Bliv
kontaktet

Digitalisering

Altingets digitaliseringsnetværk sætter fokus på digitaliseringens muligheder og problemer, for digitaliseringen er fyldt af modsætninger. Heldigvis har vi i Danmark god tradition for at samarbejde på tværs af offentlige, private og interesseorganisationer. I netværket mødes vi på tværs af sektorer med indflydelsesrige og relevante organisationer.

Virksomheder og det offentlige digitaliserer på fuld fart i disse år. AI, robotter, IoT, 5G, dataetik, digitaliseringsstrategi og agilitet er bare nogle af de tendenser, som man skal mestre. Men hvordan digitaliserer man bedst? Hvad er egentlig borgernes og samfundets behov? Og hvilke teknologiske trends i Danmark og verden skal man som digitaliserings- og IT-ansvarlig holde øje med? 

 

Mødeleder

Til hvert møde inviterer vi interessante nøgleaktører på området – politikere, virksomheder, interesseorganisationer og førende eksperter – til at komme med deres syn på en relevant problemstilling samt cases, der lægger op til refleksion og erfaringsudveksling.  Netværkets møder faciliteres fast af digital rådgiver Astrid Haug 

-

Program

23/9-2020

Døgnmøde på Bornholm

Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge på Bornholm. Gennem et intensivt døgnforløb får du mulighed for at møde og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue, Vilhelm og et besøg i hotelbaren, Øltinget. Overnatning, transport og forplejning er naturligvis inkluderet fra og til Københavns Lufthavn.

 

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, kl. 8:20

Thomas Bolander, DTU Compute

Kan robotter og mennesker interagere socialt?

Thomas er til dagligt forsker på DTU, hvor han forsker i logik og kunstig intelligens. Hans forskning fokuserer primært på sociale aspekter af kunstig intelligens, altså hvordan vi gør fremtidens computere, smartphones og robotter socialt intelligente, så de også kan begynde at forstå lidt af hvordan vi mennesker tænker. Målet er at kunne lave computere og robotter som kan interagere socialt kompetent og fleksibelt med mennesker og andre robotter.

Grønbechs Hotel, Allinge, kl. 10:00

9/12-2020

Kim Escherich, AI-Ethical Advisor & Innovation Architect, IBM

Etik og dannelse i en digital verden

"Vi skal væk fra den lineære tilgang, hvor vi uddanner os, opbygger kompetencer og så kvalificerer os til et arbejdsliv, der slutter på et tidspunkt. Vi er nødt til at gentænke måden, vi uddanner os på. I en verden, hvor nogle påstår, at teknologi skader vores empati, og hvor vi skal leve sammen med maskinerne på nye måder, skal vi nemlig igen lære at være mennesker." Sådan siger Kim Escherich om samspillet mellem mennesket og det digitaliserede samfund, og på dagens møde vil vi fokusere på de dilemmaer, vi står overfor, og hvordan etikken og dannelsen kan tænkes ind i den digitale verden.

Ny Kongensgade 10, 1472, København K, kl. 9:30

5/2-2021

Christian Harsløf, Digitaliserings & Tech Direktør, KL

Kommunal og Regional kernestrategi

På dagens møde introduceres vi til det nyeste skud på stammen i det fællesoffentlige samarbejde for digitalisering for de regionale og kommunale enheder.

Med udløbet af 2015-2020 strategien fra KL, Regionerne og Staten, ser vi i foråret af 2021 ind i en situation, hvor den nye ramme for fællesoffentligt samarbejde ikke længere blot er på definitionsstadie, men en realitet. Vi vil derfor på dette møde få besøg af Christian Harsløf, der som bl.a. digitaliseringsdirektør i KL er medafsender på fællesstrategien.

Som et definerende direktiv for fællesarbejdet, er det essentielt, at vi som samarbejdspartnere, leverandører og ansatte kender retningen, ikke blot som den ser ud, men også intentionen bag.

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 KBH K, kl. 9:30-12:30

27/4-2021

Mere info om oplægsholdere følger

Temadag: Hvordan skaber vi de digitale rammer for det bæredygtige samfund?

Det bæredygtige samfund afkræver digitaliseringsindsatsen retning og ledelse. Som ledere skal vi kunne følge og føre udviklingen, og det er derfor vigtigt at sørge for, at både medarbejdere og ledere har de nødvendige kompetencer, der kan bringe organisationen ind i fremtiden. I selskab med nogle af landets førende eksperter, ledere og beslutningstagere stiller vi skarpt på en af de ledelsesudfordringer, som opstår, når teknologien rykker ind på arbejdspladsen.

Derfor inviteres Altingets & Mandag Morgens netværk for digitalisering, data etik og digital ledelse til en temadag, hvor vi sammen kan sætte fokus på, hvordan man skaber de bedste digitale rammer for det bæredygtige samfund. Kan vi styrke arbejdet på tværs? Hvilke udfordringer støder vi på, og kan vi hjælpe hinanden med disse?

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 KBH K, kl. 10:00-14:00

Er du interesseret?

Vi hører gerne om din profil og din interesse for Altingets digitaliseringspolitiske netværk. Udfyld derfor kontaktformularen for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder.

Vi sammensætter netværket ud fra de forskellige profiler, så det består af en varieret sammensætning af relevante aktører på tværs af sektorer.

Ved at udfylde dine oplysninger til højre kan du derfor komme på en foreløbig liste over potentielle medlemmer.


Accepter betingelser