Uddannelse og undervisningspolitisk netværk


Altingets uddannelse og undervisningspolitiske netværk er en mulighed for at møde nøgleaktører i den danske uddannelsessektor og erfaringsudveksle med ligesindede. Ud over rækken af ordinære netværksmøder, der afholdes i Børsbygningen, inviteres der den 3. juni 2019 til døgnmøde på Altingets politiske hotel, Grønbechs Hotel på Bornholm. Her vil vi udover faglig sparring rette særlig fokus mod at styrke netværkets interne relationer.

Netværkets faste mødeleder er Anja Bo. Anja har mange års erfaring som journalist, og har været studievært på Deadline og TV2 Nyhederne. Anja har gennem en lang årrække beskæftiget sig med bl.a. uddannelsessektoren og har stor erfaring med konferenceledelse, herunder har hun ledt uddannelses- og forskningsministerens Uddannelsesmødet og undervisningsministerens Sorø-mødet, og har endvidere været moderator på Uddannelsesdebatten.

 

Møderækken for sæsonen 2019/20 ses nedenfor

 

 

Det politiske landskab med ny regering

Danmark har fået en ny regering. En regering der kom til på baggrund af et forståelsespapir, hvori det lyder, at "Vi skal satse på uddannelse. Så vores unge kan udfolde og udfordre sig så meget, som de kan – og så hver ny generation går en bedre fremtid i møde end den forrige." Spørgsmålet er nu: Hvad kommer til at ændre sig? Hvad lægger den kommende finanslov op til? Og er det den rigtige vej for uddannelses- og undervisningspolitikken. Til mødet får vi besøg af ordførere fra begge områder til debat om fremtiden og det politiske landskab i Danmark netop nu. Deltagerne vil få rig mulighed for at spørge ind til den aktuelle dagsorden samt udfordre og gå i direkte dialog med beslutningstagerne.

Ny Kongensgade 10, 4. december 2019 kl. 09.30-12.30

 

Indsatserne på det naturvidenskabelige område

Christine Antorini, Fhv. Minister og nuværende CEO ved LIFE, Novo Nordisk Fondens læringscenter

Hvordan får vi bedst muligt engageret børn og unge i de naturvidenskabelige fag og uddannelser? Til dagens samling vil Christine Antorini fortælle om hvad LIFE bidrager med i forhold til at engagere de unge i de naturvidenskabelige fag. Endvidere vil hun gå i debat om de største barrierer for at indfri målsætninger og visioner omkring indsatserne på det naturvidenskabelige område.

Ny Kongensgade 10, 25. februar 2020 kl. 9.30-12.30

 

 

Arena Summit 2020

I 2019 samlede Altinget og Mandag Morgen mere end 600 beslutningstagere fra både offentlige organisationer og private virksomheder til den første Arena Summit, hvor der særligt var fokus på udfordringerne for den næste generation inden for bl.a. fremtidens kompetencer, velfærds- og sundhedsteknologi, fremtidens demokrati og bæredygtig vækst.

I marts 2020 sætter vi igen fokus på nogle af de største samfundsudfordringer og inviterer danske og internationale hovedtalere til at gøre os klogere på, hvordan vi, ved hjælp af nye teknologier, alternative samarbejdsformer og innovative løsninger, kan imødekomme fremtidens udfordringer.

Programmet for dagen opdateres løbende, men I kan se frem til en inspirerende dag med plads til både store tanker og små pauser, hvor der er tid til refleksion, netværksdannelse og diskussioner på tværs af sektorer.

København, 26 Marts 2020

 

 

Altingets uddannelsespolitiske døgnmøde på Bornholm 22.-23. april 2020

Netværkets årlige døgnmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge. I Bornholms flotte omgivelser får du gennem et døgn mulighed for at mødes og diskutere med flere af landets vigtigste uddannelsesaktører. Mødet giver de bedste vilkår for at netværke på tværs og samtidig fordybe sig i de faglige oplæg, vi bringer i spil. Overnatning, transport og forplejning er naturligvis inkluderet fra og til Københavns Lufthavn.

Det overordnede program for turen lyder: 

•   Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge

•   Velkomst og indlogering på hotellet

•   Oplæg og debat

•   Fælles frokost

•   Oplæg og debat

•   Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets Restaurant Vilhelm og Øltinget

•   Overnatning med efterfølgende morgenmad og transport hjem 

Grønbechs Hotel, Allinge, Bornholm, 4-5 maj 2020

 

 Os og dem -  Identitetspolitiske akser, ideer og afsporede debatter i et uddannelsesperspektiv

Vincent F. Hendricks, professor, Center for information og boblestudier, KU

Ord som identitetspolitik, krænkelseskultur og politisk korrekthed er blevet en fast del af den danske offentlige debat. Men hvad er op og ned i de identitetspolitiske debatter? Tit og ofte ender diskussionerne i et polariseret os mod dem: Mændene imod kvinderne, folket imod eliten eller ytringsfrihedsforkæmperne imod de krænkelsesparate. Enten er du med dem, eller også er du med os, og du køber altid hele pakken.

Vincent Hendricks er en af forfatterne bag bogen "Os og dem", der træder et skridt tilbage. Med aktuelle eksempler – både de store geopolitiske og de nære fra hverdagen – giver bogen en introduktion til identitetspolitiske kampe inden for køn, race, nationalitet og socialklasse. Hvilke positioner strides på feltet, og hvad er deres vigtigste pointer, idéer og uenigheder? 

Grønbechs Hotel, Allinge, 22. - 23. april 2020 (Endnu ikke bekræftet)

 

(Med forbehold for ændringer)