2.000 soldater på uvarslet øvelse i Nordnorge

Norge igangsatte tirsdag en storstilet uvarslet militærøvelse i Troms-regionen i Nordnorge nord for polarcirklen. Mere end 2.000 soldater fra den norske hærs Brigade Nord deltager i øvelsen, som forventes at vare resten af ugen. Formålet med øvelsen er at øve hurtig reaktion og opgaveløsning. Desuden skal brigaden kunne løse opgaver i forskellige typer af indsatsområder, oplyser det norske forsvar på sin hjemmeside.

Hovedstyrken i operationen består af Brigade Nords panserbataljon og 2. bataljon med støtte fra artilleribataljonen, ingeniørbataljonen, kamptræningsbataljonen, sanitetsbataljonen og militærpolitiet. Desuden støtter Hjemmeværnet brigadens operationer.

Panserbataljonen er en af Brigade Nords kampafdelinger og er den norske hærs ældste panserbataljon. Bataljonen er placeret i Setermoen lejren i Bardu kommune og består for tiden af omkring 250 medarbejdere og 330 værnepligtige. Bataljonen er udstyret med hærens vigtigste kampsystem, kampvognen Leopard 2. Panserbataljonens opgaver spænder fra national beredskab til operationer i udlandet.

Login