Gå til
tilmelding

Program

Verdensmålsugen


Program 2021 onsdag d. 22. september

Åbning 08:30-09:00

Verdensmålsakademiet skyder Verdensmålsugen i gang

Verdensmålsakademiet

 

Tilmeld

Kom med til åbningen, når Verdensmålsambassadørerne sparker showet i gang med en quiz, der kan få selv den værste søvn ud af øjnene. Efterfølgende kommer de med deres budskab til alle jer, inden vi sammen slutter af med en fællessang, skrevet af Verdensmålsambassadørerne. Der er garanti for masser af energi og håb!

Deltagere:

 • Peter Hybschmann, verdensmålsambassadør
 • Xenia Due, verdensmålsambassadør
 • Lise Nygaard, verdensmålsambassadør
 • Lina Nilson, verdensmålsambassadør
 • Anne Skamris Holm, verdensmålsambassadør

Arrangeret af Verdensmålsakademiet

 

Case 09:00-09:30

Bæredygtighed i lifescience-branchen

Merck

 

Tilmeld

Bæredygtighed er i stigende grad vigtig for alle dele af vores samfund, men hvordan kan lifescience-branchen bidrage til et bæredygtigt samfund og hvorfor er bæredygtighed og verdensmålene er vigtige i lifescience-branchen? Mød David Mouyal, direktør for External Affairs i Merck Danmark, der har et mål om, at Merck Danmark skal være CO2 neutral i 2040.

Deltager:

 • David Mouyal, direktør for External Affairs i Merck Danmark

Interviewer:

 • Jonas Keiding Lindholm, direktør, Tænketanken Mandag Morgen og Altinget Arena

Finansieret af Merck.

 

Debat 09:30-10:30

Hvordan sikrer vi, at teknologi fremmer demokratiet?

Globalt Fokus

 

Tilmeld

Op til det internationale initiativ - Tech for Democracy - inviterer Globalt Fokus forskellige repræsentanter fra civilsamfundet, politikere og tech virksomheder til en paneldebat om digitalt ansvar, og hvordan vi sikrer at teknologi fremmer demokratiet. Digitale teknologier har et kæmpe potentiale for at styrke demokratiet, folkeligt engagement og den offentlige debat. Desværre ser vi i stigende grad hvordan tech bliver brugt til at angribe og underminere demokratiet globalt. For at imødegå denne tendens, inviterer Globalt Fokus til paneldebat med forskellige stakeholders, hvor vi debatterer problemet og løsninger på hvordan vi kan sikre at tech støtter op om demokratiet.  Se med og få en forsmag på det store internationale initiativ Tech for Democracy.

Relevant for verdensmål 9

Deltagere:

 • Camilla Mehlsen, digital medieekspert, Børns Vilkår
 • Magnus Ag, Tech Advisor, International Media Support
 • Martin Ruby, Head of Public Policy for Benelux & Nordics at Facebook
 • Anne Kahl, chefkonsulent, Kontor for humanitære indsatser, Civilsamfund og Engagement og projektleder for Tech for Democracy-initiativet

Moderator:

 • Sara Brandt, Globalt Fokus

Arrangeret af Globalt Fokus

 

Debat 10:30-11:30

Handling og dokumentation af Verdensmålene- hvordan kommer man i gang med troværdig rapportering

Global Compact Network Denmark

 

Tilmeld

Måling og rapportering af virksomhedens negative og positive bidrag til verdensmålene kan være en udfordring. Vi prøver at komme rundt om emnet ved at invitere aktører, som har hver deres ståsted omkring arbejdet med verdensmålene og rapportering. Susanne Stormer har mange års erfaring fra Novo Nordisk og er nu partner i PWC bæredygtighedsteam. Steen Gade, formand for regeringens råd for Samfundsansvar og Varan Pathmanathan, stifter af MakeImpact, en fintech start up, der hjælper folk i gang med de bæredygtige investeringer.

Deltagere:

 • Varan Pathmanathan, entreprenør, stifter mv af MakeImpact
 • Susanne Stormer, partner og Head of Sustainability, PWC
 • Steen Gade, formand for Regeringens Råd for Samfundsansvar og Verdensmål og fhv. folketingsmedlem for SF og fhv. direktør for Miljøstyrelsen
 • Anders Wall, COO, Green Mobility

Moderator:

 • Sara Krüger Falk, direktør, Global Compact Network Denmark

Arrangeret af Global Compact Network Denmark

 

CEO talk 11:30-12:00

Jesper Nygård, administrerende direktør i Realdania

Altinget/Mandag Morgen

 

Tilmeld

Hvad har bygninger og byudvikling med verdensmål at gøre? Mød Jesper Nygård, adm. direktør i den filantropiske forening Realdania i en samtale med Jonas Keiding Lindholm, direktør for Tænketanken Mandag Morgen om verdensmålene som kompas for Realdanias store nationale og internationale engagement i at fremme bæredygtig byudvikling og øge livskvaliteten gennem det byggede miljø - og også om hvordan det mon kan være, at Jesper Nygård selv er blevet en af landets mest toneangivende fortalere for verdensmålene.

Deltager:

 • Jesper Nygård, administrerende direktør, Realdania

Interviewer:

 • Jonas Keiding Lindholm, direktør, Tænketanken Mandag Morgen & Altinget Arena

Arrangeret af Altinget/Mandag Morgen. Realdania er hovedsponsor på Verdensmålsugen

 

Debat 12:00-13:00

Hvordan handler vi øjeblikkeligt og ambitiøst på klimakrisen?

2030-panelet

 

Tilmeld

Hvordan kan vi på tværs af sektorer nå i mål med klimaindsatsen med de dystre konklusioner i den seneste IPCC-rapport? 2030-Panelet inviterer til tværsektoriel debat med repræsentanter fra erhvervslivet, kommunerne, civilsamfundet, den finansielle sektor og den yngre generation om, hvordan vi som samfund i samarbejde skal håndtere klimakrisen. Vi skal handle hurtigt for at bekæmpe klimaforandringer og deres konsekvenser – men hvad skal vi gøre og hvad forhindrer handling? Hvordan kan vi nå i mål med klimaindsatsen med de dystre konklusioner i den seneste IPCC-rapport?   Hvilken rolle spiller vores egne handlinger som forbruger, som kommune, som finansiel aktør og som virksomhed? Hvordan kan regeringens handlingsplan for verdensmålene understøtte, at flere borgere, virksomheder og institutioner begynder at sætte konkrete mål for at efterleve Parisaftalen? Skal der reformpolitik til? Hvilke udfordringer møder vi, når vi vil hæve ambitionerne for klimahandling?

Relevant for verdensmål 13

Deltagere:

 • Troels Dam Christensen, sekretariatsleder i 92-gruppen
 • Anne Højer Simonsen, vicedirektør og klimapolitisk chef, DI
 • Marie Bjerre, bæredygtigheds- og verdensmålsordfører, Venstre
 • Nynne Juul Nielsen, Extinction Rebellion Danmark

Moderator:

 • Sara Krüger Falk, formand for 2030-panelet og direktør i Global Compact Network Denmark

Finansieret og arrangeret af 2030-panelet

 

Debat 13:00-14:00

Find klima- og miljøgevinsten i din virksomheds madaffald

Global Compact Network Denmark

 

Tilmeld

Vi snakker om klimaet som aldrig før, men vidste du, at der ligger en CO2 gevinst gemt i madaffald? Projekt Verdensmål i Værdikæden har med hjælp fra SDU lavet en beregner, hvor virksomheder (og privatpersoner) kan indtaste mængden af deres madaffald og se, både hvor meget CO2 og hvor mange vigtige næringsstoffer, der spares, hvis madaffaldet sendes til genanvendelse i stedet for forbrænding. Med udgangspunkt i restaurationsbranchen tager vi en diskussion om, hvordan øget genanvendelse af madaffald kan hjælpe Danmark på rejsen mod 70% reduktion.

Relevant for verdensmål 12 og 13

Deltagere:

 • Søren Jeberg, partner, BioTrans
 • Tavs Nyord, seniorkonsulent, CONCITO
 • Mads Dreyer, leder i Oure spisehus

Moderator:

 • Karen Panum Thisted, projektleder Verdensmål i Værdikæden (Global Compact Network Denmark)

Arrangeret af Global Compact Network Denmark

 

CEO talk 14:00-14:30

Caroline Søeborg Ahlefeldt, stifter og CEO for Tomorrow Festival

Altinget/Mandag Morgen

 

Tilmeld

Hvordan får vi de bæredygtige skueværdier i samfundet til at blive reelle handleværdier, der faktisk skaber forandring? Visionerne i FN's verdensmål kræver nemlig et substantielt gearskifte i vores kollektive adfærd som nation - og vores individuelle orientering og forbrug som mennesker – for at skabe en bæredygtig udvikling med velstand og fred for alle. Mød forretningskvinde, entreprenør og bestyrelsesforkvinde Caroline Ahlefeldt Søeborg til en samtale med Jonas Keiding Lindholm, Direktør for Tænketanken Mandag Morgen, om vilde visioner og nye veje i den nødvendige bevægelse mod en mere bæredygtig fremtid. Caroline Ahlefeldt Søeborg er stifter og CEO for Tomorrow Festival, som er Danmarks største festival for bæredygtig forandring, og har omfattende erfaring fra bestyrelseslokalerne hos bl.a. Donkey Republic, LEGO, COOP og Dyrberg/Kern.

Relevant for verdensmål 12 og 13

Deltager:

 • Caroline Søeborg Ahlefeldt, stifter og CEO for Tomorrow Festival

Interviewer:

 • Jonas Keiding Lindholm, direktør for Tænketanken Mandag Morgen og Altinget Arena

 

CEO talk 14:30-15:00

Mette Lykke, CEO for Too Good To Go

Altinget/Mandag Morgen

 

Tilmeld

Hvordan skaber man en international vækstsucces med bæredygtighed som styrende parameter? Mød Mette Lykke, succesrig dansk entreprenør, investor og forretningskvinde i samtale med Tanja Nyrup Madsen, chefredaktør for Ugebrevet Mandag Morgen. Mette Lykke er CEO for verdens største consumer platform for overskudsmad og bevægelse mod madspild, Too Good To Go, og bl.a. tidligere medstifter og CEO for Endomondo.

Relevant for verdensmål 12

 

Deltagere:

 • Mette Lykke, CEO for Too Good To Go

Interviewer:

 • Tanja Nyrup Madsen, chefredaktør for Ugebrevet Mandag Morgen

 

Debat 15:00-16:00

Er faglært uddannelse den bedste vej for unge, der vil gå forrest i den grønne omstilling?

DUF

 

Tilmeld

Faglært arbejdskraft er blevet udråbt som den helt store ressource der skal sikre den grønne omstilling i fremtiden. Som Mette Frederiksen udtalte i forbindelse med stormødet ”Fremtidens Danmark”, så kan vi ”ikke sætte vindmøller op, hvis ikke der er elektrikere. Og man løser ikke klimakrisen med snak og paroler”. Med disse ord rettede hun også en appel mod de unge: ”Når alle unge er så optaget af klimaet, kunne dét (en faguddannelse red.) være løsningen. For hvis man gerne vil redde kloden, så skal man i virkeligheden blive faglært.” Med udgangspunkt i dette sættes der i denne paneldebat fokus på hvilken rolle faglært arbejdskraft spiller for at indfri de grønne verdensmål. Vi diskuterer hvordan det lige nu står til med at uddanne til fremtidens grønne arbejdspladser og hvordan vi sikrer at tilstrækkelige unge vælger at få en faglært uddannelse fremadrettet både i Danmark, Europa og Verden.

Deltagere:

 • Frederik Enevoldsen, ungdomskonsulent, Fagbevægelsens Hovedorganisation 
 • Sara Petrycer Hansen, seniorkonsulent i CONCITO
 • Nicklas Hakmann Petersen, DUF
 • Emma Susanna Turkki, DUF
 • Christine Bernt Henriksen, chefkonsulent, DI

Moderator:

 • Caroline Tranbjerg, journalist, Altinget

Finansieret af DUF

 

Boglancering og debat 16:00-18:00

Hvordan driver man forretning for fremtiden?

Altinget/Mandag Morgen

 

Tilmeld

Kom med til debat og boglancering, når forfatterne bag den anmelderroste bog ”Forretning for Fremtiden” sammen med Jakob Kjeldsen, Dansk Industri, Sara Krüger Falk, Global Compact Network Denmark og Carsten Larsen fra Brunata diskuterer følgende problemstillinger. Hvad nu hvis vi står overfor den næste industrielle revolution, hvor bæredygtige virksomheder vil skabe enorm værdi gennem bæredygtige produkter og ydelser, men hvor de, der sov i timen, vil bukke under? Hvad nu hvis vi i Danmark er godt positioneret til at lægge os forrest i dette kapløb som en bæredygtig supermagt trods vores beskedne størrelse? Hvad nu hvis det til gengæld kræver, at vi trækker i arbejdstøjet med det samme og begynder at opbygge de kompetencer, det kræver at komme først med de bæredygtige løsninger, når forbrugertrends, regulering, investoradfærd og medarbejder præferencer fundamentalt vil ændre alle virksomheders rammevilkår? 

Relevant for verdensmål 8 og 9

 

Deltagere:

 • Kristoffer Nilaus Tarp, forfatter til forretning for fremtiden, NTT 
 • Eric Thomas Johnson,  forfatter til forretning for fremtiden, DI
 • Jakob Kjeldsen, Chef for FFI-sekretariatet, Dansk Industri 
 • Sara Krüger Falk, direktør, Global Compact Network Denmark
 • Carsten Larsen, Solution Engineer, Brunata 
 • Jens Holmegaard, CEO, Shark Solutions

Moderator:

 • Tanja Nyrup Madsen, chefredaktør for Ugebrevet Mandag Morgen