Fremtidens uddannelse 2017


Altingets netværk for fremtidens uddannelse sætter fokus på, hvordan det i praksis går med at geare de danske uddannelsesinstitutioner til fremtiden. Herunder vil den nye digital virkelighed især være i fokus.

Ud over rækken af ordinære netværksmøder, der holdes i Børsbygningen med tilhørende morgenmad, mødes vi den mandag 16. april 2018 til et særligt netværks-topmøde i ekstra behagelige omgivelser på Altingets politiske hotel, Grønbechs, i Allinge på Bornholm. Transport, forplejning og overnatning i den forbindelse er naturligvis inkluderet.

 

Et spørgsmål om mindset


Annette Lund, studiechef ved Syddansk Universitet

Verden er ikke længere lokal - ikke engang international - men global. Og vi skal virkelig følge med. Sådan lyder det, hvis du spørger Annette Lund om, hvorfor et internationalt fokus er vigtigt for SDU's studerende. Hvordan kan et universitet forny sig til et foranderligt arbejdsmarked? Og hvorfor skal man overhovedet forny sig? Kom med, når Annette Lund forsøger at svare på disse spørgsmål.

Børsbygningen, torsdag 8. februar 2018 kl. 09.00-12.00

 

Døgnmøde for fremtidens uddannelse mandag 16. april 2018
Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at møde og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue og et besøg i hotelbaren, 'Øltinget'

Program

- Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge
- Velkomst og indlogering på hotellet
- Formiddagsmøde og indlæg ved Anya Eskildsen
- Fælles frokost 
- Indlæg ved Jakob Harder
- Workshop
- Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets egen 'Spisestuen' og 'Øltinget'
- Overnatning med efterfølgende veltillavet morgenmad og transport hjem

 

Fremtiden i praksis

 


Anya Eskildsen, direktør for Niels Brock, Jakob Harder, vicedirektør for Data og Digitalisering, Styrelsen for It og Læring

På Bornholm tager vi temperaturen på, hvordan det i praksis går med at geare de danske uddannelsesinstitutioner til en ny digital virkelighed. Vicedirektør i Styrelsen for It og Læring, Jakob Harder og direktør for Niels Brock, Anya Eskildsen fortæller om de overvejelser, de gør de sig fra hver deres position i det danske uddannelsessystem. Hvor har de særligt deres ledelsesfokus? Hvor ser de gerne det danske uddannelsessystem være henne om 10 år? Og hvad er stenene på vejen?

Grønbechs Hotel, mandag 16. april 2018

 

 Investering i fremtidens arbejdsmarked


Bente Sorgenfrey, formand for FTF

Giver grunduddannelserne den færdiguddannede et godt grundlag for at anvende og videreudvikle potentialerne i digitaliseringen? Og hvad er mulighederne for efter- og videreuddannelse for alle grupper på arbejdsmarkedet? Vi inviterer Bente Sorgenfrey ind dialogen om fremtidsperspektiverne for det danske uddannelsessystem og det danske samfund.

Børsbygningen, tirsdag 29. maj 2018 kl. 09.00-12.00

 

Perspektiver for fremtiden


Anette Dørge, direktør i Danmarks Akkrediteringsinstitution

De hastige digitale forandringer på arbejdsmarkedet stiller krav om nye kompetencer hos de færdiguddannede dimittender. Flere mener, at de jobs de unge skal bestride endnu ikke findes. Det udfordrer selvsagt vores måde at tænke videregående uddannelse på. Vil det fremover stadig give mening med de lange kandidatforløb, når udviklingen går så stærkt? Hvordan indhenter uddannelsesinstitutioner viden om fremtidens behov og er det i det taget muligt? Hvordan kan uddannelsesinstitutionerne navigere i det ukendte farvand, og er der behov for, at vi tænker uddannelsesstrukturerne helt anderledes? Det er nogle af de spørgsmål, som Anette Dørge vil give et bud i oplægget.

Børsbygningen, torsdag 9. august 2018 kl. 09.00-12.00

 

Møde i september (Bliver offentliggjort snarest)

 

Med forbehold for ændringer