Færøerne tæt på at få ny regering

FORHANDLINGER: Det liberale parti Sambandsflokkurins leder har fået et par døgn til at færdiggøre arbejdet med at danne en ny regering på Færøerne.

De mere end 52.000 færinger er lige på trapperne til at få en ny borgerlig regering oven på valget til Lagtinget 31. august. Det står klart, efter at det liberale parti Sambandsflokkurins formand Bárður á Steig Nielsen tirsdag over middag orienterede Lagtingets formand, Páll á Reynatúgvu, om resultatet af sine ugelange forhandlinger med lederne af det konservative parti Fólkaflokkurin og det kristelige parti Miðflokkurin.

Bárður á Steig Nielsen er ikke i hus med dannelsen af en ny regering bestående af de tre partier. Men Páll á Reynatúgvu vurderer, at Bárður á Steig Nielsen er så tæt på at være i mål, at han har givet ham et par døgn til at gøre arbejdet færdigt.

”Bárður behøver ikke nogen frist. Jeg går ud fra, at hvis forhandlingerne strander i løbet af de kommende døgn, så kommer han tilbage til mig og siger fra, så jeg kan udnævne en ny forhandlingsleder,” sagde Páll á Reynatúgvu efter mødet til færøske medier.

Login