Gå til
tilmelding

SDG Leadership - Verdensmålene fra 1-17 (A-Å) - Efterår 2020

Verdensmålene har i rekordtempo opnået en genkendelighed og gennemtrængning i Danmark som det er få internationale aftaler forundt.
Over fire hele dage dykker vi i dette kursus ned i substansen og lærer verdensmålene bedre at kende. Vi dækker en række forskellige aspekter med relation til, hvordan verdensmålene indvirker i vores dagligdag – som borgere og som medarbejdere. Derudover arbejder vi med metoder og værktøjer i et samspil imellem undervisning og praksis hjemme i egen organisation. 

4 moduler

16495 kr., ekskl. moms

Opstart 26. oktober 2020 kl. 9:30

Altinget, Ny Kongengsade 10, 1472 København K

Har du brug for personlig vejledning?

Hvis du er i tvivl om noget, så lad mig ringe dig op og give dig personlig vejledning.

Kontakt Lea Kærsgaard, uddannelsesleder , Arena

+4530737447

Vi tilbyder derfor en uddannelse der giver dig:
Kendskab til verdensmålene og de mere praktiske aspekter af dem: Hvad er de for en størrelse, hvordan kan de bruges til at styrke vores organisationer og hvad fortæller de os om fremtiden. Kort fortalt handler det om, at deltagerne klædes på til at skabe mere værdi sammen med andre – en værdi der ikke har én bundlinje men mange, og ligeledes giver deltagerne redskaber til at arbejde med verdensmålene som strategisk styringsværktøj – både i internt strategiarbejde og forandringsprocesser. 

 

Det får du ud af uddannelsen:

• Adgang til/mulighed for insourcing af ressourcer og kompetencer, der ikke findes i egen organisation

• Ledelsessparring og inspiration til handling

• Nye samarbejdsmuligheder

• Nyeste viden på SDG-området, leveret af førende eksperter fra erhvervslivet, offentlige myndigheder og forskningsverdenen 

• Værktøjer til vidensdeling i egen organisation

• Sparring med eksterne bæredygtighedseksperter

Undervisning

Kursets faste mødeledere:

Kristoffer Nilaus Tarp, Ekspert i bæredygtig organisationsudvikling.
Kristoffer Nilaus Tarp har i mere end ti år med internationale forhold for EU, FN og som selvstændig rådgiver. Han rådgiver i dag både udenrigsministeriet, FN, Verdensbanken og civilsamfundsorganisationer ude i verden. Dette kombineret med hans erfaring fra UNDP’s SDG Accelerator og arbejdet med 32 danske produktionsvirksomheders innovationsprocesser fokuseret på bæredygtig forretningsudvikling.

CSR Forum v. Karim B. Drif
CSR Forum er co-founder af SDG Leadership konceptet. CSR Forums repræsentant på kurset er Karim B. Drif, som vil støtte Kristoffer Nilaus Tarp fagligt på møderne. Karims opgave er derudover at sikre fremdriften mellem møderne. 

Moduler

Program

Hvad er verdensmålene for en størrelse og hvor kom de fra? Hvorfor er verdensmålene vigtige, og hvordan kan det være, at de lige pludselig figurere over det hele? Hvad betyder de for mig, og hvad er det for en forandring, jeg gerne vil bidrage til i retning af verdensmålene?

Læringsmål
Vi lærer verdensmålene og deres arkitektur af mål, delmål og indikatorer at kende. Vi kobler det til egne værdier og organisationen vi kommer fra.

Gæsteunderviser: 

Mogens Lykketoft, Tidl. Minister og Fhv. formand for FN's generalforsamling
Mogens Lykketoft har erfaring fra næsten 40 år i Folketinget, hvoraf over ni af dem har været brugt i diverse ministerier, herunder Udenrigsministeriet og Finansministeriet. Derudover besad Mogens Lykketoft i perioden 2015-2016 formandsposten for FN. Hans formandsperiode var blandt andet perioden, hvor Parisaftalen blev indgået, og netop de 17 verdensmål om bæredygtig udvikling blev vedtaget, hvilket gør Mogens Lykketoft til den ideelle gæsteunderviser til dette modul.

Tid og sted: 26. oktober 2020 kl. 9.30-15.30, Ny Kongensgade 10, 1472 København K

Program

Det hele handler om mennesker og handling. Hvordan får du indtænkt Verdensmålene i din daglige praksis i alle dine funktioner – og hvordan smitter du andre? Hvad er det for nogle valg og fravalg, der er svære for os som mennesker. Hvordan får vi tænkt bæredygtighed ind i vores faglige virke – også når det ikke virker helt ligetil?'

Læringsmål
Vi lærer at koble vores  egne verdensmål til en målbar ramme i relation til den bæredygtige udvikling hjemme i egen organisation.  

Gæsteunderviser

Christina Blak, Founder, Kreativ direktør, We Love People
Christina Blak er kreativ direktør i, og founder af rådgivningsbureauet We Love People, som har specialiseret sig i strategisk arbejde med især bæredygtige budskaber i den purpose-drevne økonomi. Herudover er hun en aktiv stemme i debatten om CSR (Corporate Social Responsibility el. Corporate Sustainability and Responsibility), den grønne omstilling af virksomheder og implementeringen af FN's 17 verdensmål i virksomheder. Desuden er Christina Blak en erfaren kursusleder og -facilitator med det førnævnte fokus på bæredygtig forretningsuvikling.

Tid og sted: 10. november 2020 kl. 09.30-12.30. Ny Kongensgade 10. 1472 København K

Program

Eksempler på hvordan verdensmålene kan drive forandringer i private og offentlige organisationer og i samfundet. Hvordan kan vi bruge verdensmålene som en strømpil i vores forståelse af fremtiden? Hvorfor rykker nogle dele af samfundet mens andre ikke gør det? 

Læringsmål
Vi kortlægger hvilke forandringer forankret i verdensmålene du bør bidrage til og hvordan?

Gæsteundervisere: 

Ida Krabek, Head of Sustainability Programmes, Ørsted
Ida Krabek er uddannet cand.scient.pol fra Københavns Universitet. Siden har Ida haft stillinger i blandt andet Udenrigsministeriet, og har siden 2012 arbejdet i det daværende Dong Energy, nu Ørsted. Netop Ørsted blev ved World Economic Forum i Davos i 2020 kåret til verdens mest bæredygtige virksomhed af Corporate Knights. Dette blev gjort med Ida Krabek som Head of Sustainability Programmes and Partnerships. Konkret er Ida til dagligt tovholder på det koordinerende plan, hvorfra hun styrer fremdriften af Ørsteds strategi fra realiseringen af bestyrelsesbeslutninger til udgivelsen af den årlige prisvindende Sustainability rapport

Frank Andersen, Kommunaldirektør i Slagelse Kommune
Frank E. Andersen har før hans tiltræden som kommunaldirektør i Slagelse Kommune været i Gentofte Kommune siden 2006, først som direktør og efterfølgende som kommunaldirektør. I Gentofte såvel som i Slagelse er han andet kendt for at have ændret ledelsesstrukturen, så der er mindre hierarki, og mere fokus på, at opgaven skal sætte holdet - tanker, der har vist sig at skabe markante resultater på områder, såsom bæredygtig udvikling, herunder hans erfaringer med borgerinddragelse. Det er denne rejse og Franks fremragende formidlingsevne, der gør at han med kvalitet kan bidrage til dette modul. 

Tid og sted: 24. november 2020 kl. 09.30-15.30

Program

Hvad er det for nogle tendenser, vi er vidne til, som et forvarsel om en verden i forandring? Hvordan tolker vi i Danmark verdensmålene og hvilke målsætninger vil vi holde os selv op på? Hvordan skal vi som borgere, forbrugere, medarbejdere og potentielle aktivister engagere os i den forandring, som vi ønsker at se? 

Læringsmål
Vi lærer at koble vores  egne verdensmål til en målbar ramme i relation til den bæredygtige udvikling hjemme i egen organisation.  

Gæsteunderviser


Clara Halvorsen, Engagementschef, Verdens Bedste Nyheder

Claras daglige virke som Engagementschef hos Verdens Bedste Nyheder betyder, at hun er inde over en række partnerskaber og projekter med verdensmålene som omdrejningspunkt. Herigennem er hun til dagligt  i kontakt med flere forskellige aktører, såsom Real Dania, DSB, Arla, Roskilde Festival, Care og Rynkeby, og bidrager således med indgående viden om flere aspekter af verdensmålene, samt koblingen og forståelsen af hvordan de implementeres i praksis. 
Ydermere har Clara en stærk faglig baggrund med en master i Global Development fra Københavns Universitet. 

Tid og sted: 2. december 2020 kl. 09.30-12.30. Ny Kongensgade 10, 1472 København K

Praktisk information

Tid: Opstart - Den 26 Oktober 2020

Sted: Altinget, Ny Kongengsade 10, 1472 København K

Pris: 16.495 kr. ex. moms

Fast underviser er Kristoffer Nilaus Tarp, Ekspert i bæredygtig organisationsudvikling

Kurset afholdes: 

- Modul 1. 26. oktober  kl. 9.30-15.30

- Modul 2. 10 november kl. 09.30-12.30

- Modul 3. 24. november kl. 09.30-15.30

- Modul 4. 2. december kl. 09.30-12.30

4 moduler

16495 kr., ekskl. moms

Opstart 26. oktober 2020 kl. 9:30

Altinget, Ny Kongengsade 10, 1472 København K

For spørgsmål vedrørende kurset eller personlig vejledning, kontakt mig.

Lea Kærsgaard, uddannelsesleder , Arena

lea@altinget.dk


+4530737447

Udfyld kontaktformularen for at blive kontaktet af os og høre mere om dine muligheder for deltagelse

Faktureringsadresse

Udfyld hvis faktureringsadressen er en andenAccepter betingelser