Civilsamfundsnetværk 2018


Altingets civilsamfundspolitiske netværk er en mulighed for at møde nøgleaktører i den danske civilsamfundssektor og erfaringsudveksle med ligesindede. 

Programmet er under fortsat udarbejdelse, men du kan se det foreløbige program for 2018/2019 nedenfor.

Ud over rækken af ordinære netværksmøder, inviteres der i august måned 2019 til et særligt døgnmøde i ekstra behagelige omgivelser på Altingets politiske Hotel Grønbechs i Allinge på Bornholm. Transport til/fra København, forplejning og overnatning i den forbindelse er naturligvis inkluderet.

Netværkets faste mødeleder er Altingets civilsamfundsredaktør, Carsten Terp.

  

Effektmåling af sociale indsatser

Niels Ploug, direktør for personstatistik, Danmarks Statistik

Hvordan ser succes ud og hvordan måler man det? Direktør for personstatistik ved Danmarks Statistik, Niels Ploug, vil ved dagens møde gøre jer klogere på, hvordan man kan bruge effektmåling til at måle og veje sine indsatser.

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, tirsdag den 9. oktober 2018 kl. 9.30 - 12.30

 

Fonde - trends og tendenser

Birgitte Boesen, indehaver af büroCPH, og Søren Kaare-Andersen, direktør Bikubenfonden

Vi vil ved dagens møde tage pulsen på trends og tendenser i den danske fondsverden sammen med direktør i Bikubenfonden Søren Kaare-Andersen og Birgitte Boesen, indehaver af büroCPH, som netop har udgivet en ny bog om de danske fonde.

Ubbes Vinbar, Ny Vestergade 1, 1472 København K, torsdag den 6. december 2018, kl. 15.00-18.00

 

Samskabelse – den nye vej til velfærd?

Jesper Thyrring Møller, kommunaldirektør, Hedensted Kommune

Hvad kræver det, hvis borgere, virksomheder, kommunalt ansatte og civilsamfundsaktører i fællesskab skal formulere både problemstillingerne, løsningerne - og føre det ud i livet? Vi vil ved dagens møde dykke ned i samskabelsesbegrebet og tage en debat om, hvordan det kan skabe mere effektive og langtidsholdbare løsninger. Vi vil tage udgangspunkt i Hedensted Kommune sammen med kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller.

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, torsdag 7. februar 2019 kl. 9.30 - 12.30

 

Arena Summit 2019

Altinget og Mandag Morgen inviterer 28. marts 2019 alle netværksdeltagere til en dag, hvor videndeling og erfaringsudveksling er i højsædet, hvor der bliver mulighed for at møde ligesindede og interessefæller – og hvor der er plads til at finde ny inspiration, der kan skabe grobund for nye løsninger og samarbejder.

På dagen sætter vi fokus på nogle af tidens vigtigste tendenser i den fremtid, vi bevæger os hastigt imod. Centrale temaer bliver således blandt andet digitaliseringens og teknologiens betydning for alle aspekter af samfundet, fremtidens arbejdsmarked og deraf følgende kompetencebehov, behovet for at tænke i bæredygtige løsninger, indretningen af fremtidens velfærdssamfund og udviklingstendensernes betydning for demokratiet.

Dagen bliver fyldt med inspiration fra en lang række af de vigtigste samfundsaktører og -debattører lige nu. Programmet for dagen vil være sammensat af en række forskellige elementer: Sessioner i plenum med hårdtslående keynote speakers og nyskabende formidlingsgreb. Breakout-sessioner, hvor der er mulighed for at dykke ned i et tema og mødes med ligesindede, der også er interesserede i at søge inspiration fra andre, der deler interesser og udfordringer. Og rig mulighed for at mødes på tværs og udvide netværket med nye kontakter, der både kan inspirere til nye løsninger her og nu, men som forhåbentlig også kan udvikle sig til nye samarbejder på længere sigt.

Tid og sted: Tivoli, København, torsdag 28. marts 2019

 

Sådan bryder du igennem på Folkemødet

Folkemødet nærmer sig med hastige skridt og slutspurten er sat ind for mange organisationers planlægning af Folkemødets arrangementer. Dog er det langt fra alle organisationer, som har valgt at bruge ressourcer på eget telt med store og bekostelige events og debatter. Men det betyder absolut ikke, at der ikke er en gevinst at hente i at deltage. Men hvordan trænger man igennem lydmuren? Altinget inviterer i denne anledning til fyraftensmøde, hvor man kan få finpudset sine kommunikationsværktøjer op til årets vigtigste politiske festival.

Du kan læse mere om arrangementet og tilmelde dig gratis her

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, tirsdag 28. maj 2019 kl. 16.00

 

Altingets civilsamfundsdøgnmøde på Grønbechs Hotel i Allinge, Bornholm 19. - 20. august 2019

Netværkets årlige døgnmøde finder sted fra mandag til tirsdag på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge. I Bornholms flotte omgivelser får du gennem et døgn mulighed for at mødes og diskutere med flere af landets vigtigste aktører inden for det danske civilsamfund. Mødet giver de bedste vilkår for at netværke på tværs og samtidig fordybe sig i de faglige oplæg, vi bringer i spil. Overnatning, transport og forplejning er naturligvis inkluderet fra og til Københavns Lufthavn.

Det faglige program er under udarbejdelse, men agendaen for turen lyder: 

•   Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge

•   Velkomst og indlogering på hotellet

•   Oplæg og debat ved dagens første oplægsholder, Tim Gray

•   Fælles frokost

•   Oplæg og debat ved Mads Roke Clausen

•   Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets Restaurant Vilhelm og efterfølgende besøg i Øltinget

•   Overnatning med efterfølgende morgenmad og transport hjem 

 

Sociale investeringer – en drejebog

Tim Gray, Rådgiver og Storbritanniens førende ekspert i etablering af sociale obligationer

Tim Gray har arbejdet med hjemløshed i Storbritannien i over 25 år. Han var med til at udvikle den første hjemløse sociale obligation - af London Homelessness SIB (Social Investment Bond) samt den første med fokus på forebyggelse – Homelessness Prevention SIB. Samlet set har Tim Gray været involveret i 10 indsatser baseret på sociale obligationer
Han vil på vores døgnmøde dele sine erfaringer og give os en konkret og grundig indføring i de største udfordringer og fordele ved at arbejde i en SIB-konstruktion.

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, mandag 19. august 2019

 

Søgen efter civilsamfundets hellige gral

Mads Roke Clausen, PhD Fellow Roskilde Universitet og formand for Frivilligrådet 

Udover at være formand for Frivilligrådet arbejder Mads Roke Clausen på at kortlægge udviklingen i finansieringsmulighederne for frivillige organisationer i et PhD-projekt ved Roskilde Universitet. Målet med projektet er at levere anbefalinger til, hvordan sektoren kan levere god velfærd og samtidigt styrke organisationernes evne til at navigere i det finansielle landskab. Mads Roke Clausen er endvidere optaget på London School of Economics, og vil bidrage med perspektiver fra den anden side af Nordsøen.

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, mandag 19. august 2019

Med forbehold for ændringer