Grønlandsk førstemand på officielt Kina-besøg

Grønlands landsstyreformand, Kim Kielsen indleder imorgen torsdag et 13 dage langt officielt besøg i Kina. Det fremgår af hjemmesiden for det grønlandske landsstyre, Naalakkersuisut. Det er første gang en grønlandsk landsstyreformand tager på "officielt" besøg i Kina.

Arktisk Nyt har siden tirsdag forsøgt via landsstyrets presseafdeling og landsstyreformandens kontor, at få oplyst programmet for besøget, som startede i går torsdag. Det er endnu ikke lykkedes.

Udenrigspolitikken er ikke et af de sagsområder, som det grønlandske selvstyre har hjemtaget. Hele Kongerigets udenrigspolitik styres stadig fra det danske udenrigsministerium på Asiatisk Plads i København og forvaltes af den danske regering og det danske Folketing. Det er dog ikke ensbetydende med, at Kim Kielsen går uden for sine beføjelser. Enhver borgmester, regionsformand eller landsstyreformand er i sin gode ret til at tage på studieture til udlandet. Og besøgets indhold kan meget vel omhandle nogle af de sagsområder, som Grønland har hjemtaget og som Grønland derfor godt må tale med folk om internationalt.

Login

 • Anmeld

  leif

  Siden 1648(ca.) er det kun gået een vej,nedad!!!!

 • Anmeld

  Peter Hansen

  Gad vide hvad Kina ville sige til, at vi modtog repræsentanter fra Tibet... nå nej, det har vi jo prøvet...

  Kina kan kan med sin økonomiske formåen hurtigt blive en udfordring, og dermed spille staten og selvstyret ud mod hinanden, da de måske "under" bordet er blevet lovet guld og grønne skove... staten bør involvere sig mere i Grønlands fremtid, det handler om længerevarende og større investeringer, hvis staten ikke gør det, så er der andre der udnytter tomrummet og potientialet og det af mange grunde, ikke kun økonomiske.