Public Affairs-netværk


Public Affairs udøves i dag på en lang række platforme, men i centrum står stadig den rigtige fornemmelse for kontakt, menneskelige egenskaber og ikke mindst timing i samspil med myndigheder, virksomheder og organisationer. I Altingets netværk samler vi en række beslutningstagende aktører til fem årlige møder og udveksler erfaringer og sætter spot på metoder, cases og eksempler.

Netværkets faste mødeleder er kommunikationsrådgiver Lars L. Nielsen, som med mange års erfaring med dansk og international politik trækker på en dyb indsigt i politisk interessevaretagelse og strategisk kommunikation. Tidligere har han været kommunikationsdirektør i Finansrådet og Public Affairs-direktør i Primetime og er i dag selvstændig konsulent med bureauet NielsenNetwork.

Til hvert møde inviterer vi interessante nøgleaktører på området – embedsmænd, politikere og andre erfarne eksperter – til at komme med sit syn på en relevant problemstilling eller egne erfaringer, der lægger op til refleksion og personlig erfaringsudveksling. Tre af møderne afholdes i Børsbygningen i København, et holdes som et døgnmøde på Grønbechs Hotel på Bornholm. Transport, forplejning og overnatning i den forbindelse er naturligvis inkluderet. Derudover lancerer vi i 2019 Arena Summit, som er et heldagsarrangement i Tivoli, hvor alle netværk samles med forskellige break out sessions og et fagligt program med besøg fra prominente oplægsholder fra ind- og udland.

Programmet for kommende møder ses nedenfor.

 

Public Affairs-døgnet 21.-22. august 2019 

Netværkets årlige døgnmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at gå i dybden med dagens faglige oplæg og networke med resten af gruppen. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue, 'Vilhelm' og et besøg i hotelbaren, 'Øltinget'.

Program:

- Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge
- Velkomst og indlogering
- 'Udformning af en PA-strategi' - Jenny Bøving Arendt, Danske Gymnasier
- Fælles frokost
- 'Brug af tal og analyser i interessevaretagelse' - Anita Vium Jørgensen, Danske Handicaporganisationer
- Workshop
- Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets egen 'Vilhelm' og 'Øltinget'
- Overnatning med efterfølgende morgenmad og transport hjem.

 

Udformning af en PA-strategi 

Jenny Bøving Arendt, Direktør, Danske Gymnasier

At navigere og agere effektivt i det politiske landskab med interessevaretagelse for øje kræver strategisk planlægning. Til dagens møde vil vi diskutere, hvor nidkær en sådan strategi bør være, samt hvor man omvendt med fordel kan være omstillingsparat. Direktør for Danske Gymnasier, Jenny Bøving Arendt, vil dele sine erfaringer med politiske forhandlingsprocesser og give sine bud på, hvordan man udvikler en effektiv strategi og kommunikerer herudfra.

Grønbechs Hotel, Allinge, onsdag 21. august 2019

 

Brug af tal og analyser i interessevaretagelse

Anita Vium Jørgensen, Politisk chef, Danske Handicaporganisationer

At sætte en politisk dagsorden kræver skarp argumentation for ens synspunkter, og her viser dokumentation i form af tal og analyser sig afgørende for enten at påvirke en verserende sag eller bringe en ny i mediernes søgelys. Gennem sine erfaringer med politisk interessevaretagelse fra Danske Handicaporganisationer og tidligere 3F vil Anita Vium Jørgensen til dagens møde gennemgå forskellige analysetyper og kilder, der kan finde anvendelse på forskellige niveauer, samt give sine bud på de største muligheder og udfordringer ved dette led i interessevaretagelsen.

Grønbechs Hotel, Allinge, onsdag 21. august 2019

 

Eksekvering af en strategi

Vi får til dagens møde besøg af to tidligere ministre, der vil gå i debat om effektiv kommunikation med beslutningstagerne. Således vil vi diskutere, hvorledes man effektivt henvender sig til embedsmænd og politikere for størst mulig gennemslagskraft, samt hvilke platforme man bør indtænke og eksekvere sine strategier på.

Børsbygningen, 31. oktober 2019, kl. 09.30-12.30

 

Med forbehold for ændringer

 

Om Altinget

Altinget er et prisvindende, privatejet, politisk neutralt netmedium grundlagt i januar 2000 med en af de største redaktioner på Christiansborg i ryggen. Vi udgiver flere end 20 fagpolitiske nyhedsportaler og er blandt de mest citerede politiske medier i Danmark. Dertil kommer en gratis netavis, månedlige magasinudgivelser, samt flere konferencer. Efter stigende efterspørgsel fra vores læsere udvidede vi i 2016 vores online-platform med fysiske netværk, hvor medlemmerne bliver bundet sammen i eksklusive netværksgrupper med fokus på nichepolitiske problemstillinger. Vi kalder det den politiske ARENA, fordi man mødes om aktuelle, centrale politiske emner i et fælles og fortroligt rum.