Færøerne får repræsentation i Kina

ADGANG: Færøerne åbner kontor i Kina og arbejder målrettet på at lande en frihandelsaftale med Kina. Israel kan meget vel blive det næste sted, hvor færingerne bliver repræsenteret.

Tidligere på måneden åbnede Færøerne sin nye kinesiske repræsentation, som får til huse på den danske ambassade i Kinas hovedstad, Beijing. Når færingerne åbner kontor i Beijing, så hænger det sammen med, at den færøske eksport til Kina er vokset støt de sidste år. Siden 2010 er eksporten til Kina tidoblet, og Kina er i dag et hovedmarked for Færøernes eksport.

”Markedsadgang og rammerne for den færøske eksport er afgørende for Færøernes økonomi. En hovedmålsætning med at åbne en færøsk repræsentation i Beijing er derfor at forbedre vores handelsmæssige rammer i Kina og danne vej for andre samarbejdsmuligheder mellem Færøerne og Kina. Vi forventer, at betydningen af det kinesiske marked vil vokse yderligere i fremtiden,” siger Færøernes landsstyremedlem for udenrigsanliggender, Jenis av Rana.

På sigt håber Færøerne at kunne lande en frihandelsaftale med Kina. Island har allerede underskrevet en frihandelsaftale med Kina, og Norge ligger i forhandlinger med Kina om en frihandelsaftale.

Login