Børn i fokus på sommermøde mellem Kielsen og Mette Frederiksen

SAMARBEJDE: Både nutiden og fortidens grønlandske børn var på dagsordenen, da Danmarks nyvalgte statsminister og Grønlands landsstyreformand stak hovederne sammen i sommervarmen.

Danmarks nyvalgte statsminister Mette Frederiksen (S) og den grønlandske landsstyreformand Kim Kielsen (S) nåede lige at stikke hovederne sammen til et møde i København 12. juli, inden Mette Frederiksen gik på sommerferie.

Mødet mellem de to socialdemokrater handlede blandt andet om landsstyrets ønske om yderligere samarbejde med danske myndigheder om indsatsen over for udsatte børn og unge i Grønland og om den historiske udredning om de 22 grønlandske børn, der blev sendt til Danmark i 1951.

”Vi har haft et godt og givende første møde. Vi er enige om, at det er vigtigt med et godt samarbejde i rigsfællesskabet, hvor vi sammen kan tage os af nogle af de problemstillinger, der optager os. Jeg er især optaget af, at vi samarbejder om at styrke indsatsen over for udsatte børn og unge i Grønland, og at den historiske udredning kommer godt i gang. Det skylder vi de grønlandske børn,” fastslog Mette Frederiksen efter mødet.

Login