Civilsamfundsnetværk 2018


Altingets civilsamfundspolitiske netværk er en mulighed for at møde nøgleaktører i den danske civilsamfundssektor og erfaringsudveksle med ligesindede. 

Nedenfor kan du se programmet for 2017/2018. Du kan ligeledes se programmet for netværkets første år ved at følge linket her

Ud over rækken af ordinære netværksmøder, inviteres der i august måned 2019 til et særligt døgnmøde i ekstra behagelige omgivelser på Altingets politiske Hotel Grønbechs i Allinge på Bornholm. Transport, forplejning og overnatning i den forbindelse er naturligvis inkluderet.

Netværkets faste mødeleder er Altingets civilsamfundsredaktør, Carsten Terp.

  

Effektmåling af sociale indsatser

Niels Ploug, direktør for personstatistik, Danmarks Statistik

Hvordan ser succes ud og hvordan måler man det? Direktør for personstatistik ved Danmarks Statistik, Niels Ploug, vil ved dagens møde gøre jer klogere på, hvordan man kan bruge effektmåling til at måle og veje sine indsatser.

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, tirsdag den 9. oktober 2018 kl. 9.30 - 12.30

 

Fonde - trends og tendenser

Birgitte Boesen, indehaver af büroCPH, og Søren Kaare-Andersen, direktør Bikubenfonden

Vi vil ved dagens møde tage pulsen på trends og tendenser i den danske fondsverden sammen med direktør i Bikubenfonden Søren Kaare-Andersen og Birgitte Boesen, indehaver af büroCPH, som netop har udgivet en ny bog om de danske fonde.

Ubbes Vinbar, Ny Vestergade 1, 1472 København K, torsdag den 6. december 2018, kl. 15.00-18.00

 

Samskabelse – den nye vej til velfærd?

Jesper Thyrring Møller, kommunaldirektør, Hedensted Kommune

Hvad kræver det, hvis borgere, virksomheder, kommunalt ansatte og civilsamfundsaktører i fællesskab skal formulere både problemstillingerne, løsningerne - og føre det ud i livet? Vi vil ved dagens møde dykke ned i samskabelsesbegrebet og tage en debat om, hvordan det kan skabe mere effektive og langtidsholdbare løsninger. Vi vil tage udgangspunkt i Hedensted Kommune sammen med kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller.

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, torsdag 7. februar 2019 kl. 9.30 - 12.30

 

Arena Summit 2019

Altinget og Mandag Morgen inviterer 28. marts 2019 alle netværksdeltagere til en dag, hvor videndeling og erfaringsudveksling er i højsædet, hvor der bliver mulighed for at møde ligesindede og interessefæller – og hvor der er plads til at finde ny inspiration, der kan skabe grobund for nye løsninger og samarbejder.

På dagen sætter vi fokus på nogle af tidens vigtigste tendenser i den fremtid, vi bevæger os hastigt imod. Centrale temaer bliver således blandt andet digitaliseringens og teknologiens betydning for alle aspekter af samfundet, fremtidens arbejdsmarked og deraf følgende kompetencebehov, behovet for at tænke i bæredygtige løsninger, indretningen af fremtidens velfærdssamfund og udviklingstendensernes betydning for demokratiet.

Dagen bliver fyldt med inspiration fra en lang række af de vigtigste samfundsaktører og -debattører lige nu. Programmet for dagen vil være sammensat af en række forskellige elementer: Sessioner i plenum med hårdtslående keynote speakers og nyskabende formidlingsgreb. Breakout-sessioner, hvor der er mulighed for at dykke ned i et tema og mødes med ligesindede, der også er interesserede i at søge inspiration fra andre, der deler interesser og udfordringer. Og rig mulighed for at mødes på tværs og udvide netværket med nye kontakter, der både kan inspirere til nye løsninger her og nu, men som forhåbentlig også kan udvikle sig til nye samarbejder på længere sigt.

Tid og sted: Tivoli, København, torsdag 28. marts 2019

 

Med forbehold for ændringer