Fortsat politisk uro om søkort trods aftale

På onsdag skal energi, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt i samråd i Folketingets grønlandsudvalg om de massive problemer med at få udarbejdet 73 vigtige søkort for de grønlandske farvande. Det på trods af at Danmark og det grønlandske selvstyre for mere end en måned siden underskrev en hensigtserklæring om en revideret plan for søkortlægningen i Grønland.

Den reviderede samarbejdsaftale indebærer blandt andet, at parterne forpligter sig til at udarbejde en ny produktionsplan for de grønlandske søkort inden udgangen af 2018.

Dermed ser der ud til at komme en løsning på problematikken omkring søkortproduktionen, som er blevet stærkt påvirket af udflytningen af statslige arbejdspladser. Ifølge en aftale mellem det daværende Miljøministeriet og Selvstyret i 2009 skulle der frem mod udgangen af 2018 produceres 73 søkort. Et arbejde som Geodatastyrelsen skulle stå for. Da styrelsen i 2015 rykkede fra København til Aalborg valgte 13 ud af 14 medarbejdere i den afdeling, som udarbejdede søkortene, at stoppe i styrelsen. På det tidspunkt havde man lavet 32 kort.

Login