Gå til
tilmelding

Afholdt Vores mål i praksis

Altinget, Mandag Morgen og Global Compact Network Denmark

Danmark er det første land i verden, som har arbejdet massivt på tværs af eksperter og befolkning for at lave nationale målepunkter for FN’s 17 verdensmål og i september 2020 offentliggjorde 2030-panelet og Danmarks Statistik på baggrund heraf 197 danske målepunkter for at gøre FN’s 17 Verdensmål danske.
 
Med danske indikatorer kan virksomheder, organisationer, myndigheder, politikere og borgere i højere grad bidrage til at nå verdensmålene. For eksempel gennem produkt- og forretningsudvikling, lovgivning, politikudvikling, rapportering, samt gennem ændret adfærd og nye forbrugsvaner. Indikatorerne kontekstualiserer FN’s mål således at fx. andelen af vækstvirksomheder er et afgørende parameter for den bæredygtige udvikling, at det er fattigdom, hvis du ikke har råd til at deltage regelmæssigt i fritidsaktiviteter, og at andelen af personer med anden etnisk baggrund end dansk i politik skal op, hvis Danmark skal bevæge sig i en mere bæredygtig retning frem mod 2030.

Men hvordan omsættes Vores Mål til ændret adfærd og nye forbrugsvaner? Hvordan udvælger man de rigtige indikatorer? Hvordan implementerer man målepunkterne i sit arbejde og i sin organisation? Hvordan gør målepunkterne det nemmere at måle på den bæredygtige udvikling i en dansk kontekst og kan målepunkterne fx bruges til at afrapportere?
 
​Deltag i erfaringsudveksling og dialog om Vores Mål sammen med 2030-panelet. Eksempler på konkrete målepunkter og indikatorer vil danne grundlag for dialogen. 
 

Deltagere: 

- Malene Thiele, CSR-chef Dansk Erhverv
- Laila Kildesgaard, direktør KL
- Christian Poll, specialkonsulent bæredygtighed DTU
- Henrik Bang, kontorchef, Danmarks Statistik
- Thomas Ravn-Pedersen, direktør i Verdens Bedste Nyheder 

Moderator:

- Clara Halvorsen, næstformand i 2030-panelet og styrelsesmedlem i DUF  

Arrangør:

- 2030-panelet 

Gratis

24. september 2021 kl. 9:00

Altinget, Ny Kongensgade 10, 1472, København K, Gården og livestreaming


 

Bæredygtighed og vækst er ikke hinandens modsætninger.

Brænder du for at skabe forretningsmæssig værdi med Verdensmålene? Så deltag i Altingets kursus ’Kom i mål med verdensmålene’.

Læs mere om kurset og tilmeld dig på: Kom i mål med Verdensmålene - Vinter 2022