Bliv
kontaktet

Civilsamfund

Altingets civilsamfundsnetværk er en mulighed for at møde nøgleaktører i og omkring den tredje sektor og erfaringsudveksle med ligesindede. Til hvert møde inviterer vi interessante nøgleaktører på området – embedsmænd, politikere og andre erfarne eksperter – til at komme med sit syn på en relevant problemstilling eller egne erfaringer, der lægger op til refleksion og personlig erfaringsudveksling.

Mødeleder

Netværkets faste mødeleder er Claus Nordahl, som er journalist på Civilsamfundets Videnscenter og medejer af Relay Productions. Claus står i spidsen for at facilitere møderne, sikre et højt fagligt niveau i indlæg og debatter samt bidrage med sin særlige viden indenfor det civilsamfundspolitiske område, så du som netværksmedlem kan gå hjem med ny viden og redskaber til at omsætte den til praksis.   

Program

3/11-2020

Ruth Gøjsen, forkvinde og medstifter af Medborgerne

Civilsamfundsnetværkets årlige døgnmøde: Skal civilsamfundet have et regelsæt for god ledelse?

I søgen efter at skabe større gennemsigtighed og understøtte bedre ledelse i civilsamfundsorganisationerne, har Frivilligrådet nedsat en komite, der skal udarbejde retningslinjer for good governance i den frivillige sociale sektor. På årets døgnmøde dykker vi ned i, hvordan en standard for good governance kan bidrage til ledelsen i netværkets organisationer. Her skal vi blandt andet diskutere om good governance-regler kan favne både store og små organisationer, når vi får besøg af Ruth Gøjsen, som er forkvinde og medstifter af Medborgerne.

Døgnmødet er dit årlige åndehul sammen med dine netværksfæller. Her får du tid til faglige diskussioner, plads til fordybelse og refleksion og til at lære dine netværk at kende. På årets døgnmøde sætter vi fokus på good governance-regler for civilsamfundet. Netværkets årlige døgnmøde finder i år sted på Kragerup Gods lidt uden for Kalundborg. Overnatning, forplejning og transport til/fra København er naturligvis inkluderet.

Kragerup Gods, Kragerupgårdsvej 33, 4291 Ruds-Vedby, kl. 9:00-8:00

20/1-2021

Kasper Sand Kjær, MF, Socialdemokratiet

Civilsamfundets demokratiske rolle

Som tidligere formand for Dansk Ungdoms Fællesråd og initiativtager til Demokratikommissionen, har civilsamfundet med Kasper Sand Kjær fået en stemme på Christiansborg. En stemme med indgående kendskab til civilsamfundets organisationer, dets styrke og potentiale for at fremme vores demokrati. På dagens møde beder vi derfor Kasper om at give os sin status på den demokratiske tilstand fra sin nuværende stol i Folketinget - hvilke udfordringer demokratiet står overfor? Og hvordan kan civilsamfundets organisationer bidrage til et genskabe en ny demokratisk kultur, som favner alle borgere.

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, kl. 9:30-12:30

23/3-2021

Mette Arnsfelt McPhail, sekretariatschef, Den Sociale Investeringsfond

En model for samarbejde i sociale investeringsprogrammer

Hvad er det vigtigste, når samarbejdet mellem en kommune, en civilsamfundsaktør og en investor skal udarbejdes? Og hvad er de største udfordringer? De spørgsmål er i fokus, når vi stiller skarpt på sociale investeringer. På dagens møde vil Mette Arnsfelt, der er sekretariatschef i Den Sociale Investeringsfond, give sit bud på en model for et samarbejde. Hun vil også give en status på Investeringsfondens arbejde med sociale investeringer og med konkrete eksempler gøre os klogere på værdien af dette værktøj, som er blevet tilføjet til den velfærdspolitiske værktøjskasse.  

Mødested tilgår, kl. 9:30-12:30

Er du interesseret?

Vi hører gerne om din profil og din interesse for Altingets civilsamfundsnetværk. Udfyld derfor kontaktformularen for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder.

Vi sammensætter netværket ud fra de forskellige profiler, så det består af en varieret sammensætning af relevante aktører fra forskellige hjørner af civilsamfundet.

Ved at udfylde dine oplysninger til højre kan du derfor komme på en foreløbig liste over potentielle medlemmer.


Accepter betingelser