Bliv
kontaktet

Digitalisering

Altingets digitaliseringsnetværk sætter fokus på digitaliseringens muligheder og problemer, for digitaliseringen er fyldt af modsætninger. Heldigvis har vi i Danmark god tradition for at samarbejde på tværs af offentlige, private og interesseorganisationer. I netværket mødes vi på tværs af sektorer med indflydelsesrige og relevante organisationer.

Virksomheder og det offentlige digitaliserer på fuld fart i disse år. AI, robotter, IoT, 5G, dataetik, digitaliseringsstrategi og agilitet er bare nogle af de tendenser, som man skal mestre. Men hvordan digitaliserer man bedst? Hvad er egentlig borgernes og samfundets behov? Og hvilke teknologiske trends i Danmark og verden skal man som digitaliserings- og IT-ansvarlig holde øje med? 

 

Mødeleder

Til hvert møde inviterer vi interessante nøgleaktører på området – politikere, virksomheder, interesseorganisationer og førende eksperter – til at komme med deres syn på en relevant problemstilling samt cases, der lægger op til refleksion og erfaringsudveksling.  Netværkets møder faciliteres fast af den digitale aficionado, tech-journalist og podcast vært Henrik Føhns, der igennem de sidste mange år har gjort os alle sammen klogere på teknologien og digitaliseringens vilkår og indvirken politisk, i dagligdagen og på den internationale scene.

-

Program

Tidligere begivenheder

Vis

19/8-2021

Mød bl.a. Martin Grønbæk Jensen, Administrerende Direktør v. Digitalt Dogme

Heldagsseminar i KBH

Dagens heldagsseminar finder sted i et af de gamle pakhuse i hjertet af Københavns Havn. Gennem et intensivt dagsforløb får du mulighed for at møde og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med dine faglige sparringspartnere, afslutter vi det faglige program med en lækker middag med vin i et af de københavnske spisehuse. 

Det digitale dogme og kompetencekløften


Det vurderes at der i 2030 vil være en mangel på omtrent 19000 IT-specialister i DK.

Netværket gæstes bl.a. af Martin Grønbæk, som er administrerende direktør i organisationen Digitalt Dogme. Med udgangspunkt fra virksomhederne selv, søger Digitalt Dogme at løfte det digitale kompetenceniveau og på den vis imødekomme udfordringen omkring kompetencekløften. Digitalt Dogme sigter efter at opkvalificere op mod 70.000 medarbejdere over fire år i kampen mod netop dette problem. 

Vi vil inden for netværkets egen ramme bruge dette til afsæt i diskussionen om fremtidens digitale kompetencer, hvad mangler der, hvad kan vi gøre og hvor kan vi fïnde og udvikle værdi?

Villa Copenhagen (Tietgensgade 37, København Hovedstaden, DK), kl. 10:00-16:30

19/10-2021

Thomas Lund-Sørensen, Center for Cybersikkerhed

Sikkerhed i et digitalt økosystemisk perspektiv

På dagensmøde står der cybersikkerhed på dagsordenen. Vi gæstes i dag af chefen for center for cybersikkerhed, som i dag vil give sit bud på hvordan cybersikkerhed har indspil i spændet mellem menneske, samfund og digitalisering. I 2020 så vi store diskussioner omkring 5G udbuddet, og havde internationale spillere som Huawei, der bragte store nationale sikkerhedsmæssige dilemmaer ind i spørgsmålet om et offentligt udbud af hvad der endte som kritisk infrastruktur. Dét og meget mere vil vi se dybere ind i på dagens netværksmøde. 

Ny Kongensgade 10, 1472 København K, kl. 9:30-12:30

30/11-2021

Anne Marie Engtoft, Dansk Tech-ambassadør i Silicon Valley

Techplomacy med Anne Marie Engtoft

På dette formiddagsmøde har vi inviteret den danske Tech-ambassadør, Anne Marie Engtoft. Hun blev i august 2020 udnævnt og overtog posten fra den nu Microsoft-aktuelle Casper Klynge. 
På dagens møde vil vi se ind i temaet omkring techplomacy. Hvad skal vi bruge det til, hvad er i fokus og hvordan gavner det os i vores organisationer og virksomheder? 

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, kl. 9:30-12:30

20/1-2022

Thomas Bolander, DTU Compute

Kan robotter og mennesker interagere socialt?

Thomas er til dagligt forsker på DTU, hvor han forsker i logik og kunstig intelligens. Hans forskning fokuserer primært på sociale aspekter af kunstig intelligens, altså hvordan vi gør fremtidens computere, smartphones og robotter socialt intelligente, så de også kan begynde at forstå lidt af hvordan vi mennesker tænker. Målet er at kunne lave computere og robotter som kan interagere socialt kompetent og fleksibelt med mennesker og andre robotter.

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 Kbh K, kl. 9:30-12:30

Er du interesseret?

Vi hører gerne om din profil og din interesse for Altingets digitaliseringspolitiske netværk. Udfyld derfor kontaktformularen for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder.

Vi sammensætter netværket ud fra de forskellige profiler, så det består af en varieret sammensætning af relevante aktører på tværs af sektorer.

Ved at udfylde dine oplysninger til højre kan du derfor komme på en foreløbig liste over potentielle medlemmer.

Et medlemskab dækker 5 netværksmøder herunder et årligt døgnmøde. Deltagergebyret er kr. 19.995,- ex. moms for alle møderne inkl. fuld forplejning.


Accepter betingelser