigheder, fx SKAT, til brug for deres kontrol- og tilsynsopgaver. Endelig foreslås det, at erhvervsministeren bemyndiges til at fastsætte nærmere regler om Erhvervsstyrelsens indsamling, behandling og videregivelse af oplysninger.


Myndighed: Erhvervsstyrelsen
Type: Lovforslag
Høringsfrist: 11-12-2017
Status: Igang


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget