Digitaliseringspolitisk netværk


Flere centrale velfærdsfunktioner inden for blandt andet sundheds-, beskæftigelses- og uddannelsesområdet digitaliseres, hvilket gør Danmark og danskerne til digitale frontløbere i EU-sammenhænge. Men hvordan sikrer man, at borgerne tages i betragtning i digitaliseringsprocessen, og hvordan sikres den politiske dialog mellem interesseorganisationer, virksomheder og offentlige institutioner i forbindelse med implementering af nye IT-systemer? Hvornår skaber digitalisering vækst, og hvordan udfordres vi i nytænkningen af det digitale Danmark samtidig med, at IT skal finansieres inden for rammerne af stramme budgetter?

Altingets digitaliseringspolitiske netværk sætter fokus på digitaliseringens muligheder og problemer. Vi skaber dialog og forbindelser på tværs af sektorer med indflydelsesrige og relevante organisationer.

Ud over rækken af ordinære netværksmøder, der alle holdes i Børsbygningen med tilhørende morgenmad, inviteres der i løbet af året til et særligt netværksdøgn i behagelige omgivelser på Altingets politiske hotel, Grønbechs, i Allinge på Bornholm.

Til hvert møde inviterer vi en interessant nøgleaktør på området – embedsmand, politiker, ekspert, lobbyist eller andet – til at komme med sit syn på en relevant problemstilling eller egne erfaringer, der hermed lægger op til refleksion og personlig erfaringsudveksling.

Nedenfor kan du se hele programmet for det kommende år. Du kan også se programmet for første sæson ved at følge linket her.

 

SKAT: Hvordan går vi videre?

Merete Agergaard, konstitueret direktør i SKAT

Man kan ikke komme udenom, at SKAT har været en omdiskuteret og udskældt institution i offentligheden de seneste år, og senest på grund af EFI-systemerne. Ved dagens oplæg vil vi høre den centrale embedsmand Merete Agergaard fortælle om genoprettelsen af SKAT; hvad gør vi, mens kommissionen er undervejs, hvilke konkrete udfordringer står vi over for, og hvad vil det betyde for det offentlige, effektivisering og retsstaten?

Børsbygningen, tirsdag 16. januar 2018 kl. 9.00 - 12.00

 

Mød Danmarks nye digitale ambassadør

Casper Klynge, Danmarks digitale ambassadør

Den tidligere danske ambassadør i Indonesien, Casper Klynge, er udpeget af udenrigsministeren som Danmarks første digitale ambassadør. "Det er afgørende for Danmark, at vi positionerer os bedst muligt i forhold til den hastige teknologiske udvikling i disse år," sagde Anders Samuelsen ved udnævnelsen, men hvad betyder dette konkrete, og hvad gør Casper Klynges tilstedeværelse i Silicon Valley fremover?

Børsbygningen, torsdag 8. marts 2018 kl. 9.00 - 12.00

 

Altingets årlige digitale døgn - Grønbechs Hotel mandag 4. juni 2018
Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at møde og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue og et besøg i hotelbaren, Øltinget.

Denne gang sætter vi overordnet fokus på demokrati, samfund og workshop om persondataforordningen.

Program:

  • Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge
  • Velkomst og indlogering på hotellet
  • Oplæg ved Carsten Schürmann, lektor, ITU
  • Fælles frokost
  • Oplæg ved Birgitte Kofod Olsen, partner i Carve Consulting, ph.d.
  • Workshop
  • Afrunding og reception
  • Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets egen 'Spisestuen' og 'Øltinget'
  • Overnatning med efterfølgende morgenmad og transport hjem

 

Valg og borgere: er vi sikre nok?

Carsten Schürmann, lektor, ITU

E-valg, demokrati og vælgersikkerhed er nogle af de ting, professor Carsten Schürmann har beskæftiget sig med på ITU og Yale University. I styringen af fremtidens demokrati kommer digitale initiativer til at spille en stor rolle, og det kan give essentielle demokratiske og sikkerhedsmæssige udfordringer - senest set eksempler på i den amerikanske valgkamp i 2016. Carsten Schürmann har dog senest i juli 2017 påvist, hvordan man let kan hacke en amerikansk såkaldt WinVote stemmemaskine. Han tager diskussionen op med disse konkrete eksempler og fremtidsperspektiver.

Grønbechs Hotel, mandag 4. juni 2018

 

Persondataforordningen - mere end bare compliance

Birgitte Kofod Olsen, partner i Carve Consulting, ph.d.

Grønbechs Hotel, mandag 4. juni 2018

 

Anbefalinger og disruption - et år efter

I maj 2017 - efter offentliggørelsen af regeringens disruptionsråd - nedskrev medlemmerne i Altingets digitaliseringspolitiske netværk en række forslag til, hvad vi ville gøre, hvis vi sad i rådet, og forventninger til rådets arbejde og resultater. Efter den forventede offentliggørelse af rådets konklusioner, vil vi tage medlemmernes overvejelser frem og sammenligne. Er der kommet noget reelt ud af arbejdet, er det hvad vi forventede, ville vi have gjort det samme, og hvad kan vi gøre nu?

Børsbygningen, 19. september 2018 kl. 9.00 - 12.00

 

Med forbehold for ændringer.

 

Om Altinget

Altinget er et prisvindende, privatejet, politisk neutralt netmedium grundlagt i januar 2000 med en af de største redaktioner på Christiansborg i ryggen. Vi udgiver 20 fagpolitiske nyhedsportaler og er blandt de mest citerede politiske medier i Danmark. Dertil kommer to gratis netaviser (en med overblik over dansk politik og en om civilsamfundet), to årlige magasinudgivelser samt flere konferencer. Efter stigende efterspørgsel fra vores læsere udvidede vi i 2016 vores online-platform med fysiske netværk, hvor medlemmerne bliver bundet sammen i eksklusive netværksgrupper med fokus på nichepolitiske problemstillinger. Vi kalder det den politiske ARENA, fordi man mødes om aktuelle, centrale politiske emner i et fælles og fortroligt rum.