Civilsamfundsnetværk 2018


Altingets civilsamfundspolitiske netværk er en mulighed for at møde nøgleaktører i den danske civilsamfundssektor og erfaringsudveksle med ligesindede. 

Nedenfor kan du se programmet for 2017/2018. Du kan ligeledes se programmet for netværkets første år ved at følge linket her

Ud over rækken af ordinære netværksmøder, inviteres der i august måned 2018 til et særligt netværks-topmøde i ekstra behagelige omgivelser på Altingets politiske Hotel Grønbechs i Allinge på Bornholm. Transport, forplejning og overnatning i den forbindelse er naturligvis inkluderet.

Netværkets faste mødeleder er Altingets civilsamfundsredaktør, Carsten Terp.

  
Bernie Sanders kampagneleder 


Zack Exley, tidl. politisk rådgiver og nu medstifter af Brand New Congress

Zack Exley sluttede sig til Bernie Sanders præsidentkampagne som seniorrådgiver med ansvar for digital kommunikation under valget i 2016 i et forsøg på at løfte den demokratiske kandidat helt til tops. Zack deler sine kommunikationserfaringer fra det virkelige liv ved netværkets første møde.  

Altinget, Ny Kongensgade 10, torsdag 7. september 2017 kl. 09.00-12.00

 

Debat om satspuljen

  
Carl Holst (V), Torsten Gejl (ALT), Vibe Klarup

Fungerer fordelingen af satspuljemidlerne hensigtsmæssigt? Vi har inviteret de folkevalgte politikere og Vibe Klarup, formand i Frivilligrådet og sekretariatschef i Hjem til Alle, til en debat om satspuljen og det civile samfund. 

Børsbygningen, onsdag 8. november 2017 kl. 09.00-12.00

 

Hvad ved vi egentlig om frivilligheden i Danmark?

Mette Hjære, koordinator for analyse og formidling og Dorte Nørgaard, udviklingsleder i Center for Frivilligt Socialt Arbejde 

Vi kan alle blive klogere på, hvordan det egentlig står til i samarbejdet mellem kommuner og frivillige og foreninger, og hvordan der udvikles fokus på frivillige og civilsamfund. Men vi vil også gerne vide, hvem de frivillige er; hvad de hyppigste grunde er til, at frivillige er frivillige, og hvad der motiverer dem? Og hvem er den gruppe af danskere, der aldrig har været frivillige? Se de nye tal fra den kommende frivilligrapport fra Center for Frivilligt Social Arbejde. Mette Hjære og Dorte Nørgaard fra CFSA præsenterer fakta. 

Børsbygningen, tirsdag 30. januar 2018 kl. 09.00-12.00

 

Workshop om ledelse og motivation

Hvordan leder og motiverer man en organisation med både fuldtidsansatte og frivillige? Dette vil være udgangspunktet for en workshop ledet af Ia Brix Ohmann, stifter af Overlap.dk. Ia Brix Ohmann har arbejdet som leder og projektleder i mere end 25 år for frivillige foreninger og organisationer i både USA og Danmark. Workshoppen vil blive afholdt i mere uformelle rammer i Ubbes Vinbar, hvor vi vil byde på et godt glas vin og tapas.

Ubbes Vinbar, Ny Vestergade 1, onsdag 11. april kl. 15.00-18.00

 

Civilsamfundsdøgnet - mandag 20. august 2018 - Grønbechs Hotel, Allinge
Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at møde og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue, Vilhelm og et besøg i hotelbaren, 'Øltinget'.

Program:

  • Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge
  • Velkomst og indlogering på hotellet
  • Formiddagsmøde og indlæg ved Mads Akselbo Holm, direkør Foreningen Folkemødet Bornholm
  • Fælles frokost
  • Indlæg ved Stina Vrang Elias, adm. direktør i DEA
  • Workshop
  • Bobler i Haveteatret
  • Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets Restaurant Vilhelm og Øltinget
  • Overnatning med efterfølgende veltillavet morgenmad og transport hjem

 

Store projekter og strategiske alliancer


Stina Vrang Elias, adm. direktør i DEA

Hvordan skaber man de rigtige strategiske alliancer, som på sigt er gavnlige for egen organisation eller virksomhed? Hvad virker rigtig godt og mindre godt? Adm. direktør, Stina Vrang Elias, har flere års erfaring med alliancer fra bl.a. DI og DEA og bidrager med sine erfaringer på området.

 

Et Folkemøde for alle

Mads Akselbo Holm, direktør Foreningen Folkemødet Bornholm

Folkemødet skal skabe rammerne for en uformel politisk dialog mellem magten og folket. I takt med at Folkemødet er vokset fra år til år, er bekymringen for, at festivalen er blevet for elitær vokset med. Hvordan balancerer man mellem det kommercielle og den demokratiske legitimitet? Og hvad er Folkemødets overvejelser, når de indgår partnerskaber? Mads Akselbo Holm deler ud af sine erfaringer.

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, mandag 20. august 2018 inkl. overnatning

 

Hvordan ser succes ud og hvordan måler man den?

Niels Ploug, direktør for personstatistik, Danmarks Statistik

Danmark er forpligtet til at måle på fremskridt i implementering af FN's verdensmål. Hvordan ser de succeskriterier ud for Danmark, hvad er effektstyring, og hvordan kan du bruge dele af effektmålene i kommunikationen af din virksomhed, kommune eller organisation som mål for egen succes og innovation? Niels Ploug fra Danmarks Statistik vil åbne op for en diskussion af, om vi kan måle og veje FN’s verdensmål.

København, tirsdag den 9. oktober 2018 kl. 9.30 - 12.30

 

Fonde er ikke, hvad de har været

Birgitte Boesen, indehaver af büroCPH, og Søren Kaare-Andersen, direktør Bikubenfonden

Ubbes Vinbar, Ny Vestergade 1, 1472 København K, torsdag den 6. december 2018, kl. 15.00-18.00

 

 

Med forbehold for ændringer