Dokumentation: Læs Partii Naleraqs udmeldelse af koalition

DOKUMENTATION: Læs her Partii Naleraqs brev til landsstyreformand Kim Kielsen om partiets udmeldelse af den regerende koalition på Grønland. 

Foto: Mads Pihl - Visit Greenland
Andreas Krog

Formand for Siumut, Kim Kielsen.

Det er Partii Naleraqs vurdering, at samarbejdet i regeringskoalitionen er yderst problematisk, og vi kan ikke uden videre acceptere, at Naalakkersuisut efter regeringsdannelsen har været meget dårlige til at informere os om de forskellige emner.

Det er vores vurdering, at regeringens underskrevne aftale gennem koalitionsgrundlaget ikke følges. Vi er således også opmærksomme på, at der har været mere fokus på emner, som ikke er med i koalitionsaftalen, som for eksempel olieefterforskning, der ikke er med blandt de mere end 350 punkter, som regeringen har sat sig som mål at opfylde, men er en af de ting, som vi ser, er iværksat. I den underskrevne koalitionsaftale står der blandt andet, at der skal arbejdes for forbedringer inden for ældreomsorg, skolevæsenet, sundhedsvæsenet og ikke mindst forhold, der vedrører pædagogerne, og der er endnu ikke taget vare om disse ting, selvom forholdene er yderst kritisable, hvor der på trods af disse problemer udelukkende sættes ressourcer af til projekteringen af lufthavnene.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00