Grønlandske MF'er i clinch over arbejdsindsats

STRID: Med en lav arbejdsindsats har det grønlandske folketingsmedlem Aleqa Hammond svigtet sit mandat, mener det andet grønlandske MF, Aaja Chemnitz Larsen, der siden 2015 har stillet knap otte gange flere folketingsspørgsmål end Hammond.

Aaja Chemnitz Larsen (t.v.) og Aleqa Hammond (t.h.) efter gudstjenesten ved Folketingets åbning i oktober 2015.
Aaja Chemnitz Larsen (t.v.) og Aleqa Hammond (t.h.) efter gudstjenesten ved Folketingets åbning i oktober 2015.Foto: Thomas Lekfeldt / Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Jeg opfordrer Aleqa til at øge gennemsigtigheden af sit folketingsarbejde ved at offentliggøre, hvilke konkrete resultater hun har opnået til gavn for Grønland.

Aaja Chemnitz Larsen
MF, IA

Med højst lidt over to måneder til folketingsvalget tager det grønlandske folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen (IA) nu fløjlshandskerne af og går i direkte clinch med det andet grønlandske medlem af Folketinget, Aleqa Hammond (NQ).

Aaja Chemnitz Larsen mener, at Aleqa Hammond ikke har arbejdet særlig hårdt i den valgperiode, som nu rinder ud. Dermed har hun svigtet sine grønlandske vælgere.

”Vi ønsker for Grønland, at begge grønlandske folketingsmedlemmer kæmper lige hårdt for at give Grønland en stærkere stemme. Dette har ikke været tilfældet i denne valgperiode, hvor Aleqa Hammond gentagne gange har svigtet sit mandat ved vigtige debatter og initiativer for Grønland i Folketinget,” pointerer Aaja Chemnitz Larsen.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00