Uddannelsespolitisk netværk


Altingets uddannelsespolitiske netværk er en mulighed for at møde nøgleaktører i den danske uddannelsessektor og erfaringsudveksle med ligesindede. 

Til hvert møde inviterer vi interessante nøgleaktører på området – embedsmænd, politikere og andre erfarne eksperter – til at komme med sit syn på en relevant problemstilling eller egne erfaringer, der lægger op til refleksion og personlig erfaringsudveksling. Tre af møderne afholdes i Børsbygningen i København, et holdes som et døgnmøde på Grønbechs Hotel på Bornholm. Transport, forplejning og overnatning i den forbindelse er naturligvis inkluderet. Derudover lancerer vi i 2019 Arena Summit, som er et heldagsarrangement i Tivoli, hvor alle netværk samles med forskellige break out sessions og et fagligt program med besøg fra prominente oplægsholder fra ind- og udland.

Netværkets faste mødeleder er Anja Bo. Anja har mange års erfaring som journalist, og har været studievært på Deadline og TV2 Nyhederne. Anja har gennem en lang årrække beskæftiget sig med bl.a. uddannelsessektoren og har stor erfaring med konferenceledelse, herunder har hun ledt uddannelses- og forskningsministerens Uddannelsesmødet og undervisningsministerens Sorø-mødet, og har endvidere været moderator på Uddannelsesdebatten. 

 

Programmet for 2019/20 ses nedenfor.

 

Et indblik i ministeriets maskinrum

Søren Hartmann Hede, departementschef i Undervisningsministeriet

Vi får besøg af departementschef i Undervisningsministeriet, Søren Hartmann Hede, som vil give et indblik i ministeriets arbejdsgang med en ny regerings fremlagte visioner, ligesom han vil dele sine erfaringer fra sit første år i spidsen for ministeriet.

Ny Kongensgade 10, 25. september 2019 kl. 09.30-12.30

 

Det politiske landskab med ny regering

Danmark har fået en ny regering. En regering der kom til på baggrund af et forståelsespapir, hvori det lyder, at "Vi skal satse på uddannelse. Så vores unge kan udfolde og udfordre sig så meget, som de kan – og så hver ny generation går en bedre fremtid i møde end den forrige." Spørgsmålet er nu: Hvad kommer til at ændre sig? Hvad lægger den kommende finanslov op til? Og er det den rigtige vej for uddannelses- og undervisningspolitikken. Til mødet får vi besøg af ordførere fra begge områder til debat om fremtiden og det politiske landskab i Danmark netop nu. Deltagerne vil få rig mulighed for at spørge ind til den aktuelle dagsorden samt udfordre og gå i direkte dialog med beslutningstagerne.

Ny Kongensgade 10, 4. december 2019 kl. 09.30-12.30

 

 

Indsatserne på det naturvidenskabelige område

 

Christine Antorini, Fhv. Minister og nuværende CEO ved LIFE, Novo Nordisk Fondens læringscenter

Hvordan får vi bedst muligt engageret børn og unge i de naturvidenskabelige fag og uddannelser? Til dagens samling vil Christine Antorini fortælle om hvad LIFE bidrager med i forhold til at engagere de unge i de naturvidenskabelige fag. Endvidere vil hun gå i debat om de største barrierer for at indfri målsætninger og visioner omkring indsatserne på det naturvidenskabelige område.

Ny Kongensgade 10, 25. februar 2020 kl. 9.30-12.30

 

Arena Summit 2020

I 2019 samlede Altinget og Mandag Morgen mere end 600 beslutningstagere fra både offentlige organisationer og private virksomheder til den første Arena Summit, hvor der særligt var fokus på udfordringerne for den næste generation inden for bl.a. fremtidens kompetencer, velfærds- og sundhedsteknologi, fremtidens demokrati og bæredygtig vækst.

I marts 2020 sætter vi igen fokus på nogle af de største samfundsudfordringer og inviterer danske og internationale hovedtalere til at gøre os klogere på, hvordan vi, ved hjælp af nye teknologier, alternative samarbejdsformer og innovative løsninger, kan imødekomme fremtidens udfordringer.

Programmet for dagen opdateres løbende, men I kan se frem til en inspirerende dag med plads til både store tanker og små pauser, hvor der er tid til refleksion, netværksdannelse og diskussioner på tværs af sektorer.

København, 26 Marts 2020

 

Altingets uddannelsespolitiske døgnmøde på Bornholm 22.-23. april 2020

Netværkets årlige døgnmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge. I Bornholms flotte omgivelser får du gennem et døgn mulighed for at mødes og diskutere med flere af landets vigtigste uddannelsesaktører. Mødet giver de bedste vilkår for at netværke på tværs og samtidig fordybe sig i de faglige oplæg, vi bringer i spil. Overnatning, transport og forplejning er naturligvis inkluderet fra og til Københavns Lufthavn.

Det overordnede program for turen lyder: 

•   Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge

•   Velkomst og indlogering på hotellet

•   Oplæg og debat

•   Fælles frokost

•   Oplæg og debat

•   Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets Restaurant Vilhelm og Øltinget

•   Overnatning med efterfølgende morgenmad og transport hjem 

  

 

(Med forbehold for ændringer)