Public Affairs

Public Affairs udøves i dag på en lang række platforme, men i centrum står stadig den rigtige fornemmelse for kontakt, menneskelige egenskaber og ikke mindst timing i samspil med myndigheder, virksomheder og organisationer. I Altingets netværk samler vi en række beslutningstagende aktører til fem årlige møder og udveksler erfaringer og sætter spot på metoder, cases og eksempler.

Mødeleder

Netværkets faste mødeleder er kommunikationsrådgiver Lars L. Nielsen, som med mange års erfaring med dansk og international politik trækker på en dyb indsigt i politisk interessevaretagelse og strategisk kommunikation. Tidligere har han været kommunikationsdirektør i Finansrådet og Public Affairs-direktør i Primetime og er i dag selvstændig konsulent med bureauet NielsenNetwork.

- Lars L. Nielsen, mødeleder og stifter, NielsenNetwork

Program

27/5-2020

Altingets årlige Public Affairs-døgnmøde

Netværkets årlige døgnmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge. Vi sætter fokus på politisk interessevaretagelse i smukke omgivelser på Bornholms og stiller bl.a. skarpt på, hvordan man sejrer på Christiansborg og bliver klogere på, hvordan man opbygger relationer og skaber samarbejder i en ny organisation.

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, kl. 8:20

Søren Toft, direktør og stifter, Toft Kommunikation

Hvordan sejrer du på Borgen?

Det kan være udfordrende at finde vej til politisk indflydelse på Christiansborg. Med udgangspunkt i analysen "Hvordan sejrer du på Borgen?", der er baseret på interviews med 40 folketingsmedlemmer, guider Søren Toft os gennem den politiske jungle og giver råd til at præge den politiske beslutningsproces. Søren Toft har mere end 20 års erfaring med politisk interessevaretagelse fra bl.a. Venstre, EU, CBS og Rambøll.

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, kl. 9:00

Jesper Kronborg, branchedirektør, Dansk Erhverv

Erfaringer med at starte op i en ny organisation

Når man starter op i en ny organisation, kræver det politisk snilde at opbygge de rette relationer til interessenter, samarbejdspartnere og politikere. Efter en årrække i Københavns Lufthavn har Jesper Kronborg fået ansvar for Specialforeningen for Logistik og Distribution (SLD) i Dansk Erhverv. Vi spørger hvilke udfordringer der følger med det nye ansvar som branchedirektør. Og hvordan man kommer godt fra land som lobbyist for en stor branche med mange interessenter og politisk bevågenhed.

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, kl. 9:00

7/9-2020

Christian Nissen, fhv. Generalsekretær, DR og fhv. adm. dir., Rigshospitalet

Hvordan styrer man DR gennem politiske stormvejr?

Der er få medieinstitutioner i Danmark, der har skulle navigere i mere oprørte politiske vande end DR. Gentagne anklager om statsradiofoniens påståede politiske ståsted på den politiske venstrefløj – om end nærmere midten, end på yderkanten – har gjort institutionen til en populær skydeskive for særligt blå blok. DR har ydermere været kritiseret i forbindelse med byggeriet af det nye, stort anlagte hovedsæde i Ørestad og for de mange ledelseslag og konsulenter i organisationen. I forbindelse med det seneste medieforlig valgte et politisk flertal således også at svinge sparekniven og pålagde DR besparelser på 20%, der førte til lukningen af flere populære radio- og tv-kanaler og resulterede i en større fyringsrunde. Som mangeårig generalsekretær i DR har Christian Nissen været i forreste række i adskillige af disse politiske stormvejr. I hans nyeste bog ”Politik mellem følelser og fornuft” beskriver Christian Nissen bl.a. det meget omdiskuterede medieforlig, der blev indgået i 2019. Til dagens møde vil han bl.a. fortælle om rollen som øverstbefalende i Danmarks største medieinstitution og tage os helt ind i forhandlingslokalet under det seneste medieforlig.

Ny Kongensgade 10, København, kl. 9:30

20/10-2020

Altinget & Mandag Morgen Summit 2020

Altinget og Mandag Morgen inviterer alle netværksdeltagere til en dag, hvor videndeling og erfaringsudveksling er i højsædet, hvor der bliver mulighed for at møde ligesindede og interessefæller – og hvor der er plads til at finde ny inspiration, der kan skabe grobund for nye løsninger og samarbejder. I 2019 samlede Altinget og Mandag Morgen over 600 beslutningstagere fra både offentlige organisationer og private virksomheder til den første Arena Summit, hvor der særligt var fokus på udfordringerne for den næste generation inden for bl.a. fremtidens kompetencer, velfærds- og sundhedsteknologi, fremtidens demokrati og bæredygtig vækst. I marts 2020 sætter vi igen fokus på nogle af de største samfundsudfordringer og inviterer danske og internationale hovedtalere til at gøre os klogere på, hvordan vi, ved hjælp af nye teknologier, alternative samarbejdsformer og innovative løsninger, kan imødekomme fremtidens udfordringer. Programmet for dagen opdateres løbende, men I kan se frem til en inspirerende dag med plads til både store tanker og små pauser, hvor der er tid til refleksion, netværksdannelse og diskussioner på tværs af sektorer.

Øksnehallen, København, kl. 9:30

2/11-2020

Johannes Bøgild, Head of Group Public Affairs, Ørsted

Nye vinde i Ørsted – Politisk interessevaretagelse i en klimatid

Ørsted blev i starten af 2020 kåret som verdens mest bæredygtige virksomhed af den internationale medie-, forsknings- og financieringstænketank Corporate Knights. For 10 år siden så det ellers anderledes ud, da Ørsted – eller daværende DONG – var blandt en af de energiselskaber i Europa, der var mest afhængig af fossile brændstoffer. Virksomhedens store grønne omstilling har placeret dem som en central aktør i de kommende forhandlinger om den klimalov, der skal være med til at sikre, at regeringens ambitiøse klimamålsætninger opfyldes. Men hvordan arbejder Ørsted for at fremme klimadagsordenen? Og hvordan søger de at påvirke de politiske processer, så de også fremmer virksomhedens egne ambitioner og interesser? Vi spørger Johannes Bøgild, der er Head of Group Public Affairs i Ørsted, hvordan de arbejder strategisk med politisk interessevaretagelse.

Ny Kongensgade 10, København, kl. 9:30

Er du interesseret?

Vi hører gerne om din profil og din interesse for Altingets Public Affairs-netværk. Udfyld derfor kontaktformularen for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder.

Vi sammensætter netværket ud fra de forskellige profiler, så det består af en varieret sammensætning af relevante aktører fra forskellige hjørner af den politiske arena.

Ved at udfylde dine oplysninger til højre kan du derfor komme på en foreløbig liste over potentielle medlemmer.


Accepter betingelser