EU-politisk netværk


Altingets EU-politiske netværk er en mulighed for at møde nøgleaktører med tilknytning til den danske EU-politiske arena og erfaringsudveksle med ligesindede. 

Programmet for 2017-2018 kan du se nedenfor. Du kan ligeledes se programmet for sidste år her

Udover rækken af ordinære netværksmøder, der afholdes i Børsbygningen med tilhørende morgenmad, inviteres der i begyndelsen af maj måned 2018 til et særligt døgnmøde i ekstra behagelige omgivelser på Altingets politiske hotel, Grønbechs, i Allinge på Bornholm. Transport, forplejning og overnatning i den forbindelse er naturligvis inkluderet.

Altingets ansv. chefredaktør, Jakob Nielsen, besøger os ved alle formiddagsmøder over morgenmaden. Han redegør kort for EU-portalens fokus her og nu, men formålet er, at netværkets medlemmer får stillet spørgsmål og indgår i en dialog med chefredaktøren. Og så forlader Jakob Nielsen vel at mærke mødet, da netværket er et fortroligt rum.

Netværkets faste mødeleder er Thomas Lauritzen. Thomas er Altingets Europa-analytiker og vært for mediets EU-podcast. Gennem to årtier har Thomas dækket alle de store politiske og økonomiske begivenheder i det europæiske samarbejde samt i den vestlige verdens sikkerhedspolitik. Han er dermed en af Danmarks mest erfarne europæiske korrespondenter.


Workshop

- oplæg v. Peter Albæk 
- introduktionsrunde
- vin og aperitif

I disse tre timer sætter Altinget fokus på gruppens medlemmer i uformelle rammer. Det gør vi ved hjælp af workshop udvalgt særligt til medlemmernes behov og afslutningsvis en hyggelig middag med mulighed for at sænke skuldrene med et glas vin i hånden. Arrangementet finder sted i idylliske omgivelser à la fransk landsted bagved Ubbes Vinhandel beliggende lige overfor Christiansborg.

Oplæg v. Peter Albæk, partner og direktør i LEAD Agency - "stakeholders, EU-systemet og lobbyisme"

Hvad gør man, når man står overfor den person, som man gerne vil påvirke? Vi inviterer en erfaren lobbyist med til vores netværksmøde for at udveksle gode råd, som ender ud i en workshop, hvor netværket drager nytte af hinandens erfaringer og viden. 

Ubbes Vinbar, Ny Vestergade 1, KBH K, fredag 19. Januar 2018 kl. 15.00-18.00

 
---

Den fransk-tyske motor og Danmark


Friis Arne Petersen, tidl. departementschef i UM, nu ambassadør i Berlin 

Hvordan ser udviklingen på den nye Frankrig/Tyskland akse ud, og hvor stiller det Danmark? Det forsøger Friis Arne Petersen at redegøre for ved dagens møde. 

Børsbygningen, Mandag 5. marts 2018 kl. 09.00-12.00


---


Nord Stream II

Sebastian Sass, EU-talsmand, Nord Stream 2 og Markela Dedopoulos, Kommunikations og Public Affairs Manager, Nord Stream 2

Hvor befinder de største udfordringer sig i forhold til Nord Stream 2-projektet? Hvad gør Nord Stream 2 selv for at imødekomme disse udfordringer, og hvad betyder det, når den danske regering siger, at det er en beslutning der bør tages i EU? Det svarer Sebastian Sass og Markela Dedopoulos på ved dette møde, og giver samtidig en indføring i projektets energimæssige vinkel og det øget behov for import af gas til Europa. Ved dette møde vil vi ekstraordinært invitere Altingets energipolitiske netværk med ind til en hyggelig sammenkomst, hvor der vil være rig mulighed for at debattere og netværke på tværs. 

Altinget, Ny Kongensgade 10, KBH K, onsdag 9. maj 2018 kl. 09.00-12.00


---

Møde MF'erne 
   

Dette møde giver dig mulighed for at sparre med MF’erne: Peter Hummelgaard Thomsen (S), Kenneth Kristensen Berth (DF) og Jan E. Jørgensen (V). Dagens tema bestemmer medlemmerne af netværket. 

Børsbygningen, onsdag 15. august 2018 kl. 09.00-12.00


---

Døgnmøde - 24. september 2018
Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at møde og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue og et besøg i hotelbaren, 'Øltinget'.

Program:
- Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge
- Velkomst og indlogering på hotellet
- Indlæg ved Rikke Albrechtsen 
- Fælles frokost
- Indlæg ved Catharina Sørensen 
- Pause m. kaffe og kage
- Workshop
- Pause og bobler
- Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets egen 'Vilhelm' og 'Øltinget'
- Overnatning med efterfølgende veltillavet morgenmad og transport hjem

 

EU og medier


Rikke Albrechtsen, EU-korrespondent, Altinget

Rikke Albrechtsen har de seneste 12 år dækket EU i alle afskygninger. Som EU-redaktør for Altinget dækker hun alt fra de mest tekniske historier om pesticidforbud og køre- og hviletidsregler til de helt store linjer om EU's fremtid. Hun vil løfte sløret for hverdagen som én blandt kun et dusin danske journalister i Bruxelles, der har til opgave at trænge ind i en kompleks og ofte lukket EU-verden.

(Grønbechs Hotel, Bornholm, mandag 24. september 2018)

 

Hvad betyder suverænitet for danskerne?


Catharina Sørensen, forskningschef, Tænketanken Europa

Begrebet suverænitet påvirker borgerne i en sådan grad, at det skaber en unuanceret debat om EU, afslører Tanketanken Europa i et nyt forskningsprojekt om det suveræne Danmark. Rapporten skal gøre os klogere på begrebet suverænitet ved hjælp af en stor borgerindragende undersøgelse. Undersøgelsen afslører nuancer, som afspejler danskernes forhold til begrebet suverænitet. Danskernes holdning til aktuelle EU-temaer som migration, skat og social dumping kan bedst forstås med udgangspunkt i suverænitetsdebatten. Catharina forsker løbende i nye EU-projekter. Det giver os mulighed for at ændre i dagens tema, hvis et mere relevant og aktuelt emne dukker op.

(Grønbechs Hotel, Bornholm, mandag 24. september 2018)

---

Udsigt til EP-valg i 2019

Anne Mette Vestergaard, kontorchef, Europa-Parlamentets Informationskontor i Danmark 

Europaparlamentsvalget er lige om hjørnet, og Anne Mette Vestergaard besøger os for at tale om valgets udvikling og i særlig grad for at tale om det paradigmeskifte, som vi ifølge hende kan forvente.

Fredag 2. november 2018 kl. 09.00-12.00

 

Med forbehold for ændringer.