Bliv
kontaktet

Cybersikkerhed

Cybersikkerhed er kommet øverst på dagsordenen hos de fleste myndigheder, organisationer og private virksomheder, fordi truslen om cyberangreb er stadigt stigende. Danmark står, som et af verdens mest digitaliserede lande, over for en meget stor udfordring ift. at værne sig i cyberspace.
 
Altingets cybersikkerhedspolitiske netværk giver en mulighed for at erfaringsudveksle med både offentlige og private aktører, der arbejder med at styrke cybersikkerheden i forskellige instanser i det danske samfund. Vi diskuterer de strategiske dispositioner og giver et indblik i de politiske overvejelser og tiltag.
 

Mødeleder

Netværkets faste mødeleder er tidligere justitsminister og transportminister samt bestyrelsesformand i Energinet, Lars Barfoed, som med sine mange års erfaring på området vil diskutere og reflektere med gruppen. Lars Barfoed har i dag sin egen virksomhed, LB&C, hvor han er politisk og strategisk rådgiver.

Program

31/5-2021

Niels Bertelsen, formand, PROSA

Offentlig it-struktur skal være på danske hænder

Offentlig data skal være på danske hænder, og økonomien må aldrig være et argument i sig selv for at flytte data til udlandet – risikoen er simpelthen for stor. Sådan skriver formanden for Prosa Niels Bertelsen i et indlæg i Altinget. Niels forklarer, at hvis vigtige infrastruktursystemer ligger i et andet lands jurisdiktion, er de særligt sårbare i en krisetid. Så hvilke systemer giver mening at drive i udlandet og hvilke gør ikke? Til dagens møde har vi inviteret Niels Bertelsen til en snak om, hvordan han mener, at vi bør sikre vores datasikkerhed i Danmark.

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1412 København K, kl. 9:30

20/8-2021

Martin Lidegaard (R) / Mona Juul (K)

Ordførerdebat - cybertruslen og cybersikkerhed

Til dagens møde samles Altingets forsvarspolitiske, Altingets cybersikkerhedspolitiske netværk og en række forsvars- og it-ordførere om en fælles dagsorden - cybertruslen og cybersikkerhed i Danmark. Hvordan håndterer vi cybertruslen - både set fra et teknisk, forsvarsmæssigt og politisk perspektiv? Hvilke prioriteringer har partierne, og falder de i tråd med de fagprofessionelles udfordringer? 

Altingets Gård, Ny Kongensgade 10, København K, kl. 13:30

Carsten Schürmann, professor og leder, Center for Information Security and Trust, ITU

Forsvarsministeriet og ITU går sammen om at øge cybersikkerheden

Den nationale it-sikkerhedsmyndighed under Forsvarsministeriet, Center for Cybersikkerhed, har finansieret to nye projekter på ITU's Center for Information Security and Trust (CISAT). Begge projekter understøtter den nationale ambition om at hæve it-sikkerhedsniveauet i private og offentlige virksomheder. Til dagens møde får vi, som optakt til ordførerdebatten, besøg af lederen af CISAT og professor på ITU, Carsten Schürmann. Han vil komme nærmere ind på, hvad ambitionen og målsætningen for samarbejdet og de to projekter er, samt vigtigheden i et større politiske engagement i udvinding af viden på cyberfronten.

Altingets Gård, Ny Kongensgade 10, København K, kl. 13:30

9/9-2021

Døgnmøde: Danmarks cybersikkerhed og digitale adfærd i internationalt perspektiv

Program følger

Vilcon Hotel & Konferencegaard, Lorupvej 44, 4200 Slagelse, kl. 8:00

11/11-2021

Datacentrene vokser i DK - et problem eller en gevinst?

Program følger

Mødested tilgår, kl. 13:30

18/1-2022

Smart cities: hacking af infrastrukturen

Program følger

Mødested tilgår, kl. 9:30

Er du interesseret?

Vi hører gerne om din profil og din interesse for Altingets netværk for cybersikkerhed. Udfyld derfor kontaktformularen for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder.

Vi sammensætter netværket ud fra de forskellige profiler, så det består af en varieret sammensætning af relevante aktører fra både det private og det offentlige.

Ved at udfylde dine oplysninger til højre kan du derfor komme på en foreløbig liste over potentielle medlemmer.

Et medlemskab dækker 5 netværksmøder herunder et årligt døgnmøde. Deltagergebyret er kr. 24.495,- ex. moms for alle møderne inkl. fuld forplejning


Accepter betingelser