Bliv
kontaktet

Cybersikkerhed

Cybersikkerhed er kommet øverst på dagsordenen hos de fleste myndigheder, organisationer og private virksomheder, fordi truslen om cyberangreb er stadigt stigende. Danmark står, som et af verdens mest digitaliserede lande, over for en meget stor udfordring ift. at værne sig i cyberspace.
 
Altingets cybersikkerhedspolitiske netværk giver en mulighed for at erfaringsudveksle med både offentlige og private aktører, der arbejder med at styrke cybersikkerheden i forskellige instanser i det danske samfund. Vi diskuterer de strategiske dispositioner og giver et indblik i de politiske overvejelser og tiltag.
 

Mødeleder

Netværkets faste mødeleder er tidligere justitsminister og nuværende public affairs-direktør i Primetime Lars Barfoed, som med sine mange års erfaring på området vil diskutere og reflektere med gruppen.

Program

10/11-2020

Mart Laanemäe, den estiske ambassadør i Danmark

E-Estonia - det mest digitalt avancerede samfund i verden

Estland er kendt som verdens mest digitaliserede samfund og arbejder efter devisen, at ”internet er en menneskeret”. En langsigtet og ambitiøs strategi har ført landet med bare 1,3 millioner indbyggere og 25 års historie som selvstændig nation ind i kredsen af digitale firstmovers med etableringen af det digitale samfund e-Estonia. Ikke alene er det estiske samfund et af de mest digitaliserede, men også et af de højest rangerede lande, når det kommer til cybersikkerhed. E-Estonias succes skyldes en smart infrastruktur, som har gjort det muligt at etablere et sikkert e-service økosystem X-road. X-road sørger for, at alle databaser hænger sammen, samt at indhold ud og ind af systemet bliver krypteret. Den estiske ambassadør vil til dagens møde fortælle om dette banebrydende digitale system, som har gjort 99 procent af landets services digitale.

Ubbes Vinhandel, Ny Vestergade 1, 1471 København K, kl. 9:30

3/2-2021

Jørgen S. Christensen

Den nye energiCERT

På dagens møde skal vi drøfte oprettelsen af den nye energiCERT med Jørgen S. Christensen, teknologi- og forskningschef, Dansk Energi. Mere info følger. 

Ubbes Vinhandel, Ny Vestergade 1, 1471 København K, kl. 9:30

14/4-2021

Ordførere fra de Folketingets partier

Ordførerdebat - cybertruslen og cybersikkerhed

Til dagens møde samles Altingets forsvarspolitiske, Altingets cybersikkerhedspolitiske netværk og en række forsvars- og it-ordførere om en fælles dagsorden - cybertruslen og cybersikkerhed i Danmark. Hvordan håndterer vi cybertruslen - både set fra et teknisk, forsvarsmæssigt og politisk perspektiv? Hvilke prioriteringer har partierne, og falder de i tråd med de fagprofessionelles udfordringer? 

Altinget, Ny Kongensgade 10, København, kl. 13:30

31/5-2021

Niels Bertelsen, formand, PROSA

Offentlig it-struktur skal være på danske hænder

Offentlig data skal være på danske hænder, og økonomien må aldrig være et argument i sig selv for at flytte data til udlandet – risikoen er simpelthen for stor. Sådan skriver formanden for Prosa Niels Bertelsen i et indlæg i Altinget. Niels forklarer, at hvis vigtige infrastruktursystemer ligger i et andet lands jurisdiktion, er de særligt sårbare i en krisetid. Så hvilke systemer giver mening at drive i udlandet og hvilke gør ikke? Til dagens møde har vi inviteret Niels Bertelsen til en snak om, hvordan han mener, at vi bør sikre vores datasikkerhed i Danmark.

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1412 København K, kl. 9:30

Er du interesseret?

Vi hører gerne om din profil og din interesse for Altingets netværk for cybersikkerhed. Udfyld derfor kontaktformularen for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder.

Vi sammensætter netværket ud fra de forskellige profiler, så det består af en varieret sammensætning af relevante aktører fra både det private og det offentlige.

Ved at udfylde dine oplysninger til højre kan du derfor komme på en foreløbig liste over potentielle medlemmer.


Accepter betingelser