Uddannelsespolitisk netværk


Altingets uddannelsespolitiske netværk er en mulighed for at møde nøgleaktører i den danske uddannelsessektor og erfaringsudveksle med ligesindede. 

Til hvert møde inviterer vi interessante nøgleaktører på området – embedsmænd, politikere og andre erfarne eksperter – til at komme med sit syn på en relevant problemstilling eller egne erfaringer, der lægger op til refleksion og personlig erfaringsudveksling. Tre af møderne afholdes i Børsbygningen i København, et holdes som et døgnmøde på Grønbechs Hotel på Bornholm. Transport, forplejning og overnatning i den forbindelse er naturligvis inkluderet. Derudover lancerer vi i 2019 Arena Summit, som er et heldagsarrangement i Tivoli, hvor alle netværk samles med forskellige breakout-sessions og et fagligt program med besøg fra prominente oplægsholdere fra ind- og udland.

Netværkets faste mødeleder er Anja Bo. Anja har mange års erfaring som journalist og har været studievært på Deadline og TV 2 Nyhederne. Anja har gennem en lang årrække beskæftiget sig med blandt andet uddannelsessektoren og har stor erfaring med konferenceledelse, herunder har hun ledet uddannelses- og forskningsministerens Uddannelsesmøde og undervisningsministerens Sorø-møde og har endvidere været moderator på Uddannelsesdebatten. 

 

Programmet for 2019/20 ses nedenfor.

 

Har du talt om teknologi med din datter i dag?

 

Christine Antorini, fhv. minister og nuværende CEO ved LIFE, Novo Nordisk Fondens læringscenter

Hvordan får vi bedst muligt engageret børn og unge i de naturvidenskabelige fag og uddannelser? Til dagens samling vil Christine Antorini fortælle om, hvordan LIFE bidrager ved at invitere børn og unge fra dagtilbud til ungdomsuddannelser til at løse virkelighedsnære problemer med naturfagsværktøjskassen. Endvidere vil hun gå i debat om de største barrierer for at indfri målsætninger og visioner omkring indsatserne på STEM-området (science, teknologi, engineering, matematik).

Ny Kongensgade 10, 25. februar 2020 kl. 9.30-12.30

 

Arena Summit 2020

I 2019 samlede Altinget og Mandag Morgen mere end 600 beslutningstagere fra både offentlige organisationer og private virksomheder til den første Arena Summit, hvor der særligt var fokus på udfordringerne for den næste generation inden for bl.a. fremtidens kompetencer, velfærds- og sundhedsteknologi, fremtidens demokrati og bæredygtig vækst.

I marts 2020 sætter vi igen fokus på nogle af de største samfundsudfordringer og inviterer danske og internationale hovedtalere til at gøre os klogere på, hvordan vi, ved hjælp af nye teknologier, alternative samarbejdsformer og innovative løsninger, kan imødekomme fremtidens udfordringer.

Programmet for dagen opdateres løbende, men I kan se frem til en inspirerende dag med plads til både store tanker og små pauser, hvor der er tid til refleksion, netværksdannelse og diskussioner på tværs af sektorer.

København, 26. marts 2020

 

Altingets uddannelsespolitiske døgnmøde på Kragerup Gods 29.-30. april 2020

Netværkets årlige døgnmøde finder sted på det skønne Kragerup Gods i Vestsjælland. I flotte omgivelser får du gennem et døgn mulighed for sammen med de øvrige netværksdeltagere at dykke ned i mulighederne for, at medlemmerne selv skaffer medlemmer.

Hvad indholdet skal være – om det skal være et gennemgående, eller der skal være 2 forskellige temaer – bestemmer netværkets deltagere i god tid inden døgnmødet

Overnatning, transport og forplejning er inkluderet fra og til Københavns Lufthavn.

Det overordnede program for turen lyder: 

•   Transport til Kragerup Gods

•   Velkomst og indlogering på hotellet

•   Oplæg og debat

•   Fælles frokost

•   Oplæg og debat

•   Fælles middag med lokale råvarer

•   Overnatning med efterfølgende morgenmad og transport hjem 

Kragerupgårdsvej 33, 4291 Ruds-Vedby, 29.-30. april, 2020

 

Os og dem -  Identitetspolitiske akser, ideer og afsporede debatter i et uddannelsesperspektiv

 

Vincent F. Hendricks, professor, Center for information og boblestudier, KU

Ord som identitetspolitik, krænkelseskultur og politisk korrekthed er blevet en fast del af den danske offentlige debat. Men hvad er op og ned i de identitetspolitiske debatter? Tit og ofte ender diskussionerne i et polariseret os mod dem: Mændene imod kvinderne, folket imod eliten eller ytringsfrihedsforkæmperne imod de krænkelsesparate. Enten er du med dem, eller også er du med os, og du køber altid hele pakken.

Vincent Hendricks er en af forfatterne bag bogen "Os og dem", der træder et skridt tilbage. Med aktuelle eksempler – både de store geopolitiske og de nære fra hverdagen – giver bogen en introduktion til identitetspolitiske kampe inden for køn, race, nationalitet og socialklasse. Hvilke positioner strides på feltet, og hvad er deres vigtigste pointer, idéer og uenigheder? 

Kragerup Gods, 29.-30. april 2020

 

Mistrivsel og udsathed i ungdomslivet - hvad er uddannelsernes ansvar? 

Noemi Katznelson, Professor, centerleder og forskningsleder, Institut for Kultur og Læring, AAU

Vi hører det hele tiden - de unge mistrives som aldrig før: Stress, depression og spiseforstyrelser. På dette møde kigger vi på, hvordan det egentlig står til med de unge, og vi diskuterer, hvordan vores uddannelsessystemer kan være med til at spille en positiv rolle i unges trivsel fremfor at være den faktor, der gør, at de har det dårligt til at starte med. Noemi Katznelson har gennem sin forskning undersøgt ungdomslivet med fokus på uddannelse og kan derfor være med til at besvare spørgsmålene: Hvorfor mistrives de unge? Hvem mistrives? Og hvordan kan uddannelserne være med til vende den tendens, som vi har talt om i så mange år? 

Altinget, Ny Kongensgade 10, 27. maj 2020 kl. 9.30-12.30

(Med forbehold for ændringer)