SDG Leadership - Verdensmålene fra 1-17 (A-Å)


Verdensmålene fra 1-17 (A-Å)

Verdensmålene har i rekordtempo opnået en genkendelighed og gennemtrængning i Danmark som det er få internationale aftaler forundt. Over fire hele dage dykker vi i dette kursus ned i substansen og lærer verdensmålene bedre at kende. Vi dækker en række forskellige aspekter med relation til, hvordan verdensmålene indvirker i vores dagligdag – som borgere og som medarbejdere. Derudover arbejder vi med metoder og værktøjer i et samspil imellem undervisning og praksis hjemme i egen organisation. 

 

Vi tilbyder derfor en uddannelse der giver dig:

Kendskab til verdensmålene og de mere praktiske aspekter af dem: Hvad er de for en størrelse, hvordan kan de bruges til at styrke vores organisationer og hvad fortæller de os om fremtiden. Kort fortalt handler det om, at deltagerne klædes på til at skabe mere værdi sammen med andre – en værdi der ikke har én bundlinje men mange, og ligeledes giver deltagerne redskaber til at arbejde med verdensmålene som strategisk styringsværktøj – både i internt strategiarbejde og forandringsprocesser. 

 

Det får du ud af uddannelsen:

•           Adgang til/mulighed for insourcing af ressourcer og kompetencer, der ikke findes i egen organisation

•           Ledelsessparring og inspiration til handling

•           Nye samarbejdsmuligheder

•           Nyeste viden på SDG-området, leveret af førende eksperter fra erhvervslivet, offentlige myndigheder og forskningsverdenen

•           Værktøjer til vidensdeling i egen organisation

•           Sparring med eksterne bæredygtighedseksperter

 

Kursets faste mødeledere:

Kristoffer Nilaus Tarp, Ekspert i bæredygtig organisationsudvikling. Kristoffer Nilaus Tarp har i mere end ti år med internationale forhold for EU, FN og som selvstændig rådgiver. Han rådgiver i dag både udenrigsministeriet, FN, Verdensbanken og civilsamfundsorganisationer ude i verden. Dette kombineret med hans erfaring fra UNDP’s SDG Accelerator og arbejdet med 32 danske produktionsvirksomheders innovationsprocesser fokuseret på bæredygtig forretningsudvikling.

 

Program

4 Moduler:

1: Verdensmålene – 17 nye venner og alle deres familiemedlemmer

Dagens program:

Hvad er verdensmålene for en størrelse og hvor kom de fra? Hvorfor er verdensmålene vigtige, og hvordan kan det være, at de lige pludselig figurere over det hele? Hvad betyder de for mig, og hvad er det for en forandring, jeg gerne vil bidrage til i retning af verdensmålene?

Underviser: 

Clara Halvorsen, Dansk Ungdoms Fællesråd og Verdens Bedste Nyheder

24. april 2020 kl. 9.30-15.30

 

2: Vær den forandring du ønsker og få andre med!

Dagens program:

Det hele handler om mennesker og handling. Hvordan får du indtænkt Verdensmålene i din daglige praksis i alle dine funktioner – og hvordan smitter du andre? Hvad er det for nogle valg og fravalg, der er svære for os som mennesker. Hvordan får vi tænkt bæredygtighed ind i vores faglige virke – også når det ikke virker helt ligetil?

Underviser: 

Christina Blak. Creative director & partner, We Love People

25 maj kl. 09.30-12.30

 

3: Hvad betyder verdensmålene i det praktiske

Dagens program:

Eksempler på hvordan verdensmålene kan drive forandringer i private og offentlige organisationer og i samfundet. Hvordan kan vi bruge verdensmålene som en strømpil i vores forståelse af fremtiden? Hvorfor rykker nogle dele af samfundet mens andre ikke gør det? 

Undervisere: 

- Annemarie Meisling, Senior Director, Corporate Affairs, Chr. Hansen

- Frank Andersen, Kommunaldirektør i Slagelse Kommune

17. juni kl. 09.30-15.30

 

4: Verdensmålene som en ramme om en verden i forandring

Dagens program:

Hvad er det for nogle tendenser, vi er vidne til, som et forvarsel om en verden i forandring? Hvordan tolker vi i Danmark verdensmålene og hvilke målsætninger vil vi holde os selv op på? Hvordan skal vi som borgere, forbrugere, medarbejdere og potentielle aktivister engagere os i den forandring, som vi ønsker at se? 

18 juni kl. 09.30-12.30

 

Udover ovenstående aktiviteter inviteres du og dine kollegaer til to SDG Leadership fyraftensmøder, som afholdes henholdsvis i foråret og i sensommeren 2020. Datoerne kommer ud i løbet af december 2019.

 

 

 

SDG Leadership - Verdensmålene fra 1-17 (A-Å)

Undervisningsforløb om SDG Leadership - Verdensmålene fra 1-17 (A-Å)

 

Tid: Opstart - Den 24. april 2020

Sted: Altinget, Ny Kongengsade 10, 1472 København K

Pris: 13.495 kr. ex. moms

 

Fast underviser er Kristoffer Nilaus Tarp, Ekspert i bæredygtig organisationsudvikling

 

Udfyld kontaktformularen for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder for deltagelse, eller du kan kontakte Kursusleder Philip Dueholm på dueholm@altinget.dk eller 60407626

Tilmelding