Bliv
kontaktet

Arbejdsmarked

I Altingets arbejdsmarkedspolitiske netværk sætter vi det danske arbejdsmarked under lup, når vi stiller skarpt på alt fra overenskomstforhandlinger, til vilkårene for dem, der befinder sig i periferien af arbejdsmarkedet. Vi sætter fokus på et arbejdsmarked, der i disse år gennemgår en rivende udvikling og ser nærmere på, hvor det danske arbejdsmarked er på vej hen, når vi ser frem mod de næste 5 eller 10 år? Vi stiller skarpt på arbejdsmarkedspolitik med besøg fra eksperter og hovedrolleindehavere og tager debatten i netværket.

Mødeleder

Netværkets faste mødeleder er direktør i kommunikationsvirksomheden Rolf's Bureau, Rolf Ejlertsen. Rolf Ejlertsen har beskæftiget sig med den arbejdsmarkedspolitiske dagsorden de sidste 30 år og har bl.a. erfaring fra stillinger i Finansministeriet, Dagbladet Børsen og senest som pressechef i Dansk Industri

Program

Tidligere begivenheder

Vis

18/1-2022

Jens Arnholtz, lektor ved Københavns Universitet og forfatter til rapporten "Lønmodtageres faglige organisering 2000-2018"

Fremtiden for den danske model

En nylig undersøgelse af to forskere fra FAOS har fastslået, at den traditionelle fagbevægelse nu kun organiserer halvdelen af lønmodtagerne. Fundamentet for den danske model er i forandring, hvis det da ikke direkte slår revner. Hvad er konsekvenserne af denne udvikling, og hvordan skal vi forholde os til det? Det ser vi nærmere på til det første netværksmøde i det nye år.

Ny Kongensgade 10, 1472 København K, kl. 9:30-12:30

4/4-2022

Carl-Johan Lars Dalgaard, Professor og formand for Det Økonomiske Råd

Hvor skal arbejdskraften komme fra?

Vi står overfor et potentielt kæmpe rekrutteringsproblem ikke kun i Danmark men i stort set alle udviklede økonomier: vi bliver ældre og ældre og færre og færre unge til at være aktive på arbejdsmarkedet. En gammelkendt problematik. Knap så kendt er måske udfordringens globale rækkevidde, da mange af de økonomier vi normalt henter arbejdskraft fra i Europa, og på vores eksportmarkeder, står til at opleve befolkningstilbagegang. Og selvom vi har hævet pensionsalderen i Danmark, er det ikke sikkert at folk ønsker at arbejde til de bliver så gamle, eller at de er i stand til det. Så hvor skal arbejdskraften komme fra? Til dette netværksmøde dykker vi ned i de nyeste trends og ser nærmere på udfordringer og løsninger.

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 Kbh K, kl. 9:30-12:30

9/6-2022

Det danske arbejdsmarked og den grønne omstilling

Grøn omstilling behøver ikke koste arbejdspladser, men vil med alt sandsynlighed kræve en hurtig omstilling af vores uddannelsessektor og arbejdsmarked, hvis vi skal realisere de danske klimaambitioner. For vi ser ind i en fremtid med store grønne infrastrukturprojekter, forskning og innovation i grønne løsninger der skal tage fart og en dansk produktion som skal omstilles. Men hvor godt rustet er det danske arbejdsmarked egentlig til den grønne omstilling og til at understøtte vores klimaambitioner? Har vi kompetencerne og det rette system til at håndtere de store omvæltninger?  Det dykker vi ned i til dette møde.

Nordatlantens Brygge Strandgade 91 Christianshavn 1401 København K, kl. 9:30-12:30

22/9-2022

Døgnmøde

Det årlige døgnmøde for Altingets netværk for arbejdsmarked afholdes i de idylliske omgivelser på Kragerup. Til døgnmødet drøfter vi centrale politiske spørgsmål på det danske arbejdsmarked, og kommer til at gå i dybden med bl.a. pensionsdagsordenen, og forvaltningen af de milliarder af kroner, som danskerne har i opsparing. Konkret program og oplægsholdere lægges op i løbet af foråret 2022. 

Kragerup Gods, Kragerupgaardsvej 33, 4291 Ruds Vedby, kl. 8:00

22/11-2022

Den politiske sæson 2022/2023

Vi tager hul på den politiske sæson 2022/2023 i halen på Folketingets åbning, og dykker ned i det mest aktuelle på den politiske dagsorden. Vi går efter at få besøg fra Folketinget, for at blive klogere på den politiske dagsorden, og få mulighed for at gå i dialog med et eller flere af partierne.  

Mødested tilgår, kl. 9:30-12:30

Er du interesseret?

Vi hører gerne om din profil og din interesse for Altingets arbejdsmarkedspolitiske netværk. Udfyld derfor kontaktformularen for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder.

Vi sammensætter netværket ud fra de forskellige profiler, så det består af en varieret sammensætning af relevante aktører fra forskellige hjørner af arbejdsmarkedssektoren.

Ved at udfylde dine oplysninger til højre kan du derfor komme på en foreløbig liste over potentielle medlemmer.

Et medlemskab dækker 5 netværksmøder herunder et årligt døgnmøde. Deltagergebyret er kr. 19.995,- ex. moms for alle møderne inkl. fuld forplejning


Accepter betingelser