Gå til
tilmelding

Kunstig intelligens i ansvarlig praksis

Kunstig intelligens i ansvarlig praksis

Der findes store potentialer i brugen af kunstig intelligens (AI) i automatiseringen og understøttelse af arbejde. Alligevel er det kun op mod 17% af kommunerne, som anvender AI-relaterede teknologier. Én forklaring kan være, at det er svært for den enkelte at navigere i orkanen af buzzwords, teknologier og etiske dilemmaer, som knytter sig til AI. Men anvendes det rigtigt, kan AI frigøre medarbejdernes ressourcer til mere værdiskabende arbejde, imens det gennem funktioner som predictive analysis kan understøtte ledere, medarbejdere og borgere til at træffe bedre beslutninger.

På Altingets kurset får du et solidt indblik i, hvordan du skal forstå AI’s anvendelse i konkrete funktioner samt navigere i de (data)etiske dilemmaer, der knytter sig til den stigende digitalisering, analytiske biases og brug af data på arbejdspladsen. Der vil derfor være et særligt fokus på, hvordan du som leder tænker teknologi, værdier og menneske sammen i din organisations kultur.

Dit udbytte:

  • Du lærer, hvordan AI kan anvendes i konkrete funktioner herunder machine learning, netværksanalyse og robotteknologier
  • Du får en række konkrete værktøjer til at navigere i stigende højteknologiske arbejdsgange uden at miste det værdimæssige overblik.
  • Du lærer, hvordan du skaber overblik over jeres datamuligheder og hvordan du aktiverer din datas værdiskabelsespotentiale i samarbejde med medarbejdere og kollegaer.
  • Du bliver klædt på til at håndterer de muligheder og udfordringer, der opstår i implementeringsfasen.
  • Du bliver helt skarp på de (data)etiske dilemmaer, der knytter sig til den stigende digitalisering, analytiske biases og brug af data på arbejdspladsen.

Undervisningen vil balancere mellem AI- og dataanvendelse i konkret praksis og de etiske dilemmaer der skal tages hånd om i forbindelse med implementeringsfasen både ift. Medarbejdere, organisation og brugere.

3 moduler

Opstart 22. marts 2023 kl. 10:00

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K

Vil du høre mere?

Lad os tage en uforpligtende snak

Magnus Vind Lorenz

Souschef for Arena, Altinget Danmark, Altinget Sverige og Mandag Morgen

Kontakt Magnus Vind Lorenz

+4560407682

Jeg kontakter dig på hverdage mellem 9-16

Underviser

Fast underviser på forløbet er Thomas Nørmark, der er global direktør for Kunstig intelligens og robotter hos itelligence Transformation Lab. Thomas er til dagligt leder for et globalt teknologiteam, der er tilstede i 28 lande verden over, og er samtidig en erfaren underviser og foredragsholder. Thomas er ekspert i Kunstig intelligens, Big Data og internet og things, med særlig fokus på produktudvikling, innovation og ledelse.

 

Undervisning

Undervisningsforløbet består af tre moduler, der hver især belyser, hvad kunstig intelligens i øjeblikket anvendes til på et specifikt område – og hvad mulighederne er på længere sigt. Hvert modul varer seks timer fra kl. 10.00 til 16.00. På kurset vil du møde en gennemgående kursusleder og en række gæsteundervisere. 

Moduler

På uddannelsens første modul får du en grundig introduktion til kunstig intelligens – vi præsenteres for de potentialer og muligheder og de mange dilemmaer, der følger med anvendelsen af AI-teknologi. I løbet af dagen bevæger vi os fra hellikopterperspektivet til det helt praktiske og konkrete, hvor vi får besøg af Rødovre Kommune, der vil dele deres erfaringer med implementering af Chatbots og, hvordan organisationen modnes til implementering af AI- Teknologi. Endeligt oversætte vi hvad vi har lært til din egen praksis og undersøger, hvilke muligheder der er i din organisation.

På andet modul stiller vi skarpt på dataetiske principper i praksis. På dette modul får du lagt en plan for dataetik kan indlejres i den daglige praksis, når du planlægger og udvikler ny projekter eller indsatser. Når du har gennemført dette modul kan du navigere i og være bevidst om, de opmærksomhedspunkter du skal forholde dig til, når du bruger data til at forudsige personers adfærd eller anvender algoritmer til beslutningsstøtte samt hvordan I som organisation sikrer at dataetikken er på plads, når i indsamler eller afgiver data.

På tredje modul kigger vi nærmere på, hvad du kan gøre i din egen organisation – Hvilken data har i og, hvordan kan den brug til f.eks. at analysere og forbedre arbejdsgange eller services 

Praktisk information

Datoer:

  • 22. marts 2023 kl. 10:00-16:00
  • 29. marts 2023 kl. 10:00-16:00
  • 13. april 2023 kl. 10:00-16:00

3 moduler

14995 kr., ekskl. moms

Opstart 22. marts 2023 kl. 10:00

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472 København K

For spørgsmål vedrørende kurset eller personlig vejledning, kontakt mig.

Magnus Vind Lorenz, souschef for arena, altinget danmark, altinget sverige og mandag morgen, Arena

magnus@altinget.dk


+4560407682

Udfyld kontaktformularen for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder for deltagelse
Accepter betingelser