EU

Altingets EU-netværk er en mulighed for at møde nøgleaktører med tilknytning til den danske EU-politiske arena og erfaringsudveksle med ligesindede, når vi blandt andet rejser ud i Europa og udforsker og følger med i de aktuelle begivenheder, der har betydning for Danmarks placering i EU.

I september 2020 går turen til London. Her organiserer vi møder med centrale personer i den britiske administration, i det politiske miljø i London, og så besøger vi blandt andet London School of Economics og Financial Times. 

 

Mødeleder

Netværkets faste mødeleder er Thomas Lauritzen. Thomas er Altingets Europa-analytiker og vært for mediets EU-podcast. Gennem to årtier har Thomas dækket alle de store politiske og økonomiske begivenheder i det europæiske samarbejde samt i den vestlige verdens sikkerhedspolitik. Han er dermed en af Danmarks mest erfarne europæiske korrespondenter.

Program

14/8-2020

Dominic Schroeder, britisk ambassadør i Danmark

EFTER BREXIT OPTAKT: Møde med den britiske ambassadør

Rejsegruppen mødes første gang og hilser på hinanden. Vi varmer op til turen med et møde og gode samtaler med den britiske ambassadør, Dominic Schroeder. Han vil bl.a. fortælle om tiden efter Brexit, håbet for fremtidens aftaler og forholdet til Danmark. Dominic Schroeder tiltrådte stillingen som Det Forenede Kongeriges ambassadør i Danmark i august 2016 - bare et par måneder efter, at et flertal af de britiske vælgere i juni samme år stemte for at melde landet ud af EU. Inden da var Schroeder blandt andet OSCE-ambassadør i Wien, britisk ambassadør i Slovakiet, samt økonomisk rådgiver og souschef på den britiske ambassade i Berlin.

Ubbes Vinhandel, Ny Vestergade 1, 1471 København K, kl. 13:30-16:30

14/9-2020

Simon Hix, George Parker, Lars Thuesen etc.

TUREN GÅR TIL LONDON: ER DER ET LIV EFTER BREXIT?

Altingets Europa-analytiker Thomas Lauritzen, der har over 20 års erfaring som journalist og redaktør i Bruxelles, tager dig med på opdagelse fra Westminster til Fleet Street og City of London. Sammen med andre interessevaretagere fra danske organisationer og myndigheder kommer du til at møde centrale britiske eksperter, politiske aktører, embedsmænd og repræsentanter for det britiske erhvervsliv. Programmet omfatter bl.a. besøg på London School of Economics, avisen Financial Times og hos britiske myndigheder. Om aftenen spiser vi middag med gæster og diskuterer, hvad det hele mon betyder for os i Danmark.

London, kl. 11:00-18:00

20/10-2020

Arena Summit 2020

Altinget og Mandag Morgen inviterer igen til Summit i 2020 med fokus på den store omstilling. Vi samler beslutningstagere, ledere og udviklingsansvarlige fra både det offentlige, det private og civilsamfundet, som på tværs af brancher og fagområder tager del i omstillingen og bidrager til udviklingen af fremtidens samfund.     På Summit mødes vi for både at hæve blikket og se de tre store udfordringer i øjnene, når vi fordeler os og dykker ned i:  Digital omstilling | Grøn omstilling | Velfærdsomstilling 

Øksnehallen, København , kl. 9:30-17:00

13/11-2020

Lars Gert Lose, Udenrigsministeriets departementschef

EFTER BREXIT AFRUNDING: Møde med chefen for Udenrigsministeriet

Foruden det forberedende møde i København vil der efter turen til London være et opfølgende møde i september, hvor vi evaluerer og tænker videre i fællesskab. Hvor skal vi for eksempel rejse hen i 2021? Her får vi også besøg af Udenrigsministeriets leder, departementschef Lars Gert Lose. Han vil blandt andet drøfte med os, hvad det er for et Europa, Danmark skal agere i efter Brexit. Hvordan ændrer EU sig efter briternes farvel, og hvad betyder det for os?

Ubbes Vinhandel, Ny Vestergade 1, 1471 København K, kl. 13:30-16:30

Er du interesseret?

Vi hører gerne om din profil og din interesse for Altingets EU netværk. Udfyld derfor kontaktformularen for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder.

Vi sammensætter netværket ud fra de forskellige profiler, så det består af en varieret sammensætning af relevante aktører fra forskellige hjørner af den EU-politiske arena i Danmark.

Ved at udfylde dine oplysninger til højre kan du derfor komme på en foreløbig liste over potentielle medlemmer.


Accepter betingelser