Politisk cybersikkerhedsnetværk


Cybertruslen mod Danmark og de danske virksomheder er høj. Senest gik det ud over Maersk, da cyberangrebet Petya skyllede ind over virksomheder og myndigheder verden over. Og før det lammede hackerangrebet WannaCry blandt andet flere hospitaler i Storbritannien.

Danmark er et af de mest digitaliserede samfund i verden, og konsekvenserne af et cyberangreb kan derfor være store. Både for de offentlige og private aktører, som står over for de samme udfordringer, når det kommer til cybersikkerhed.

I Altingets nye politiske netværk for cybersikkerhed diskuterer vi de strategiske dispositioner og giver et indblik i de politiske overvejelser og tiltag, herunder regeringens ventede strategi for cyber- og informationssikkerhed. Vi kigger derudover mod udlandet for at se, hvordan andre lande og internationale institutioner forholder sig til cybertruslen og diskuterer endelig, hvordan det offentlige og private kan etablere et stærkere samarbejde.

Programmet er fortsat under udarbejdelse, men vil løbende blive opdateret.

Netværkets faste mødeleder er tidligere justitsminister og nuværende Public Affairs direktør i Primetime Lars Barfoed, som med sine mange års erfaring på området vil diskutere og reflektere med gruppen.

  

Maersk om genetablering af IT-infrastruktur efter angreb

 

Lars Henneberg, Vice President, Head of Risk Management i Maersk

Sidste år ramte det globale NotPetya angreb Maersk, og låste og krypterede en del af virksomhedens computere og servere. Men hvordan oplever Maersk truslen fra cyberkriminalitet i dag? Og hvad tænker virksomheden om øget samarbejde i et nationalt cybersikkerhedsråd? De spørgsmål giver Vice President, Head of Risk Management i Maersk Lars Henneberg sit bud på.

Den Sorte Diamant, København, torsdag 22. november 2018 kl. 09:30-12:30

 

Dansk Industri: "Cybersikkerhed er en holdsport"

Morten Rosted Vang, chefkonsulent, DI

"Vi bør se cybertruslen som en samfundsudfordring, der skal løses i fællesskab mellem stat, kommuner, regioner, organisationer, virksomheder og os alle som privatpersoner". Sådan skrev dagens oplægsholder, chefkonsulent og sikkerhedsekspert i Dansk Industri, Morten Rosted Vang, i et blogindlæg i juni 2018. Han ser i høj grad samarbejdet på tværs af sektorer, brancher og industrier, som en af nøglerne til at styrke cybersikkerheden for hele samfundet. Til dette møde eftermiddagsmøde gæster han netværket og tager diskussionen om industriens rolle i det nationale cyberforsvar. Dette eftermiddagsmøde afholdes i hyggelige og uformelle rammer hos Ubbes Vinhandel, hvor Altinget byder på et godt glas vin og en lille bid mad efter mødet.

Ubbes Vinhandel, Ny Vestergade 1, København K., torsdag 7. februar 2019 kl. 15:00-18:00

 

 

Arena Summit 2019

Internationale keynote-speakere, relevante fagspecifikke workshops og meget mere - yderligere information følger

Altinget og Mandag Morgen inviterer til Arena Summit 2019, der samler flere end 1000 offentlige og private beslutningstagere. Temaet for årets Arena Summit er den næste generation.

Der er ingen tvivl. Den næste generation kommer til at forme menneskeheden og samfundet på måder, vi endnu kun kan gisne om og se konturerer. Det er i den næste generation, at løsningen på klimaudfordringerne skal findes. Den næste generation kommer til at stille krav til et sammenhængende og højteknologisk sundhedsvæsen. Den næste generation skal mestre kompetencerne til at gribe potentialerne af den teknologiske udvikling. Og den næste generation kommer til at revolutionere det politiske system og fremtidens demokrati. Derfor inviterer Altinget og Mandag Morgen til Arena Summit 2019, hvor vi tager den næste generation alvorligt og samler landets beslutningstagere om udviklingen af fremtiden.

Den næste generation vil også revolutionere demokratiet og det politiske system. Den vil fortsætte med at redefinere opfattelsen af og udvide rammerne for samfundsengagement. Den vil på samme tid være globalt orienteret og vokse op med adgang til hele verden i lommen – og være fokuseret på det lokale og på at gøre en forskel i de nære fællesskaber. Den vil være klar til at skabe helt grundlæggende forandringer og udfordre alle de strukturer, rammer, regler og normer, vi andre tager for givet. Samtidig vil nye magtfaktorer i stigende grad gøre sig gældende, når magtbalancen delvist flytter sig fra den politiske verden til businessverdenen. Det kræver en ny type lederskab – politisk og forretningsmæssigt, hvis legitimiteten skal bevares i samfundet. Og det kræver en ny slags samtale og samfundsdebat, hvis vi vil holde fast i og fortsat dyrke samfundsengagementet hos de næste generationer.

Hvad betyder alle de tendenser egentlig for os alle her og nu? Og hvad skal vi forberede os på, hvis vi vil være klar til fremtiden?

Det dykker vi ned i, når vi sætter den næste generation på dagsordenen til Arena Summit 2019.

Tivoli, København, torsdag 28. marts 2019 - kl. 09:00-16:30

 

Internationale erfaringer med cybersikkerhed

Oplægsholder endnu ikke bekræftet

Til dette møde retter vi blikket ud mod verden og inviterer en international ekspert på cyberområdet til en diskussion om internationale samarbejder. De traditionelle internationale samarbejder har på nogle områder vist sig at komme til kort, når cyberangreb spreder sig globalt på få øjeblikke. EU, NATO, finanssektoren og de nationale sikkerhedstjenester prøver alle at øge samarbejdet og sikre, at alarmsystemerne er på plads, når omfattende cyberangreb som NotPetya rammer ud af det blå. Men hvordan bliver vi endnu bedre rustet til at modstå angreb? Og hvordan skaber vi et internationalt alarmsystem, der kan advare virksomheder, offentlige institutioner og private borgere om cyberangreb? Til dette møde inviterer vi en central, international aktør, der tager diskussionen med gruppens medlemmer.

Børsbygningen, København, maj 2019 kl. 09:30-12:30 - yderligere information følger

 

Den offentlige digitaliseringsstrategi

Marianne Sørensen, vicedirektør, Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen blev etableret i 2011 med ambitionen om at styrke digitaliseringen i det offentlige Danmark. Det danske offentlige system er et af de mest digitaliserede i verden og udviklingen går kun i én retning - flere digitale løsninger. Digitaliseringsstyrelsen arbejder på at skabe effektive og sammenhængende løsninger i offentlige serviceorganer, bl.a. gennem øget samarbejde og villig til at gå til nye løsninger uden berøringsangst. Men hvordan tænkes informations- og datasikkerhed ind i løsningerne? Hvem har ansvar for at uddanne offentlig ansatte i datasikkerhed? Digitaliseringsstyrelsen arbejder efter den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi 2016-2020, der bl.a. har som mål, at tryghed og tillid skal være i centrum. Hvilke fokusområder kommer til at præge den næste digitaliseringsstrategi for den offentlige sektor? Og hvordan er det gået med målsætningerne i den eksisterende? Vi inviterer vicedirektør Marianne Sørensen til dette møde og sætter fokus på datasikkerhed i det offentlige.

Ny Kongensgade 10, København, Fredag 23. august 2019 kl. 09:30-12:30

 

Med forbehold for ændringer

 

Om Altinget

Altinget er et prisvindende, privatejet, politisk neutralt netmedie grundlagt i januar 2000 med en af de største redaktioner på Christiansborg i ryggen. Vi udgiver 20 fagpolitiske nyhedsportaler og er blandt de mest citerede politiske medier i Danmark. Dertil kommer to gratis netaviser (en med overblik over dansk politik og en om civilsamfundet), to årlige magasinudgivelser samt flere konferencer. Efter stigende efterspørgsel fra vores læsere udvidede vi i 2016 vores online-platform med fysiske netværk, hvor medlemmerne bliver bundet sammen i eksklusive netværksgrupper med fokus på nichepolitiske problemstillinger. Vi kalder det den politiske ARENA, fordi man mødes om aktuelle, centrale politiske emner i et fælles og fortroligt rum.