Britisk forsvarsudvalg: Styrket militært fokus på Arktis

USIKKERHED: Storbritannien bør øge sit militære fokus på Arktis, lyder anbefalingen fra det britiske parlaments forsvarsudvalg, der desuden opfordrer til at være på vagt over for Ruslands ageren i Arktis.

Det britiske forsvar har gennem en årrække været så travlt beskæftiget med missioner i varme lande i blandt andet Nordafrika og Mellemøsten, at man til gengæld har fjernet fokus fra at kunne operere i meget kolde lande og regioner. Men det bør der laves om på, mener det britiske parlaments forsvarsudvalg.

”Det nylige fokus på ekspeditionsaktiviteter i varmt klima har imidlertid reduceret fokus på vigtigheden af at opretholde specialkapacitet, som er nødvendig for at operere i arktiske og nordlige egne. Der skal gøres en ny indsats for at genskabe denne ekspertise,” skriver udvalget i rapporten ”On Thin Ice: UK Defence in the Arctic”, som blev offentliggjort i sidste uge.

Operere overalt
For der sker ting og sager i Arktis, som den britiske regering og det britiske forsvar bør reagere på, påpeger udvalget.

Login