Digitaliseringspolitisk netværk


Flere centrale velfærdsfunktioner digitaliseres og følger Danmarks ambition om at være digitale frontløbere. I Altingets digitaliseringspolitiske netværk rejser vi spørgsmål om, hvordan borgerne tages i betragtning i digitaliseringsprocessen, samt hvordan vi sikrer den politiske dialog mellem interesseorganisationer, virksomheder og offentlige institutioner. Altingets digitaliseringspolitiske netværk sætter fokus på digitaliseringens muligheder og problemer. Vi skaber dialog og forbindelser på tværs af sektorer med indflydelsesrige og relevante organisationer.

Til hvert møde inviterer vi interessante nøgleaktører på området – embedsmænd, politikere og andre erfarne eksperter – til at komme med sit syn på en relevant problemstilling eller egne erfaringer, der lægger op til refleksion og personlig erfaringsudveksling.

 

Netværkets faste mødeleder er Astrid Haug, digital rådgiver og ejer af Astrid Haug Bureau. 

Nedenfor kan du se programmet for 2019

 

Arena Summit 2019

Altinget og Mandag Morgen inviterer 28. marts 2019 alle netværksdeltagere til en dag, hvor videndeling og erfaringsudveksling er i højsædet, hvor der bliver mulighed for at møde ligesindede og interessefæller – og hvor der er plads til at finde ny inspiration, der kan skabe grobund for nye løsninger og samarbejder.

På dagen sætter vi fokus på nogle af tidens vigtigste tendenser i den fremtid, vi bevæger os hastigt imod. Centrale temaer bliver således blandt andet digitaliseringens og teknologiens betydning for alle aspekter af samfundet.

Tivoli, torsdag 28. marts 2019 9.00-16.30

 

Døgnmøde på Bornholm - 8.-9. maj 2019

Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at møde og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue, Vilhelm og et besøg i hotelbaren, Øltinget. Overnatning, transport og forplejning er naturligvis inkluderet fra og til Københavns Lufthavn.

Vi retter til mødet særligt fokus mod dataetik og digital dannelse og inviterer hertil relevante oplægsholdere med til at give deres bud på en klog og sund digitalisering af samfundet.

Det overordnede program for turen lyder: 

  • Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge
  • Velkomst og indlogering på hotellet
  • 'Digital transformation' - Oplæg ved Thomas Nørmark, itelligence Transformation Lab
  • Fælles frokost i gårdhaven
  • Oplæg og debat ved dagens anden oplægsholder
  • Casearbejde i grupper
  • Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets Restaurant Vilhelm og Øltinget
  • Overnatning med efterfølgende morgenmad og transport hjem 

 

Digital transformation

Thomas Nørmark, Global Director, itelligence Transformation Lab

Offentlige såvel som private organisationer har store gevinster at hente ved en strategisk anvendelse af data og nye teknologier kombineret. Den digitale transformation kommer uomtvisteligt til at rykke ved strukturer og processer i mange grene af samfundet, ligesom kunstig intelligens vil gøre sit indtog på arbejdsmarkedet. På Bornholm vender vi blikket mod de større udfordringer og spørger til, hvad digitaliseringen vil betyde for de enkelte organisationer og menneskerne, der sidder i dem. Thomas Nørmark giver til dagens møde sine bud på, hvordan dataanvendelse og kunstig intelligens vil understøtte strategiske beslutninger, samt hvorledes man indtænker digitalisering i sin organisations kultur, så både ledelse og medarbejdere er parate til en digital transformation.

Grønbechs Hotel, Allinge, 8. maj

 

En ny digitaliseringspolitisk dagsorden?

Efter et overstået valg står et nyt folketingsår for døren, og vi gør til dagens møde status over den politiske dagsorden og spørger til, hvorledes digitalisering er på agendaen. Vi inviterer en række ny- eller genvalgte beslutningstagere med til en debat omkring bordet med netværket og diskuterer, om der er behov for politisk indblanden i samfundets digitale transformation.

Børsbygningen, Efterår 2019, 9.30-12.30

 

Barrierer for digital omstilling

 

Erik Møberg, Senior Director, Rambøll Management Consulting 

Politisk vilje for digitale omstillinger af samfundet er nødvendigt for, at potentialerne ved digitalisering realiseres. Et sådan mindset må dog også være tilstede i den enkelte organisation, hvor ledelsesmæssige forestillinger om barrierer for realiseringen af nye teknologiske muligheder ofte står i vejen for implementeringen af ny teknologi. Dagens oplægsholder Erik Møberg rådgiver om digitalisering ud fra sin ledelsesmæssige erfaring fra såvel det private som det offentlige og vil til dagens møde gennemgå og gøre op med forestillinger om barrierer for en fuld realisering af potentialerne ved en digital omstilling.

Børsbygningen, November 2019, 9.30-12.30

 

Arena Summit 2020

Altinget og Mandag Morgen inviterer i starten af marts 2020 alle netværksdeltagere til en dag, hvor videndeling og erfaringsudveksling er i højsædet, hvor der bliver mulighed for at møde ligesindede og interessefæller – og hvor der er plads til at finde ny inspiration, der kan skabe grobund for nye løsninger og samarbejder.

På dagen sætter vi fokus på nogle af tidens vigtigste tendenser i den fremtid, vi bevæger os hastigt imod. Centrale temaer bliver således blandt andet digitaliseringens og teknologiens betydning for alle aspekter af samfundet.

Primo Marts 2020

Med forbehold for ændringer.

 

Om Altinget

Altinget er et prisvindende, privatejet, politisk neutralt netmedium grundlagt i januar 2000 med en af de største redaktioner på Christiansborg i ryggen. Vi udgiver 20 fagpolitiske nyhedsportaler og er blandt de mest citerede politiske medier i Danmark. Efter stigende efterspørgsel fra vores læsere udvidede vi i 2016 vores online-platform med fysiske netværk, hvor medlemmerne bliver bundet sammen i eksklusive netværksgrupper med fokus på nichepolitiske problemstillinger. Vi kalder det den politiske ARENA, fordi man mødes om aktuelle, centrale politiske emner i et fælles og fortroligt rum.