Bliv
kontaktet

Cybersikkerhed

Cybersikkerhed er kommet øverst på dagsordenen hos de fleste myndigheder, organisationer og private virksomheder, fordi truslen om cyberangreb er stadigt stigende. Danmark står, som et af verdens mest digitaliserede lande, over for en meget stor udfordring ift. at værne sig i cyberspace.
 
Altingets cybersikkerhedspolitiske netværk giver en mulighed for at erfaringsudveksle med både offentlige og private aktører, der arbejder med at styrke cybersikkerheden i forskellige instanser i det danske samfund. Vi diskuterer de strategiske dispositioner og giver et indblik i de politiske overvejelser og tiltag.
 

Mødeleder

Netværkets faste mødeleder er tidligere justitsminister og transportminister samt bestyrelsesformand i Energinet, Lars Barfoed, som med sine mange års erfaring på området vil diskutere og reflektere med gruppen. Lars Barfoed har i dag sin egen virksomhed, LB&C, hvor han er politisk og strategisk rådgiver.

Program

Tidligere begivenheder

Vis

8/12-2022

Johan Busse, formand, Dataetisk Råd

Birgitte Kofod Olsen, Partner, Carve Consulting

Når dataetik og cybersikkerhed mødes - GDPR, tillid og sikkerhed

Dagens netværksmøde er et fællesmøde med Mandag Morgens dataetiske netværk. Emnet for mødet vil derfor tage udgangspunkt i spændingsfeltet mellem dataetiske- og cybersikkerhedsmæssige problemstillinger. For hvor går grænsen mellem brugen af borgernes data og sikkerhedsmæssige hensyn? Og hvordan kan den balance håndhæves med henblik på at bevare borgernes tillid til to systemer, der kan komme i konflikt? 

Vi søger at stille skarpt på ovenstående problemstilling med eksperter fra begge felter, imens netværkenes medlemmer vil blødgøre grænsen gennem dialog i blandede grupper. Derfor har vi inviteret formanden for Dataetisk Råd med til mødet. Her vil Johan Busse holde oplæg for begge netværk og komme nærmere ind på, hvordan vi skal bevæge os i det spændingsfelt, som er mødet mellem etik, data, cyber og sikkerhed. Til mødet vil vi også høre et kort oplæg fra Birgitte Kofod Olsen, der er partner i Carve Consulting. Hun vil fortælle nærmer om ansvarlig dataanvendelse som konkurrenceparameter ud fra de resultater, som en undersøgelse fra 2021 har fundet frem til. Så der er rigeligt at se frem til, når cybernetværket møder det dataetiske. 

Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København K, kl. 13:30

7/2-2023

Cyber- og IT-politisk dialog og status anno 2023

Hvordan står det til med IT-, data og cyberpolitikken inde på Christiansborg? Hvilke mål er har de enkelte partier nået i 2022, og hvad venter forud i 2023? Med et øget fokus på stærkere sikkerhed, flere trusler fra både ind og udland samt nye teknologier i rivende udvikling, så står det næppe stille på udviklingen og optimeringen af sikkerheden omkring det digitale i Danmark. Derfor vil dagens møde stille tre ordførere på området til debat overfor hinanden - og overfor netværket. Både så dialogen mellem fagprofilerne i branchen og politikerne på Slotsholmen styrkes, men også så der kan forventningsafstemmes forud for det nye år, der venter.

Ordførerne oplyses snarest, kl. 9:30

10/5-2023

Mikael Ekman, politisk direktør i Danmark og Island, Microsoft

M.fl.

Døgnmøde: Nationale og internationale tendenser i cybersikkerheden - hvad siger techgiganterne?

Det årlige døgnmøde finder sted fra 10.-11. maj 2023. I år mødes vi på Kragerup Gods på Sjælland, hvor der venter netværket 24 timer med faglige og sociale begivenheder. 

Tema og oplægsholdere oplyses snarest, men sæt allerede kryds i kalenderen nu!

Kragerup Gods, Kragerupgårdsvej 33, 4291 Ruds-Vedby, kl. 8:00

7/9-2023

Netværksmøde

Program og oplægsholder oplyses snarest.

Mødested tilgår, kl. 9:30

15/11-2023

Netværksmøde

Program og oplægsholder oplyses snarest.

 

Mødested tilgår, kl. 13:30-16:30

Er du interesseret?

Vi hører gerne om din profil og din interesse for Altingets netværk for cybersikkerhed. Udfyld derfor kontaktformularen for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder.

Vi sammensætter netværket ud fra de forskellige profiler, så det består af en varieret sammensætning af relevante aktører fra både det private og det offentlige.

Ved at udfylde dine oplysninger til højre kan du derfor komme på en foreløbig liste over potentielle medlemmer.

Et medlemskab dækker 5 netværksmøder herunder et årligt døgnmøde. Deltagergebyret er kr. 24.995,- ex. moms for alle møderne inkl. fuld forplejning


Accepter betingelser