Færøerne får repræsentation i Kina

ADGANG: Færøerne åbner kontor i Kina og arbejder målrettet på at lande en frihandelsaftale med Kina. Israel kan meget vel blive det næste sted, hvor færingerne bliver repræsenteret.

Foto: Ólavur Frederiksen / Visit Faroe Islands
Andreas Krog

Tidligere på måneden åbnede Færøerne sin nye kinesiske repræsentation, som får til huse på den danske ambassade i Kinas hovedstad, Beijing. Når færingerne åbner kontor i Beijing, så hænger det sammen med, at den færøske eksport til Kina er vokset støt de sidste år. Siden 2010 er eksporten til Kina tidoblet, og Kina er i dag et hovedmarked for Færøernes eksport.

”Markedsadgang og rammerne for den færøske eksport er afgørende for Færøernes økonomi. En hovedmålsætning med at åbne en færøsk repræsentation i Beijing er derfor at forbedre vores handelsmæssige rammer i Kina og danne vej for andre samarbejdsmuligheder mellem Færøerne og Kina. Vi forventer, at betydningen af det kinesiske marked vil vokse yderligere i fremtiden,” siger Færøernes landsstyremedlem for udenrigsanliggender, Jenis av Rana.

På sigt håber Færøerne at kunne lande en frihandelsaftale med Kina. Island har allerede underskrevet en frihandelsaftale med Kina, og Norge ligger i forhandlinger med Kina om en frihandelsaftale.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00