Bliv
kontaktet

Digitalisering

Altingets digitaliseringsnetværk sætter fokus på digitaliseringens muligheder og problemer, for digitaliseringen er fyldt af modsætninger. Heldigvis har vi i Danmark god tradition for at samarbejde på tværs af offentlige, private og interesseorganisationer. I netværket mødes vi på tværs af sektorer med indflydelsesrige og relevante organisationer.

Virksomheder og det offentlige digitaliserer på fuld fart i disse år. AI, robotter, IoT, 5G, dataetik, digitaliseringsstrategi og agilitet er bare nogle af de tendenser, som man skal mestre. Men hvordan digitaliserer man bedst? Hvad er egentlig borgernes og samfundets behov? Og hvilke teknologiske trends i Danmark og verden skal man som digitaliserings- og IT-ansvarlig holde øje med? 

Mødeleder

Til hvert møde inviterer vi interessante nøgleaktører på området – politikere, virksomheder, interesseorganisationer og førende eksperter – til at komme med deres syn på en relevant problemstilling samt cases, der lægger op til refleksion og erfaringsudveksling.  Netværkets møder faciliteres fast af den digitale aficionado, tech-journalist og podcast vært Henrik Føhns, der igennem de sidste mange år har gjort os alle sammen klogere på teknologien og digitaliseringens vilkår og indvirken politisk, i dagligdagen og på den internationale scene.

-

Program

Tidligere begivenheder

Vis

25/8-2022

Jan Damsgaard, Professor, CBS Department of Digitalization

Altingets årlige døgnmøde for digitalisering: en praksisnær forståelse af blockchain-teknologier

Dette års døgnmøde kommer til at handle om et af tidens største buzzwords: blockchain. For hvorfor skal vi overhovedet i dag forholde os til blockchain-teknologier, der i mange tilfælde virker diffuse og afkoblede? Hvordan relaterer de sig til til de digitale krypto-valutaer? Og hvilke betydninger får de i fremtidens digitale økonomi? Og hvilke muligheder favner blockchain-teknologier egentlig foruden deres efterhånden velkendte rolle i transaktionen af krypto? 

Ovenstående vil vi blive meget klogere på til årets døgnmøde, hvor vi gennem besøg af forsknings- og erhvervsaktører vil forsøge at forstå blockchain på et praksisnært niveau. Og det niveau vil Jan Damsgaard, professor på CBS og forfatter af 'Blockchain business', trække netværket imod gennem et oplæg og efterfølgende sparring. 

Netværkets årlige topmøde finder sted på smukke Kragerup Gods i Vestsjælland. Omringet af natur får du gennem et døgn mulighed for at gå i dybden med et emne sammen med netværket. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig middag i godsets restaurant 'Blixen'.

 

Kragerup Gods, Kragerupgårdsvej 33, 4291 Ruds-Vedby, kl. 10:00-8:00

Rasmus Mølbjerg, Director, Deloitte Danmark

Altingets årlige døgnmøde for digitalisering: en praksisnær forståelse af blockchain-teknologier

For at få en yderligere praksisnær forståelse af blockchain-teknologier får vi også besøg af Rasmus Mølbjerg, director i Deloitte Danmark. Rasmus har over 14 års erfaring inden for strategisk ledelse fra store transformationsprojekter. Derudover er han leder af Deloittes NextGen-initiativ og har stor viden inden for big data, blockchain og andre teknologier under udvikling. 

Rasmus er derfor det oplagte valg til at give netværket en forståelse af, hvordan vi skal forholde os til - samt anvende - blockchain-teknologier udenfor teoriboblen.

Mødested tilgår, kl. 14:00-15:30

28/10-2022

Christian Holmegaard Mossing, Vice President, Niras

Hvordan arbejder man med sin digitale forestillingskraft?

Langt de fleste store beslutninger træffes ikke alene med hjernen - de træffes også med hjertet og maven. Rent psykologisk skal man altså have en stærk tro på, at ens beslutning kan lykkes (hjertet) og være omkring selvsamme beslutning (maven). 

Men hvordan kan man det som leder, hvis man ikke grundlæggende forstår eller behersker nye digitale teknologier, som - måske - skal transformere ens forretning? Der er derfor ikke nogen vej udenom, at vi som leder og beslutningstagere skal bruge tid på at forstå teknologierne. Og ikke i dybden - men i bredden. 

For at blive klogere på ovenstående får vi besøg af Christian Holmegaard Mossing, Vice President, Niras. Christian vil give eksempler på nye teknologiers applikationer fra mange forskellige brancher og skalaer.

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, kl. 9:30-12:30

15/12-2022

Virtual- og Augmented Reality - hinsides metaverset?

Du har utvivlsomt hørt om 'The Meta-verse', som rummer ambitionen om at flytte de sociale medier fra vores lommer ind i vores hoveder. Og du er nok også stødt på gadgets som Oculus Rift, som i de fleste tilfælde bliver anvendt med øje for at gøre spil til endnu mere interaktive oplevelser. Men hvis vi tager Virtual Reality's (VR) eller Augmented Reality's (AR) potentialer i mente, kan det teknologien anvendes langt bredere. Og det er faktisk allerede begyndt.


For der er en spirende industri af VR/AR-produkter, som bliver anvendt i alt fra uddannelse og kulturtilbud til marketing og sågar i sundhedssektoren. Så måske er det på tide, at vi tænker VR-teknologier ind i den bredere erhvervssammenhæng. Men hvilke muligheder rummer de egentlig? Hvordan kan vi anvende det konstruktivt i vores organisationer, uden det bliver en dyr gimmick? Og kan VR-teknologier ligefrem blive værdiskabende på sigt?
Til dagens møde vil vi gennemgå et dybdedyk i de potentialer, som VR/AR favner.

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København , kl. 13:00-16:00

27/2-2023

Green tech solutions - digitaliseringens svar på klimaudfordringerne?

Klimaudfordringer viser et samfundsmæssigt behov for at skifte spor og gå i en mere bæredygtig retning - og hér er digitalisering afgørende for at accelerere nye bæredygtige muligheder. Derfor er Green tech i stigende grad blevet et centralt buzzword i digitaliseringsmiljøernes svar på, hvordan vi imødekommer klimaforandringerne. Men hvilken betydning har det egentlig helt konkret? For det spænder bredt i forhold til både at spille ind i at bidrage til den cirkulære økonomi, smart cities eller fremtidens energisystemer. 

Til dagens netværksmøde vil vi derfor blive klogere på de seneste tendenser, trends og konkrete teknologier, der falder under green-tech-paraplyen - og hvordan din virksomhed kan tage del i digitaliseringens rolle i at skabe en mere grøn fremtid. 

Dato tentativ. 

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København , kl. 9:30-12:30

27/4-2023

Digital ulighed: Hvordan kommer vi den til livs?

Den danske digitaliseringsfortælling bygger på, at vi er et af de mest digitaliserede lande i verden, og at landets borgere er blandt verdens mest teknologikyndige. Men det er desværre ikke alle, der kan genkende sig selv i den fortælling. Og modsat mange antagelser er det ikke kun samfundets ældre, der føler sig hægtet af vores stigende digitaliserede samfund. Faktisk har undersøgelser fra Algoritmer, Data og Demokrati-projektet vist at omkring en fjerdedel af befolkningen ikke har særligt stærke digitale kompetencer, hvilket må forventes at skabe barrierer og udfordringer i hverdagen. Det er problematisk, da teknologierne i dag er en forudsætning for, at vi kan udføre vores arbejde, de binder vores sociale relationer sammen, og de giver os muligheder for at gøre hverdagspligterne nemmere og sjovere.

Til dagens møde vil vi blive klogere på, hvordan vi kommer den digitale ulighed i Danmark til livs. Og diskutere hvad digitaliseringssektorens rolle er i at udbrede den digitale inklusion. 

Dato og program tentativt. 

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København , kl. 9:30-12:30

Er du interesseret?

Vi hører gerne om din profil og din interesse for Altingets digitaliseringspolitiske netværk. Udfyld derfor kontaktformularen for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder.

Vi sammensætter netværket ud fra de forskellige profiler, så det består af en varieret sammensætning af relevante aktører på tværs af sektorer.

Ved at udfylde dine oplysninger til højre kan du derfor komme på en foreløbig liste over potentielle medlemmer.

Et medlemskab dækker 5 netværksmøder herunder et årligt døgnmøde. Deltagergebyret er kr. 19.995,- ex. moms for alle møderne inkl. fuld forplejning.


Accepter betingelser