Bliv
kontaktet

Verdensmålene

FN’s 17 verdensmål blev vedtaget i New York i september 2015. De kræver, at man som land, virksomhed, leder og menneske tager ansvar for klodens fremtid og er af flere omgange blevet kaldt den mest ambitiøse plan nogensinde. Men hvordan tager man ansvar, integrerer og opfylder målene? Det er svært at sige, for de 17 verdensmål favner [MPG1] bredt. Omstillingen rummer store udfordringer, men åbner også op for kæmpestore muligheder både forretningsmæssigt og menneskeligt.

Formålet med dette netværk er at skabe øget vidensdeling, tilbyde metoder og værktøjer til de ledere og specialister, som ønsker at arbejde, eller allerede arbejder aktivt, med verdensmålene. Netværkets medlemmer forudsættes at bidrage ved at sætte sig selv i spil i et fortroligt fagligt rum, hvor vi kan udvide hinandens handlekraft og dele værktøjer til at gå forrest og skabe en bæredygtig forandring i egen organisation og i verden omkring.

Altinget og Mandag Morgens netværk adskiller sig fra andre kurser og netværk om verdensmålene ved at rumme medlemmer med forskellige erhvervsmæssige baggrunde. Det giver bredere muligheder for at dele viden og erfaring på tværs af brancher – præcis som i verdensmål 17, der tematiserer partnerskaber på tværs af virksomheder og sektorer som en del af løsningen i en bæredygtig fremtid. 

Mødeleder

Netværket ledes af Flemming Andersen, der er chef for bæredygtighed i DeltagerDanmark, der som en del af KR fondens store klimaprojekt '70i30' organiserer Danmarks første nationale klimahandledag. Flemming er ekspert i strategi, politik og kommunikation og knap 20 års ledererfaring fra bl.a. DA og FTF (nu FH). Flemming arbejder også som selvstændig ledelses- og kriserådgiver i Andersen & You og er forfatter til en ny bog om kriseledelse. Flemming har selv arbejdet konkret med verdensmålene både i Danmark og udviklingslandene og har stået i spidsen for Mandag Morgens netværk om verdensmålene siden 2019.

Program

Tidligere begivenheder

Vis

8/11-2022

Døgnmøde - Verdensmålene: Hvordan kan vi bruge dem aktivt – i private og offentlige virksomheder?

Netværkets døgnmøde finder sted 8. november på Kragerup Gods nær Slagelse. Vi tilbringer et døgn sammen på godset, hvor der vil være rig mulighed for at lære hinanden at kende og fordybe sig i de faglige oplæg. Vi får besøg af tre oplægsholdere, som vil danne udgangspunkt for diskussioner og arbejde i netværket. Døgnmødet vil tage udgangspunkt i verdensmålene som system, og hvordan vi kan bruge dem aktivt med udgangspunkt i både en privat og offentlig case.

Oplægsholdere præsenteres snarest. 

Kragerup Gods, kl. 9:00-8:30

26/1-2023

Richard Georg Engström, Co-founder & partner i Impact Matcher.

Hvornår er din virksomhed bæredygtig nok til at investere i?

Til dette møde får vi besøg af Richard Georg Engström, der er co-founder og partner i Impact Matcher, der forbinder bæredygtige start-ups med den nødvendige kapital. Over en årrække har Richard screenet tusindvis af start-ups for at sikre, at investorer placerer deres kapital i relevante og bæredygtige virksomheder. Richard har stort kendskab til det nordiske og globale økosystem af impact start-ups og kapitalinteresser. Til dette møde præsenterer han os for de parametre, investorerne vurderer ud fra, og hvad der kan være afgørende for, om en start-up anses som en ”grøn” investering. Det kan vi alle lære meget af, uanset om vi kommer fra en offentlig eller privat virksomhed!

 

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, kl. 9:30-12:30

23/3-2023

Diversitet er et af naturens egne principper – hvad er det godt for?

Diversitet er ikke bare en moralsk forpligtelse men et af naturens egne principper. Men hvorfor er diversitet vigtig, og hvilken forskel kan det gøre at have øje for diversitet?

Oplægsholder opdateres snarest. 

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, kl. 9:30-12:30

1/6-2023

Hvordan måler vi verdensmålene?

Hvis vi skal forbedre vores indsats for at nå verdensmålene, må vi også måle på, om vi gør fremskridt. Til dette møde dykker vi både ned i tilblivelsen af de 17 verdensmål og 169 delmål – og hvordan vi kommer fra mål til måling. Danmarks Statistik har været omdrejningspunkt for et stort projekt med at sætte specifikke nationale indikatorer for hvert af verdensmålene og delmålene – og på mødet får vi indblik i, hvordan vi kan bruge mål og indikatorer til at måle og se resultaterne af vores egne tiltag.

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, kl. 9:30-12:30

19/9-2023

Bæredygtighedspsykologi

Mere info kommer. 

 

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K, kl. 9:30-12:30

Er du interesseret?

Vi hører gerne om din profil og din interesse for SDG Leaderships netværk om ledelse. Udfyld formularen her på siden for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder.

Vi sammensætter netværket ud fra de forskellige profiler, så det består af en varieret sammensætning af relevante aktører på tværs af sektorer. Ved at udfylde dine oplysninger kan du derfor komme på en foreløbig liste over potentielle medlemmer

Et medlemskab dækker 5 netværksmøder herunder et årligt døgnmøde. Deltagergebyret er kr. 19.999,- ex. moms for alle møderne inkl. fuld forplejning.


Accepter betingelser