Bliv
kontaktet

Digitalisering

Altingets digitaliseringsnetværk sætter fokus på digitaliseringens muligheder og problemer, for digitaliseringen er fyldt af modsætninger. Heldigvis har vi i Danmark god tradition for at samarbejde på tværs af offentlige, private og interesseorganisationer. I netværket mødes vi på tværs af sektorer med indflydelsesrige og relevante organisationer.

Virksomheder og det offentlige digitaliserer på fuld fart i disse år. AI, robotter, IoT, 5G, dataetik, digitaliseringsstrategi og agilitet er bare nogle af de tendenser, som man skal mestre. Men hvordan digitaliserer man bedst? Hvad er egentlig borgernes og samfundets behov? Og hvilke teknologiske trends i Danmark og verden skal man som digitaliserings- og IT-ansvarlig holde øje med? 

Mødeleder

Til hvert møde inviterer vi interessante nøgleaktører på området – politikere, virksomheder, interesseorganisationer og førende eksperter – til at komme med deres syn på en relevant problemstilling samt cases, der lægger op til refleksion og erfaringsudveksling.  Netværkets møder faciliteres fast af den digitale aficionado, tech-journalist og podcast vært Henrik Føhns, der igennem de sidste mange år har gjort os alle sammen klogere på teknologien og digitaliseringens vilkår og indvirken politisk, i dagligdagen og på den internationale scene.

-

Program

Tidligere begivenheder

Vis

15/12-2022

Simon Lajboschitz, CEO og Co-founder af KHORA

Gløgg og Virtual- og Augmented Reality - hinsides metaverset?

Du har utvivlsomt hørt om 'The Meta-verse', som rummer ambitionen om at flytte de sociale medier fra vores lommer ind i vores hoveder. Og du er nok også stødt på gadgets som Oculus Rift, som i de fleste tilfælde bliver anvendt med øje for at gøre spil til endnu mere interaktive oplevelser. Men hvis vi tager Virtual Reality's (VR) eller Augmented Reality's (AR) potentialer i mente, kan det teknologien anvendes langt bredere. Og det er faktisk allerede begyndt.
For der er en spirende industri af VR/AR-produkter, som bliver anvendt i alt fra uddannelse og kulturtilbud til marketing og sågar i sundhedssektoren. Så måske er det på tide, at vi tænker VR-teknologier ind i den bredere erhvervssammenhæng. Men hvilke muligheder rummer de egentlig? Hvordan kan vi anvende det konstruktivt i vores organisationer, uden det bliver en dyr gimmick? Og kan VR-teknologier ligefrem blive værdiskabende på sigt?

Til dagens møde vil vi gennemgå et dybdedyk i de potentialer, som VR/AR favner.

Oplægsholder: Til dette formål får vi besøg af Simon Lajboschitz, CEO og Co-founder af KHORA, som vil belyse, hvordan Virtual Reality og Augmented Reality kan skabe værdi for din forretning. 

Ubbes VinHandel, Ny Vestergade 1, 1471 København, kl. 13:30-16:30

24/3-2023

Christel Schaldemose, medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet og chefforhandler for DSA'en

EU og Digitalisering

Der eksisterer generelt en bred konsensus om, at den digitale udvikling både gavner innovation og øger efficiensen i EU’s indre marked. Dog medfører udviklingen ligeledes en række problematikker, som EU forsøger at tage hånd om ved en række reguleringer. I juli 2022 blev EU’s Digital Services Act (DSA) vedtaget af Rådet for Den Europæiske Union, som blandt andet regulerer tjenesteydelser og platforme i vores digitale sfære. DSA’ens formål er at sikre fundamentale brugerrettigheder og sikre lige muligheder for virksomheder indenfor innovation, vækst og digital konkurrenceevne. Ifølge chefforhandler Christel Schaldemose tager DSA’en netop hånd om mange af de udfordringer, som vi oplever ift demokrati og techgiganterne. Men er DSA’en tilstrækkelig, og er det muligt for Danmark og den Europæiske Union at komme problematikkerne til livs?

Oplægsholder: Til dette formål får vi besøg af Christel Schaldemose, medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet og chefforhandler for DSA'en. 

Fællesmøde med EU-netværket.

Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København, kl. 9:30-12:30

16/5-2023

Lisbeth Knudsen, strategidirektør, Tænketanken Mandag Morgen; Nana Holstein, senioranalytiker Tænketanken Mandag Morgen

Digital ulighed: Hvordan kommer vi den til livs?

Den danske digitaliseringsfortælling bygger på, at vi er et af de mest digitaliserede lande i verden, og at landets borgere er blandt verdens mest teknologikyndige. Men det er desværre ikke alle, der kan genkende sig selv i den fortælling. Og modsat mange antagelser er det ikke kun samfundets ældre, der føler sig hægtet af vores stigende digitaliserede samfund. Faktisk har undersøgelser fra Algoritmer, Data og Demokrati-projektet vist at omkring en fjerdedel af befolkningen ikke har særligt stærke digitale kompetencer, hvilket må forventes at skabe barrierer og udfordringer i hverdagen. Det er problematisk, da teknologierne i dag er en forudsætning for, at vi kan udføre vores arbejde, de binder vores sociale relationer sammen, og de giver os muligheder for at gøre hverdagspligterne nemmere og sjovere.

Til dagens møde vil vi blive klogere på, hvordan vi kommer den digitale ulighed i Danmark til livs og diskutere hvad digitaliseringssektorens rolle er i at udbrede den digitale inklusion.

Oplægsholdere: Til dette formål får vi besøg af strategidirektør Lisbeth Knudsen fra Tænketanken Mandag Morgen, som er en af nøglepersonerne bag ADD-projektet samt Nana Holstein, senioranalytiker bag rapporten. 

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København , kl. 9:30-12:30

31/8-2023

Døgnmøde: Kvantecomputeren

Modsat en traditionel computer, kan en kvantecomputer være både 0 og 1 på samme tid. Den kan befinde sig i såkaldt superposition, hvormed den er i stand til at revolutionere databehandling og løse meget krævende beregninger, forretningsproblemer og samfundsmæssige udfordringer. Kvantecomputeren er dog stærkt påvirket af sine omgivelser og i øvrigt meget anderledes at betjene, hvorfor det ikke blot er kvantebits, men også software, som skal udvikles.

Ifølge flere teknologi- og sikkerhedseksperter foregår der et skjult våbenkapløb indenfor kvantecomputere, da kvantecomputere har potentialet til at distancere alle andre computere med uforståelige længder og hermed forrykke magtbalancen. Prominente aktører såsom Google, IBM, Niels Bohr og Microsoft er således i færd med at udvikle den mest effektive fejltolerante kvantecomputerteknologi, således at en ny standard inden for databehandlingshastighed etableres, og komplekse udfordringer kan løses. Til digitaliseringsnetværkets årlige døgnmøde vil vi på denne baggrund gå i dybden med kvantecomputeren.

Oplægsholdere: information følger.

Døgnmødet finder sted i Kragerup Gods' smukke omgivelser. 

Kragerup Gods, kl. 10:00-12:30

6/12-2023

Netværksmøde Digitalisering

Informationer kommer snarest

Lokation afventes, kl. 13:30-16:30

Er du interesseret?

Vi hører gerne om din profil og din interesse for Altingets digitaliseringspolitiske netværk. Udfyld derfor kontaktformularen for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder.

Vi sammensætter netværket ud fra de forskellige profiler, så det består af en varieret sammensætning af relevante aktører på tværs af sektorer.

Ved at udfylde dine oplysninger til højre kan du derfor komme på en foreløbig liste over potentielle medlemmer.

Et medlemskab dækker 5 netværksmøder herunder et årligt døgnmøde. Deltagergebyret er kr. 19.995,- ex. moms for alle møderne inkl. fuld forplejning.


Accepter betingelser