Dokumentarfilm, studierejser og højskoleophold skal højne kendskabet til riget

KENDSKAB: En pulje på 25 millioner kroner skal være med til at unge danskere, færinger og grønlændere får større og bedre kendskab til hinanden og hinandens lande.

Danske skoleelever kan sandsynligvis godt begynde at indstille sig på at skulle høre meget mere om skærpekød, fangst af grindehvaler, kaffemik og livet som barn i en lille grønlandsk bygd. Regeringen vil nemlig i folkeskoleforligskredsen søge tilslutning til, at viden om rigsfællesskabet bliver obligatorisk i folkeskolen. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Statsministeriet.

Det initiativ følger i kølvandet på, at statsminister Lars Løkke Rasmussen tirsdag løftede sløret for, at han sammen med den færøske lagmand, Aksel V. Johannesen, og Grønlands landsstyreformand, Kim Kielsen, har aftalt at iværksætte initiativer, der kan medvirke til at udbrede viden om rigsfællesskabet.

Regeringen har netop indgået en aftale med alle Folketingets partier og de nordatlantiske folketingsmedlemmer om, at der på finansloven for 2019 afsættes samlet 25 millioner kroner over de kommende fire år til initiativerne.

Login