Arbejdsmarkedspolitisk netværk 2018


Altingets arbejdsmarkedspolitiske netværk er en mulighed for at møde nøgleaktører i den danske arbejdsmarkedspolitiske sektor og erfaringsudveksle med ligesindede. 

Programmet for 2017-2018 er nu på plads. Du kan se temaer, oplægsholdere og datoer for møderækken nedenfor. Du kan ligeledes se det programmet for netværkets første år ved at følge linket her

Ud over rækken af ordinære netværksmøder, der alle holdes i Børsbygningen med tilhørende morgenmad, inviteres der i april måned 2018 til et særligt netværks-topmøde i ekstra behagelige omgivelser på Altingets politiske hotel, Grønbechs, i Allinge på Bornholm. Transport, forplejning og overnatning i den forbindelse er naturligvis inkluderet.

Netværkets faste mødeleder er Altingets arbejdsmarkedsredaktør, Søren Elkrog Friis.

  

Sådan aktiverer Dansk Metal arbejdsmarkedet


Torben Poulsen, leder af Metal A-kasse

Hvordan bidrager Dansk Metal til at aktivere det danske arbejdsmarked? Torben Poulsen forsøger at svare ved hjælp af sine erfaringer som leder af Metal A-kasse med politisk og administrativt ansvar for beskæftigelses- og arbejdsmarkedspolitikken. Især lægger han fokus på overenskomster, politiske forlig, trepartsaftaler og Dansk Metals egne målsætninger og indsatser. 

Børsbygningen, tirsdag 5. september 2017 kl. 09.00-12.00 

 

Mål og strategi ved offentlige overenskomster


Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening

Topforhandleren ved Danmarks offentlige overenskomst, Anders Bondo Christensen, lægger lige nu planer for næste års forhandlinger, 2018. Hvad er der fokus på, og hvordan vil man nå i mål? På dette møde vil Anders Bondo Christensen svare på disse spørgsmål og lægge op til debat.

Børsbygningen, torsdag 23. november 2017 kl. 09.00-12.00 

 

Et aktivt arbejdsmarked

Jakob Jensen, departementschef i Beskæftigelsesministeriet 

Børsbygningen, mandag 26. februar 2018 kl. 09.00-12.00 - endelig beskrivelse følger

  

Altingets årlige arbejdsmarkedsdøgn - Grønbechs Hotel tirsdag 24. april 2018

Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at mødes og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue, Vilhelm og et besøg i hotelbaren, 'Øltinget'.

Program:

  • Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge
  • Velkomst og indlogering på hotellet
  • Formiddagsmøde og indlæg Anna Ilsøe, arbejdsmarkedsforsker og lektor på FAOS, Københavns Universitet
  • Fælles frokost
  • Indlæg ved Trine Pernille Larsen, lektor på FAOS, Københavns Universitet
  • Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets egen 'Vilhelm' og 'Øltinget'
  • Overnatning med efterfølgende veltillavet morgenmad og transport hjem

 

 

Beskæftigelse og rekruttering i udkanten

Allan Westh, arbejdsmarkedschef, center for job, uddannelse og rekruttering, Bornholms Regionskommune

Vi får besøg af arbejdsmarkedschef Allan Westh fra Bornholms Regionskommune, der har ansvaret for beskæftigelse, uddannelse og rekruttering på Bornholm. Her stiller vi skarpt på nogle af de udfordringer, der kan være på beskæftigelsesområdet i en af landets mere isolerede udkantskommuner. Allan Westh gør os klogere på de mest effektive tiltag for at øge beskæftigelsen og tiltrække nye, dygtige medarbejdere til solskinsøens virksomheder.

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, tirsdag 24. april 2018 inkl. overnatning

 

 

Et atypisk arbejdsmarked


Trine Pernille Larsen, lektor på FAOS, Københavns Universitet

Vi oplever et arbejdsmarked i konstant forandring. Hvad har man set indtil nu, og hvilke forandringer er i fokus? Trine Pernille Larsen har studeret atypiske ansættelsesformer og med udgangspunkt i egen forskning, fremlægger hun tidens vigtige forandringer på arbejdsmarked.

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, tirsdag 24. april 2018 inkl. overnatning

 

Workshop


Hanne Shapiro, Direktør i Hanne Shapiro Analyse

Erfaringer fra SIRI Kommissionen: Hvordan ser arbejdsmarkedets fremtid ud med kunstig intelligens og konstant udvikling af digitale muligheder? Og hvorfor og hvordan skal man ruste sine medarbejdere? Som hovedforfatter på SIRI Kommissionens første rapport og med erfaring fra sin stilling som innovationschef, forsøger Hanne Shapiro at besvare disse spørgsmål og guider medlemmerne igennem en workshop.

Ubbes Vinbar, Ny Vestergade 1, 30. maj 2018 kl. 15.00-18.00

 

Med forbehold for ændringer