Danmark og Rusland ansigt til ansigt på Færøerne

DIPLOMATI: Danmarks udenrigsminister og en topembedsmand fra Rusland er begge blandt hovedtalerne ved en stor arktis-konference på Færøerne.

Foto: /ritzau/Wiktor Dabkowski
Andreas Krog

Den danske udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) kommer til at stå ansigt til ansigt med en topembedsmand fra det russiske udenrigsministerium, når Nordens Hus i Torshavn på Færøerne den 8. og 9. maj lægger lokaler til organisationen Arctic Circles konference med titlen ”Arctic Hubs - Building Dynamic Economies and Sustainable Communities in the North”.

Anders Samuelsen og Igor Svyatoslavovich Neverov, der er chef for det russiske udenrigsministeriums anden europæiske afdeling, er nemlig begge blandt hovedtalerne ved åbningen af konferencen.

Det er endnu et eksempel på, hvordan Arktis samler nationer, som på andre fronter ikke har det bedste forhold. Således annoncerede netop Anders Samuelsen i midten af marts, at Danmark udviste to russiske diplomater i kølvandet på giftgasangrebet mod den tidligere russiske spion Sergei Skripal i England i starten af marts. Den nervegas, som blev brugt ved angrebet, var nemlig ifølge de britiske og amerikanske myndigheder af russisk oprindelse. Udvisningerne blev besvaret med to udvisninger af danske diplomater fra Rusland.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00