Uddannelse og undervisningspolitisk netværk


Altingets uddannelse og undervisningspolitiske netværk er en mulighed for at møde nøgleaktører i den danske uddannelsessektor og erfaringsudveksle med ligesindede. Ud over rækken af ordinære netværksmøder, der afholdes i Børsbygningen, inviteres der den 3. juni 2019 til døgnmøde på Altingets politiske hotel, Grønbechs Hotel på Bornholm. Her vil vi udover faglig sparring rette særlig fokus mod at styrke netværkets interne relationer.

Møderækken for sæsonen 2018/19 ses nedenfor

 

Altingets uddannelsespolitiske døgnmøde på Bornholm, 3.-4. juni 2019

Netværkets årlige døgnmøde finder sted på Grønbechs Hotel i Folkemødets hjemby, Allinge. I Bornholms flotte omgivelser får du gennem et døgn mulighed for at mødes og diskutere med flere af landets vigtigste uddannelsesaktører. Mødet giver de bedste vilkår for at netværke på tværs og samtidig fordybe sig i de faglige oplæg, vi bringer i spil. Overnatning, transport og forplejning er naturligvis inkluderet fra og til Københavns Lufthavn.

Det overordnede program for turen lyder: 

•   Fly fra København til Bornholm og transport til Grønbechs Hotel, Allinge

•   Velkomst og indlogering på hotellet

•   'Skab engagement hos vores børn og unge' - Oplæg og debat ved Louise Klinge, skoleforsker og konsulent

•   Fælles frokost

•   'Styring og ledelse i uddannelsessektoren' - Oplæg og debat ved dagens anden oplægsholder

•   Fælles middag med bornholmske råvarer i hotellets Restaurant Vilhelm og Øltinget

•   Overnatning med efterfølgende veltillavet morgenmad og transport hjem 

 

Skab engagement hos vores børn og unge

Louise Klinge, prisvindende skoleforsker og konsulent

Louise Klinges empiriske forskning fokuserer på, dels hvilken stor betydning lærerens handlinger i undervisningen har for elevernes udvikling for både fagligt, socialt og personligt, og dels hvad der finder sted, når en klasse forvandler sig til et læringsfællesskab præget af engagement og fordybelse. Vi ser i oplægget på, hvad det kræver af læreren, og hvad det kræver af rammerne.

Grønbechs Hotel, Allinge, 3. juni 2019

 

Et indblik i ministeriets maskinrum

Søren Hartmann Hede, departementschef i Undervisningsministeriet

Efter et overstået valg står et nyt folketingsår for døren, og vi gør til dagens møde status over den uddannelsespolitiske dagsorden. Vi får besøg af departementschef i Undervisningsministeriet, Søren Hartmann Hede, som vil give et indblik i ministeriets arbejdsgang med en ny regerings fremlagte visioner, ligesom han vil dele sine erfaringer fra sit første år i spidsen for ministeriet.

Ny Kongensgade 10, 28. august 2019 kl. 09.30-12.30

 

Den politiske landskab efter folketingsvalget

Hvordan ser det politiske landskab ud efter folketingsvalget og hvordan påvirker det den uddannelsespolitiske dagsorden? Til dagens møde inviterer vi et panel bestående af udvalgte uddannelsesordførere til debat. På mødet får netværket således rig mulighed for at spørge ind til den aktuelle dagsorden samt udfordre og gå i dialog med beslutningstagerne.

Ny Kongensgade 10, oktober 2019 kl.09.30-12.30

 

(Med forbehold for ændringer)