Bliv
kontaktet

Transport

Altingets transportpolitiske netværk giver mulighed for at møde en bred vifte af nøgleaktører i den danske transportpolitiske sektor og erfaringsudveksle med ligesindede på tværs af den offentlige og private sektor.

Til hvert møde inviterer vi interessante nøgleaktører på området – embedsmænd, politikere og andre erfarne eksperter – til at komme med sit syn på en relevant problemstilling eller egne erfaringer, der lægger op til refleksion og personlig erfaringsudveksling.

Mødeleder

Netværkets faste mødeleder er tidligere justitsminister og transportminister samt bestyrelsesformand i Energinet, Lars Barfoed, som med sine mange års erfaring på området vil diskutere og reflektere med gruppen. Lars Barfoed har i dag sin egen virksomhed, LB&C, hvor han er politisk og strategisk rådgiver.

Program

Tidligere begivenheder

Vis

14/12-2022

Michael Svane, formand, Kattegatkomitéen

Frederik Fisker, Projektchef, Kattegatforbindelsen hos Sund & Bælt

Kattegatforbindelsen: Langt fra virkeligheden?

Danmark venter på den kommende forundersøgelse af en fast forbindelse over Kattegat, der arbejder for at gøre forbindelsen til virkelighed. Hvordan står det til med undersøgelsen, hvor er de største udfordringer, og hvor realistisk er det, at Danmark bliver beriget med endnu en bro?

Til dagens møde får vi besøg af henholdsvis Michael Svane, formand for Kattegatkomitéen og Frederik Fisker, Projektchef, Kattegatforbindelsen hos Sund & Bælt. De vil hver især give netværket en bedre indsigt i sagen med hvert sit oplæg og efterfølgende dialog. 

Ubbes Vinhandel, Ny Vestergade 1, 1471 København K, kl. 13:30

24/1-2023

Giulia Fritolli, partner, BIG

Fremtidens byer: sammenspillet mellem energieffektivisering og infrastruktur

Danske Bjarke Ingels Group (BIG) har i samarbejde med Toyota givet sig i kast med deres mest ambitiøse projekt til dato: Woven City. Det er prototypen på fremtidens byer, hvor alt fra førerløse biler til energioptimering i bygningerne er forbundet i ét økosystem, der alt sammen er drevet på brændselsceller af brint. Projektet er i gangsat, og den første af disse byer vil blive opført i Japan for bundne af Mount Fiji. Med igangsættelsen af projektet åbnes der op for læring og initiativer, som kan skabe muligheder for flere brancher - heriblandt transport og energi-/forsyningssektoren. Til at fortælle nærmere om Woven City og de udfordringer, som en idé som denne indebærer i sin tilblivelse, gæster Giulia Fritolli, der er partner hos BIG, netværksmødet med både oplæg og efterfølgende dialog. 

Dagens netværksmøde er et fællesmøde mellem de to netværk Energi & Forsyning og Transport & Infrastruktur. Oplæg fra og den efterfølgende snak med Giulia vil foregå på engelsk. 

Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København K, kl. 9:30

18/4-2023

Transportpolitisk dialog anno 2023

Hvordan står det til med transportpolitikken inde på Christiansborg? Hvilke mål er har de enkelte partier nået i valgåret 2022-2023? Med stor interesse for nye trafikale forbindelser, grønnere løsninger og nye teknologier i rivende udvikling, så står det næppe stille på transport og infrastrukturfronten i disse tider. Derfor vil dagens møde stille tre ordførere på området til debat overfor hinanden - og overfor netværket. Både så dialogen mellem fagprofilerne i branchen og politikerne på Slotsholmen styrkes, men også så der kan forventningsafstemmes forud for det nye år, der venter.

Ordførerne oplyses snarest.

BLOX, Bryghusgade, 1473 København, kl. 9:30

1/6-2023

Netværksmøde

Program og oplægsholder oplyses snarest. 

Mødested tilgår, kl. 9:30

27/9-2023

Døgnmøde 2023

Sæt X i kalenderen til netværkets årlige døgnmøde, som finder sted fra den 27-28. september 2023.

Tema og oplægsholdere oplyses snarest.

Kragerup Gods, Kragerupgårdsvej 33, 4291 Ruds-Vedby, kl. 8:00

Er du interesseret?

Vi hører gerne om din profil og din interesse for Altingets transportpolitiske netværk. Udfyld derfor kontaktformularen for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder.

Vi sammensætter netværket ud fra de forskellige profiler, så det består af en varieret sammensætning af relevante aktører fra forskellige hjørner af transportbranchen.

Ved at udfylde dine oplysninger til højre kan du derfor komme på en foreløbig liste over potentielle medlemmer.

Et medlemskab dækker 5 netværksmøder herunder et årligt døgnmøde. Deltagergebyret er kr. 24.995,- ex. moms for alle møderne inkl. fuld forplejning.


Accepter betingelser