Bliv
kontaktet

Miljø og klima

I Altingets miljø- og klimapolitiske netværk retter vi fokus mod en politisk dagsorden, der sjældent har været mere aktuel. Netværket er en mulighed for at møde nøgleaktører, der fra forskellige grene af samfundet arbejder mod grøn omstilling og sidder med både globale og lokale udfordringer og muligheder helt tæt på. Her samles en bred gruppe af aktører om problemstillinger, der forstyrrer, udfordrer eller udvikler nye muligheder for sektoren gennem mødet med markante oplægsholdere med aktuelle og relevante synspunkter.

Mødeleder

Netværkets faste mødeleder er Peter Mose, der er partner i konsulentfirmaet Hegelund & Mose. Han står sammen med makkeren Susanne Hegelund bag bøgerne Javel, hr. minister, Håndbog for Statsministre, Lobbyistens Lommebog samt Flyt Magten, der tager pulsen på Slotsholmen og lobbyindustrien. Som journalist, kommunikatør og embedsmand på både kommunalt og miljøministerielt niveau har Peter Mose beskæftiget sig med miljøpolitik mere indgående end de fleste.

Program

Tidligere begivenheder

Vis

25/1-2022

Claus Hélix-Nielsen, Institutdirektør, DTU Miljø

Forskningssamarbejde med erhvervslivet – bottom-up eller topstyret?

Danmark har gode traditioner for forskningssamarbejder med erhvervslivet, men der er en stigende efterspørgsel, især blandt miljø- og klimaiværksættere, for en samlet vision for forskningen fremfor at være fordelt på mange universiteter og institutter uden fælles nationale mål og visioner. Skal Danmark have en samlet politisk vision for forskningssamarbejder med erhvervslivet? Eller er det mest hensigtsmæssigt, at forskningen tager afsæt i de muligheder, som industrien og den teknologiske udvikling dikterer? Til dagens møde vil Institutleder for DTU Miljø, Claus Hélix-Nielsen, holder oplæg for og gå i dialog med netværket om de udfordringer, oplevelser og tiltag, som han og DTU arbejder ud fra.

Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København, kl. 9:30

17/3-2022

Oplægsholder oplyses snarest

Hvad er planen med planloven?

I marts 2021 offentliggjorde Indenrigs- og Boligministeriet den nye evaluering af planloven. Netværket vil derfor ved dagens møde tage status på, hvad der er kommet ud af det seneste års debat om den nye planlov, hvilke konkrete politikker det har resulteret i samt hvor der fortsat er udfordringer, som bør adresseres.  

Mødested tilgår, kl. 9:30

24/5-2022

Døgnmøde: grønne arbejdspladser og grøn ledelse - nu og i fremtiden

Det årlige døgnmøde i netværket afholdes på Kragerup Gods.

Program og oplægsholdere oplyses snarest.

Kragerup Gods, Kragerupgårdsvej 33, 4291 Ruds-Vedby, kl. 8:00

28/9-2022

Netværksmøde

Program følger

Mødested tilgår, kl. 9:30

6/12-2022

Netværksmøde

Emne og oplægsholder for dette møde oplyses snarest.

Mødested tilgår, kl. 13:30

Er du interesseret?

Vi hører gerne om din profil og din interesse for Altingets miljø- og klimapolitiske netværk. Udfyld derfor kontaktformularen for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder.

Vi sammensætter netværket ud fra de forskellige profiler, så det består af en varieret sammensætning af relevante aktører fra forskellige hjørner af sektoren.

Ved at udfylde dine oplysninger til højre kan du derfor komme på en foreløbig liste over potentielle medlemmer.

Et medlemskab dækker 5 netværksmøder herunder et årligt døgnmøde. Deltagergebyret er pr. 1. oktober 2021 kr. 24.995,- ex. moms for alle møderne inkl. fuld forplejning.


Accepter betingelser