Lobby

Lobbyisme bedrives på mange måder. Det er dog først og fremmest vigtigt at kunne begå sig i medierne, både de traditionelle og på online platforme. Der er allerede etableret klare veje til at opnå effekt med de rigtige teknikker, hvis de bygger på både taktik og gennemtænkt strategi. Altingets Lobby-netværk giver dig indblik i klassisk interessevaretagelse, men har særligt fokus på medier og digitale strategier. Til hvert møde inviterer vi interessante nøgleaktører på området – embedsmænd, politikere og andre erfarne eksperter – til at komme med sit syn på en relevant problemstilling eller egne erfaringer, der lægger op til refleksion og personlig erfaringsudveksling.

Mødeleder

Netværkets faste mødeleder er kommunikationsrådgiver Lars L. Nielsen, som med mange års erfaring med dansk og international politik trækker på en dyb indsigt i politisk interessevaretagelse og strategisk kommunikation. Tidligere har han været kommunikationsdirektør i Finansrådet og Public Affairs-direktør i Primetime og er i dag selvstændig konsulent med bureauet NielsenNetwork.

- Lars L. Nielsen, mødeleder og stifter, NielsenNetwork

Program

6/5-2020

Altingets årlige lobby døgnmøde

Netværkets årlige døgnmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge. Vi sætter fokus på politisk interessevaretagelse i smukke omgivelser på Bornholms og stiller bl.a. skarpt på den danske magtelite i selskab med Sarah Steinitz, der har været med til at udarbejde kortlægningen af magten i Danmark. Derudover sætter vi fokus på politisk interessevaretagelse i en udskældt branche, når vi får besøg af Thomas Drustrup, der er direktør for Plastindustrien. Alt dette foregår på Danmarks politiske hotel - Grønbechs Hotel i Folkemødebyen Allinge.

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, kl. 8:20

Sarah Steinitz, Analyse og Tal

Kort over den danske magtelite

Hvem udgør den danske magtelite i dag? Og hvordan har fordelingen af magten i det danske samfund udviklet sig i de seneste fem år? Det er nogle af de spørgsmål, som Sarah Steinitz, sammen med sine medforfattere Anton Grau Larsen og Christoph Houman Ellersgaard, har sat sig for at besvare i bogen "Personer forgår - magten består", der udkom på Hans Reitzels Forlag i starten af 2019. Analysen af fordelingen af magt i det danske samfund kortlægger 5.500 bestyrelser, råd og udvalg med mere end 55.000 poster fordelt på mere end 40.000 personer. Men kan en sådan magtanalyse egentlig bruges til? Og hvordan kan det være nyttigt, at have indsigt i fordelingen af magten i et samfund, når man beskæftiger sig med politisk interessevaretagelse og lobbyisme? Vi spørger medforfatter til analysen, Sarah Steinitz, når hun gæster netværket på årets døgnmøde.

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, kl. 9:00

Thomas Drustrup, adm. dir., Plastindustrien

Myter, mikroplast og misforståede miljøhensyn

Plastindustrien er brancheorganisation for mere end 250 danske virksomheder, der til sammen beskæftiger over 25.000 medarbejdere. I de seneste år har anvendelsen af plastik som materiale været genstand for kritik fra miljø- og klimaforkæmpere. Plastaffald i naturen og verdenshavene trækker overskrifter i alverdens medier. Men hvordan håndterer industrien den voksende kritik? Og hvordan kan man aflive sejlivede myter om plast, når store miljø- og klimaorganisationer, sammen med størstedelen af det politiske landskab, peger fingre af plastindustrien, som en af de store klimasyndere? Vi spørger adm. direktør i Plastindustrien, hvordan man arbejder imod misforståede miljøhensyn og myter, men samtidig anerkender nogle af de klima- og miljøudfordringer, vores brug af plast fører med sig.

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, kl. 9:00

25/8-2020

Adam Wolf, adm. direktør, Danske Regioner

Reddet på målstregen - Lobbyisme i Danske Regioner

Nedlægningen af regionerne var et af de helt store temaer i valgkampen i foråret 2019, hvor Venstre og en række andre partier i blå blok lagde op til en omfattende reform af sundhedsvæsenet, der bl.a. indebar en nedlægning af regionerne. Det blev dog som bekendt Socialdemokratiet, der løb med valgsejren og regionerne blev dermed reddet. Men hvordan håndterede Danske Regioner at befinde sig i dette politiske stormvejr? Og hvordan agerer og kommunikerer man som offentlig institution, der skal varetage egne interesser? Vi inviterer adm. direktør i Danske Regioner, Adam Wolf, med til dagens møde og bliver klogere på strategier og politisk interessevaretagelse hos en af landets største arbejdsgiverorganisationer.

Ny Kongensgade 10, København, kl. 9:30

2/10-2020

Lars Storr-Hansen, adm. dir., Dansk Byggeri

Kæmpe fusion mellem lobbyorganisationer

I foråret bebudede to af Danmarks største lobbyorganisationer en sammenlægning, der ville styrke deres politiske indflydelse markant. Dansk Industri og Dansk Byggeri er to af landets største interesseorganisationer og repræsenterer tilsammen 17.000 danske virksomheder. Dansk Byggeri og Dansk Industri, DI, har gennem længere tid drøftet en sammenlægning af de to organisationer og valgte i foråret at sende forslaget til afstemning hos medlemmerne. Vi inviterer Lars Storr-Hansen, der er adm. direktør i Dansk Byggeri, til en snak om fusionen og spørger, hvad Dansk Byggeri håber at få ud af sammenlægningen.

Ny Kongensgade 10, København, kl. 9:30

20/10-2020

Dansk og internationale oplægsholdere vil gøre os klogere på Den Store Omstilling

Altinget & Mandag Morgen Summit 2020

Altinget og Mandag Morgen inviterer alle netværksdeltagere til en dag, hvor vidensdeling og erfaringsudveksling er i højsædet, hvor der bliver mulighed for at møde ligesindede og interessefæller – og hvor der er plads til at finde ny inspiration, der kan skabe grobund for nye løsninger og samarbejder. I 2019 samlede Altinget og Mandag Morgen mere end 600 beslutningstagere fra både offentlige organisationer og private virksomheder til den første Arena Summit, hvor der særligt var fokus på udfordringerne for fremtidens velfærds- og sundhedsteknologi, demokrati og bæredygtig vækst. I marts 2020 sætter vi igen fokus på nogle af de største samfundsudfordringer og inviterer danske og internationale hovedtalere til at gøre os klogere på, hvordan vi, ved hjælp af nye teknologier, alternative samarbejdsformer og innovative løsninger, kan imødekomme fremtidens udfordringer. Programmet for dagen præsenteres i efteråret 2019, men I kan se frem til en inspirerende dag med plads til både store tanker og små pauser, hvor der er tid til refleksion, netværksdannelse og diskussioner på tværs af sektorer.

Øksnehallen, København, kl. 9:30

Er du interesseret?

Vi hører gerne om din profil og din interesse for Altingets lobby-netværk. Udfyld derfor kontaktformularen for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder.

Vi sammensætter netværket ud fra de forskellige profiler, så det består af en varieret sammensætning af relevante aktører fra forskellige hjørner af den politiske arena.

Ved at udfylde dine oplysninger til højre kan du derfor komme på en foreløbig liste over potentielle medlemmer.


Accepter betingelser