Danske politikere på arktisk studietur

Medlemmer af Folketingets udenrigspolitiske nævn er i disse dage på en arktisk studietur til Norge og Rusland. En tur, der blandt andet bringer dem forbi Ruslands Nordflåde i Murmansk.

Ifølge Udenrigspolitisk Nævns side på Folketingets hjemmeside, så er formålet med turen "at blive gjort nærmere bekendt med de aktuelle udenrigspolitiske problemstillinger i Arktis, herunder med de fælles udfordringer for de fem arktiske kyststater. Udfordringer som i dansk perspektiv er behandlet i Kongeriget Danmarks Strategi for Arktis. Gennem samtaler med en bred vifte af politikere og organisationer i Oslo, Kirkenes, Murmansk og Moskva vil der blive sat fokus på perspektiverne for anvendelsen af nye sejlruter i form af Nordvest- og Nordøstpassagerne, og på hvilke afledte effekter afsmeltningen og sejlruterne vil have militært og civilt samt i forhold til redning og miljø. Endelig vil der også blive sat fokus på den indenrigs- og udenrigspolitiske situation i Norge og Rusland."

Med på turen er Søren Espersen (DF), Nick Hækkerup (S), Marcus Knuth (V), Martin Lidegaard (RV), Marie Krarup (DF), Nikolaj Villumsen (EL), Henrik Dahl (LA), Rasmus Nordqvist (ALT), Christian Langballe (DF), Claus Kvist Hansen (DF) og Aaja Chemnitz Larsen (IA).

Login