Bliv
kontaktet

Politisk interessevaretagelse

I Altingets netværk om politisk interessevaretagelse samler vi en række beslutningstagende aktører til fem årlige møder og udveksler erfaringer og sætter spot på metoder, cases og eksempler.

Mødeleder

Netværkets faste mødeleder er kommunikations- og politisk rådgiver Lars L. Nielsen, som med mange års erfaring med dansk og international politik trækker på en dyb indsigt i politisk interessevaretagelse og strategisk kommunikation. Tidligere har han bl.a.været partisekretær hos Radikale, Politisk & Kommunikationsdirektør i Finansrådet samt Public Affairs-direktør i Primetime. Han har også været medlem af flere bestyrelser, blandt andet DR og TV2 Lorry.  I dag er han selvstændig konsulent med bureauet NielsenNetwork

- Lars L. Nielsen, mødeleder og stifter, NielsenNetwork

Program

Tidligere begivenheder

Vis

9/2-2023

Thomas Aarestrup Jepsen, Direktør for Kommunikation og Public Affairs, Green Power Denmark

Interessevaretagelse på vegne af mere end 1500 medlemmer

Green Power Denmark blev i marts 2022 grundlagt ved en fusion af Dansk Energi, Wind Denmark og Dansk Solkraft. Den grønne erhvervsorganisation er et kæmpe talerør for den danske energisektor. Sammen med deres mere end 1500 medlemmer arbejder de gennem 5 konkrete målsætninger på at nå deres hovedmærkesag; at Danmark hurtigst muligt elektrificeres med grøn strøm.

Vi får besøg af Thomas Aarestrup Jepsen, Direktør for Kommunikation og Public Affairs i Green Power Denmark, der har en en fortid med politisk interessevaretagelse og kommunikation fra organisationer som både Rud Pedersen og Philip Morris. Han stod bl. a. for det strategiske skifte i sidstnævntes strategi - i forhold til offentligheden og det politiske system.

Thomas Aarestrup Jepsen deler erfaringer og fortæller om, hvordan man sikrer interessevaretagelse og succesfuldt agerer politiske talerør for de 1500 medlemmer, der producerer og distribuerer den grønne strøm.

 

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København, kl. 9:30-12:30

25/4-2023

Offentliggøres snarest

Døgnseminar på Kragerup Gods

Netværkets årlige døgnmøde finder sted 24. maj på skønne Kragerup Gods nær Slagelse. Vi tilbringer et døgn sammen på godset, hvor der vil være rig mulighed for at lære dine netværksfæller godt at kende, samt samt fordybe sig i de faglige oplæg. Vi får besøg af to oplægsholdere, som vil være med til at give ny inspiration og danne udgangspunkt for diskussioner og arbejde i netværket.

 

Kragerup Gods, kl. 10:00-9:00

Per Okkels, fhv. departementschef, Sundhedsministeriet

Hvordan får man som politisk styret organisation bedst politisk indflydelse - ifølge embedsværket?

Hvordan oplever embedsmænd at blive kontaktet af organisationer og enkeltpersoner, som har noget på hjertet i forhold til finansloven? Og hvad kan for de højtplacerede - og travle - embedsmænd fremme en sag?  

Vi har inviteret Per Okkels til at give os et indblik i embedsværkets rolle og arbejde i denne sammenhæng. Hvilke succeskriterier er der for at gøre sig attraktiv i forhold til at få politisk indflydelse, og hvordan kan man bedst spille ind? Skeles der til størrelsen og betydningen af organisationens politiske bagland? Hvor meget betyder det, at man kan bringe løsninger til politikernes bord, og at niveauet for det faglige forarbejde er højt?

Vi får Per Okkels' bud, og så debatterer vi og kommer med input og spørgsmål til hinanden i netværket efterfølgende. 

Kragerup Gods, kl. 10:15-11:30

23/8-2023

Lars Storr-Hansen, Public affairs- og udviklingsdirektør, NCC

Erfaringer og læringspunkter fra en erfaren lobbyist

Programtekst følger

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København, kl. 9:30-12:30

5/10-2023

Offentliggøres snarest

En ny politisk sæson

Finanslovsforhandlingerne er i gang, et nyt folketingsår står for døren, og nye ministre har indtaget regeringskontorerne på Slotsholmen. Vi ser på den nye politiske sæson med en eller flere gæster fra den nye regering, der giver et indblik i, hvad der er på det politiske tegnebræt, og hvad der egentlig skal til for at påvirke finanslovsforhandlingerne og få sin egen organisations dagsorden på tale?

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, kl. 9:30-12:30

Er du interesseret?

Vi hører gerne om din profil og din interesse for Altingets lobby-netværk. Udfyld derfor kontaktformularen for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder.

Vi sammensætter netværket ud fra de forskellige profiler, så det består af en varieret sammensætning af relevante aktører fra forskellige hjørner af den politiske arena.

Ved at udfylde dine oplysninger til højre kan du derfor komme på en foreløbig liste over potentielle medlemmer.

Et medlemskab dækker 5 netværksmøder herunder et årligt døgnmøde. Deltagergebyret er kr. 19.995,- ex. moms for alle møderne inkl. fuld forplejning.


Accepter betingelser