Transportpolitisk netværk


Altingets transportpolitiske netværk er en mulighed for at møde nøgleaktører i den danske transportpolitiske sektor og erfaringsudveksle med ligesindede. 

Se programmet for 2017-2018 nedenfor. Du kan ligeledes se programmet for netværkets første år ved at følge linket her

Ud over rækken af ordinære netværksmøder, der alle holdes i Børsbygningen med tilhørende morgenmad, inviteres der i april måned 2018 til et særligt netværks-topmøde i ekstra behagelige omgivelser på Altingets politiske hotel, Grønbechs, i Allinge på Bornholm. Transport, forplejning og overnatning i den forbindelse er naturligvis inkluderet.

Netværkets faste mødeleder er fhv. transportminister og nu Public Affairs direktør i Primetime, Lars Barfoed.

 

Workshop


Michael Svane, branchedirektør i DI

Forslag fra trængselskommissionen: Trængselskommissionen bidrog i sin tid med mange bud på transportpolitiske udfordringer, men mange af dem nævnes sjældent i dag og blev aldrig aktiveret. Michael Svane vil som repræsentant for kommissionens arbejde genopfriske ideerne og arbejdet bag som inspiration til nutidens problematikker. 

Ubbes Vinbar, Ny Vestergade 1, onsdag 25. oktober 2017 kl. 15.00-18.00

 

Kunstig intelligens i fremtidens transport

 

Thomas Damkjær Petersen, formand for Ingeniørforeningen, initiativtager til Siri Kommissionen

Hvordan påvirker industri 4.0 fremtidens transport og hvilke muligheder åbner sig i takt med udviklingen? Dette vil Thomas Damkjær Petersen forsøge at svare på, når han holder oplæg for den transportpolitiske gruppe.  

Børsbygningen, tirsdag 23. januar 2018 kl. 9.00-12.00

 

Hvad vil ordførerne?

Andreas Steenberg (RV), Kim Christiansen (DF), Kristian Pihl Lorentzen (V) og Rasmus Prehn (S)

Vi samler til dette møde et udvalgt politikerpanel, der inden for rammerne af netværksgruppens aktuelle dagsorden vil debattere centrale, aktuelle transportpolitiske emner. Vi vil forud for mødet forberede de politiske emner, vi vil have behandlet på dagen.

Børsbygningen, onsdag 4. april 2018 kl. 14.30-17.30

 

Altingets årlige transportdøgn - Grønbechs Hotel torsdag 30. august 2018 inkl. overnatning

Netværkets årlige topmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby Allinge på Bornholm. Omringet af vand og natur får du gennem et døgn mulighed for at mødes og diskutere med flere af landets vigtigste aktører. For at give de bedst mulige betingelser for at netværke med med- og modspillere suppleres det faglige program med en dejlig bornholmsk middag i hotellets spisestue, 'Vilhelm' og et besøg i hotelbaren, 'Øltinget'.

Program:

•   Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge

•   Velkomst og indlogering på hotellet

•   Formiddagsmøde og indlæg ved Nikolaj Wendelboe

•   Fælles frokost

•   Indlæg ved Ole Helby Petersen

•   Workshop

•   Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets egen 'Vilhelm' og 'Øltinget'

•   Overnatning med efterfølgende veltillavet morgenmad og transport hjem

 

Markedsorientering, effektivitet og konkurrence i jernbanedriften


Nikolaj Wendelboe, adm. direktør i Arriva og formand for Dansk Tog om fremtidens transport

Arrivas togdrift i Midt- og Vestjylland peger på, at et udbud af togtrafikken og øget konkurrence medfører mere trafik, flere tilfredse kunder og nedsatte priser. Det har konkret ført til besparelser for staten på 18 og 10 procent i henholdsvis første og anden kontraktperiode. Disse strækninger udgør dog kun fem procent af den statslige passagertrafik. Kan det udvides til de resterende 95 procent? Administrerende direktør i Arriva, Nikolaj Wendelboe, giver sin vurdering og fortæller mere om erfaringerne med offentlig-privat samarbejde om persontransporten.

Grønbechs Hotel, torsdag 30. august 2018

 

Danske og udenlandske OPP-erfaringer


Ole Helby Petersen, professor (MSO), leder af Center for forskning i offentlig-privat samspil

Hvad er effekterne af offentlige-private partnerskaber (OPP)? Hvilke erfaringer ser vi fra udlandet? Og hvor langt er vi i Danmark? Ole Helby Petersen har forsket i OPP i mere end ti år og vil forsøge at svare på disse og flere uddybende spørgsmål, hvor han bl.a. tager udgangspunkt i erfaringerne med OPP i 20 europæiske lande og ser nærmere på den internationale viden om "value for money" af OPP-projekter inden for infrastruktur og byggeri.

Grønbechs Hotel, torsdag 30. august 2018

 

(Med forbehold for ændringer)