Netværk for offentlig-privat samarbejde


Altingets netværk for offentlig-privat samarbejde sætter fokus på muligheder, problemer og udfordringer, når det offentlige og private aktører indgår samarbejder. Vi skaber dialog og forbindelser på tværs af sektorer med indflydelsesrige og relevante oplægsholdere og forsøger derigennem at optimere det offentlig-private samarbejde. 

Ud over rækken af ordinære netværksmøder, der alle afholdes i Børsbygningen med tilhørende morgenmad, inviteres der i midten af august måned 2018 til et særligt netværks-topmøde i ekstra behagelige omgivelser på Altingets politiske hotel, Grønbechs, i Allinge på Bornholm. Transport fra København, forplejning og overnatning i den forbindelse er naturligvis inkluderet.

Programmet for 2018 er nu på plads og kan læses nedenfor.

Netværkets faste mødeleder er Rikke Haahr, der i dag arbejder som konsulent hos Mediq Danmark, men tidligere har været chef for offentlig-privat i KL.

 

Effekter ved konkurrenceudsættelse på velfærdsområdet

Ulf Hjelmar, programleder i VIVE

Jeudan A/S, Bredgade 30, 1260 København K, onsdag 29. november 2017 kl. 14.00-17.00

 

Fremtidige rammer for offentlige indkøb

Morten Mandøe, Cheføkonom, KL

Fremtidens indkøb skal skabe bedre velfærd. Dette skal ske gennem bedre indkøb baseret på fakta. KL’s cheføkonom Morten Mandøe fortæller om KL’s indkøbsstrategi for 2017-2020 og de samarbejder, der skal sikre klogere indkøb til gavn for leverandører, indkøbere og brugere.

Børsbygningen, onsdag 31. januar 2018 kl. 09.00-12.00

 

Cases om innovative samarbejder

Vi samler til dette møde netværksgruppen under mindre formelle rammer og drager på gruppens erfaringer med innovation gennem offentlig-private samarbejder fra begge sider af bordet. Disse bringes i samspil med et udefrakommende casestudie.

Ubbes Vinhandel, onsdag 21. marts 2018 kl. 14.30-17.30

 

Potentialer omsat til gevinster

Claus Juhl, Direktør, Forskel ApS

Med sammenhængsreformen vil regeringen sikre bedre kvalitet for borgeren gennem tværsektorielle samarbejder for bedre velfærd. Claus Juhl vil som leder af regeringens tre nedsatte udfordringspaneler give sit bud på fremtidens udfordringer og muligheder ved flere og øgede samarbejder mellem det offentlige og det private.

Børsbygningen, onsdag 23. maj 2018 kl. 09.00-12.00

 

Netværkets døgnmøde - Grønbechs Hotel onsdag 15. august 2018
Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at møde og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue og et besøg i hotelbaren, 'Øltinget'.

Program:

  • Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge
  • Velkomst og indlogering på hotellet
  • Formiddagsmøde og indlæg ved Christian Lunding, Udbudsdirektør i SKI
  • Fælles frokost
  • Walk and talk inkl. kaffepause
  • Indlæg om udlicitering i praksis fra borgmesterkontoret 
  • Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets egen 'Spisestuen' og 'Øltinget'
  • Overnatning med efterfølgende veltillavet morgenmad og transport hjem

 

Udbudsstrategien bag de fælles offentlige aftaler

Christian Lunding, udbudsdirektør, SKI

I det offentlige stræbes efter kloge indkøb, så alle kan få mere for skattekronerne. Professionalisering og effektivisering af udbud og indkøb skal være med til at sikre optimale rammer for dette. Udbudsdirektør Christian Lunding giver hertil et indblik i SKI’s udformning af kontrakter med henblik på bedre betingelser for leverandørerne og større besparelser for det offentlige.

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, onsdag 15. august 2018 inkl. overnatning

 

Udlicitering i praksis fra borgmesterkontoret

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, onsdag 15. august 2018 inkl. overnatning

 

Møde med beslutningstagerne

Dette møde vil give rig mulighed for at diskutere med udvalgte politiske ordførere om de største aktuelle udfordringer ved samarbejder mellem det offentlige og private, samt hvordan disse udfordringer skal adresseres.

Børsbygningen, torsdag 27. september 2018 kl. 09.00-12.00.

 

Med forbehold for ændringer

 

Om Altinget

Altinget er et prisvindende, privatejet, politisk neutralt netmedium grundlagt i januar 2000 med en af de største redaktioner på Christiansborg i ryggen. Vi udgiver 20 fagpolitiske nyhedsportaler og er blandt de mest citerede politiske medier i Danmark. Dertil kommer to gratis netaviser (en med overblik over dansk politik og en om civilsamfundet), to årlige magasinudgivelser samt flere konferencer. Efter stigende efterspørgsel fra vores læsere udvidede vi i 2016 vores online-platform med fysiske netværk, hvor medlemmerne bliver bundet sammen i eksklusive netværksgrupper med fokus på nichepolitiske problemstillinger. Vi kalder det den politiske ARENA, fordi man mødes om aktuelle, centrale politiske emner i et fælles og fortroligt rum.