Civilsamfundsnetværk 2016


Altingets civilsamfundspolitiske netværk er en mulighed for at møde nøgleaktører i den danske civilsamfundssektor og erfaringsudveksle med ligesindede. 

Nedenfor kan du se programmet for 2017/2018. Du kan ligeledes se programmet for netværkets første år ved at følge linket her

Ud over rækken af ordinære netværksmøder, der alle holdes i Børsbygningen med tilhørende morgenmad, inviteres der i april måned 2018 til et særligt netværks-topmøde i ekstra behagelige omgivelser på Altingets politiske hotel, Grønbechs, i Allinge på Bornholm. Transport, forplejning og overnatning i den forbindelse er naturligvis inkluderet.

 

Netværkets faste mødeleder er Altingets civilsamfundsredaktør, Carsten Terp.

  
Bernie Sanders kampagneleder 


Zack Exley, tidl. politisk rådgiver og nu medstifter af Brand New Congress

Zack Exley sluttede sig til Bernie Sanders præsidentkampagne som seniorrådgiver med ansvar for digital kommunikation under valget i 2016. I et forsøg på at løfte den demokratiske kandidat helt til tops. Zack deler sine kommunikationserfaringer fra det virkelige liv ved netværkets første møde.  

Altinget, Ny Kongensgade 10, torsdag 7. september 2017 kl. 09.00-12.00

 

Debat om satspuljen

  
Carl Holst (V), Torsten Gejl (ALT), Vibe Klarup

Fungerer fordelingen af satspuljemidlerne hensigtsmæssigt? Vi har inviteret de folkevalgte politikere og Vibe Klarup, formand i Frivilligrådet og sekretariatschef i Hjem til Alle, til en debat om satspuljen og det civile samfund. 

Børsbygningen, onsdag 8. november 2017 kl. 09.00-12.00

 

Hvad ved vi egentlig om frivilligheden i Danmark?

Mette Hjære, koordinator for analyse og formidling, og Dorte Nørgaard, udviklingsleder, Center for Frivilligt Socialt Arbejde 

Vi kan alle blive klogere på, hvordan det egentlig står til i samarbejdet mellem kommuner og frivillige og foreninger, og hvordan man udvikler fokus på frivillige og civilsamfund. Men vi vil også gerne vide, hvem de frivillige er? Hvad de hyppigste grunde er til, at frivillige er frivillige, og hvad der motiverer dem? og hvem er den gruppe af danskere, der aldrig har været frivillige? Se de nye tal fra den kommende frivilligrapport fra Center for Frivilligt Social Arbejde. Mette Hjære og Dorte Nørgaard fra CFSA præsenterer fakta. 

Børsbygningen, tirsdag 30. januar 2018 kl. 09.00-12.00

 

Workshop 

Ledelse og motivation: Hvordan leder og motiverer man en organisation med både fuldtidsansatte og frivillige? 

Ubbes Vinbar, Ny Vestergade 1, onsdag 11. april kl. 15.00-18.00

 

Civilsamfundsdøgnet - mandag 20. august 2018 - Grønbechs Hotel, Allinge
Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at møde og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue og et besøg i hotelbaren, 'Øltinget'.

Program:

  • Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge
  • Velkomst og indlogering på hotellet
  • Formiddagsmøde og indlæg ved Winni Grosbøll
  • Fælles frokost
  • Indlæg ved Stina Vrang Elias
  • Pause
  • Workshop
  • Pause og bobler
  • Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets egen 'Spisestuen' og 'Øltinget'
  • Overnatning med efterfølgende veltillavet morgenmad og transport hjem

Folkemødets fordele og udfordringer


Winni Grosbøll, borgmester i Bornholms Kommune

Hvilke erfaringer har man gjort sig siden kommunens foræring af Folkemødet til Foreningen Folkemødet. Hvilke udfordringer er opstået, hvilke er stadig relevante, og hvordan skal fremtiden se ud? Det vil winni Grosbøll tale om på dagen, hvor vi også befinder os på Bornholm. 

 

Store projekter og strategiske alliancer


Stina Vrang Elias, adm. direktør i DEA

Hvordan skaber man de rigtige strategiske alliancer, som på sigt er gavnlig for egen organisation eller virksomhed? Hvad virker rigtig godt og mindre godt? Adm. direktør, Stina Vrang Elias, har flere års erfaring med alliancer fra bl.a. DI og DEA og bidrager med sine erfaringer på området.

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, mandag 20. august 2018 inkl. overnatning

 

 

Med forbehold for ændringer