Public Affairs-netværk


Lobbyisme er kunsten at påvirke og varetage kommercielle og politiske interesser. Public Affairs udøves i dag på en lang række platforme, men i centrum står stadig den rigtige fornemmelse for kontakt, menneskelige egenskaber og ikke mindst timing i samspil med myndigheder, virksomheder og organisationer.

Disciplinen Public Affairs er ikke ny, men er stadigt stigende og virksomheder indser i stigende grad vigtigheden af at have politiske medarbejdere ansat. Mange virksomheder og organisationer gør opmærksom på deres interesser gennem offentligheden, kampagner og medier, men hvordan flyttes magt og politiske beslutninger reelt? Hvem ansætter man, hvordan opruster man, og hvor ligger magten til at beskytte sine egne interesser egentlig?

Ved fem møder årligt sætter vi spot på metoder, cases og eksempler – tre afholdes i Børsbygningen i København, ét på Ubbes Vinbar lige ved Christiansborg med workshop, lækker mad og vinsmagning samt ét på Grønbechs Hotel på Bornholm. Transport, forplejning og overnatning i den forbindelse er naturligvis inkluderet.

Til hvert møde inviterer vi interessante nøgleaktører på området – embedsmænd, politikere og andre erfarne eksperter – til at komme med sit syn på en relevant problemstilling eller egne erfaringer, der lægger op til refleksion og personlig erfaringsudveksling. 

Programmet for 2017-2018 kan du se nedenfor. Du kan ligeledes se programmet for sidste år her

Netværkets faste mødeleder Peter Goll, som i sine 20 år som rådgiver og konsulent har arbejdet med alle former for kommunikation inden for et meget bredt udsnit af brancher, altid med forretningsmæssige resultater som omdrejningspunkt og kommunikation, ledelses- og organiseringsredskaber som virkemidler. I dag driver han sin egen virksomhed, Goll Impact.   

 

Digital lobbyvirksomhed


András Baneth, Managing Director at the European Office, Public Affairs Council

Hvordan bliver virksomheder, ngo'er og foreninger bedre fortalere for deres udfordringer eller sag ved hjælp af data, sociale medier, sporingsværktøjer og digital kommunikation. András Baneth zoomer ind på europæiske tendenser og casestudier, herunder Brexit, lobbykampagner og årsager, når han deler ud af sin viden og erfaringer.

Torsdag 1. februar 2018 kl. 09.00-12.00


---


Workshop

- introduktion til workshop v. mødeleder
- workshop
- middag og vinsmagning 

I disse tre timer sætter Altinget fokus på gruppens medlemmer i uformelle rammer. Det gør vi ved hjælp af workshop udvalgt særligt til medlemmernes behov og afslutningsvis en hyggelig middag med mulighed for at sænke skuldrene med et glas vin i hånden. Arrangementet finder sted i idylliske omgivelser à la fransk landsted bagved Ubbes Vinhandel beliggende lige overfor Christiansborg.

Indflydelse på Folkemødet


Søren Kaster, partner & CEO, Lead Agency

Hvad betyder noget på Folkemødet? Hvilken strategi skal man lægge? Og hvornår nytter det noget, hvis man er en større eller mindre virksomhed/organisation? Søren Kaster arbejder til daglig med Folkemødet og arbejder derudover især med krisekommunikation, ledelseskommunikation, strategi og kampagner for interesseorganisationer og Corporate Communication. På baggrund af sine erfaringer vil han give sine bedste svar på de indledende spørgsmål, og hvad netværkets medlemmer ellers måtte være interesseret i at vide. Oplæggets indhold vil bevæge sig ud i en workshop.

Ubbes Vinbar, Ny Vestergade 1, KBH K, mandag 26. marts 2018 kl. 15.00-18.00 


---


Public Affairs-døgnet 16. maj 2018 

Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at møde og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue og et besøg i hotelbaren, 'Øltinget'.

Program:

- Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge
- Velkomst og indlogering på hotellet
- Formiddagsmøde og indlæg ved første oplægsholder
- Fælles frokost
- Indlæg ved anden oplægsholder
- Workshop
- Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets egen 'Spisestuen' og 'Øltinget'
- Overnatning med efterfølgende veltillavet morgenmad og transport hjem.

 

Lobby på EU-, regions- og folketingsniveau


Tine Højager Eriksen, Associate Director hos Biogen, tidl. Public Affairs & Market Access Manager, Novo Nordisk Scandinavia og Troels Vingtoft Rye-Andersen, Government affairs & patient relations at Novo Nordisk Region Europe, tidl. Public Affairs Advisor, Novo Nordisk

Tilsammen har Tine Højager Eriksen og Troels Vingtoft Rye-Andersen erfaring med Public Affairs på både EU-, regions- og folketingsniveau. I arbejdet med Public Affairs - om du arbejder i Bruxelles eller Danmark - oplever man naturligvis ligheder, men hvor er forskellene? Og hvad skal man være særlig OBS på? Dagens to oplægsholdere deler ud af egne erfaringer, hvor Tine fokuserer på Danmark, og Troels folder dagens tema ud med sin viden på EU-området.


Grønbechs Hotel, Bornholm 16. maj 2018 

---


Et særligt indblik i to verdener


Merete Eldrup, adm. direktør i TV2

Merete Eldrup har med en fortid i Finansministeriet indsigt i centraladministrationens tyste processer og er en dreven taktiker. Dermed har hun formået at skaffe resultater. Det er effektivt lobbyarbejde, som blandt andet er baseret på stærk indsigt i og føling med Slotsholmens mindset. Merete Eldrups baggrund kommer hende i den grad til gavn, som adm. direktør for TV 2, som indenfor en årrække står over for et eventuelt ejerskifte og et nyt medieforlig. Dette vil TV2-direktøren fortælle mere om, når hun besøger Altingets Public Affairs-netværk.

Onsdag 24. august 2018 kl. 09.00-12.00---


Regnedrengenes metoder og interessevaretagelse


Allan Lyngsø Madsen, cheføkonom i LO 

Altingets Public Affairs-netværk har inviteret en cheføkonom fra en af Danmarks store interesseorganisationer for at få et indblik i, hvordan Finansministeriet regner, og hvordan man bruger regnedrengenes økonomiske beregninger til interessevaretagelse. Allan Lyngsø Madsen har været igennem processen flere gange, og vil forsøge at give et indblik i en ellers uigennemsigtig verden.

Børsbygningen, fredag 26. oktober 2018 kl. 09.00-12.00

 

Med forbehold for ændringer

 

Om Altinget

Altinget er et prisvindende, privatejet, politisk neutralt netmedium grundlagt i januar 2000 med en af de største redaktioner på Christiansborg i ryggen. Vi udgiver 20 fagpolitiske nyhedsportaler og er blandt de mest citerede politiske medier i Danmark. Dertil kommer to gratis netaviser (en med overblik over dansk politik og en om civilsamfundet), to årlige magasinudgivelser samt flere konferencer. Efter stigende efterspørgsel fra vores læsere udvidede vi i 2016 vores online-platform med fysiske netværk, hvor medlemmerne bliver bundet sammen i eksklusive netværksgrupper med fokus på nichepolitiske problemstillinger. Vi kalder det den politiske ARENA, fordi man mødes om aktuelle, centrale politiske emner i et fælles og fortroligt rum.