Grønlandske partier kæmper for at blive opstillet

Formanden for Naalakkersuisut, det grønlandske landsstyre, Kim Kielsen, udskrev mandag aften valg til det grønlandske parlament Inatsisartut til april. Det er op til Inatsisartut at beslutte, om valget skal afholdes tirsdag den 17. eller tirsdag den 24. april. Og netop den beslutning kan få afgørende betydning for de to nye partier Samarbejdspartiet og Partii Nunatta Qitornai, der kæmper for at samle underskrifter nok til at blive opstillet til valget til Inatsisartut.

Ingen af de to partier har nemlig nået at indsamle og få godkendt de 924 underskrifter, som en opstilling til valget kræver. Det skal de nå senest fem uger før valget. Hvis valget skal afholdes den 17. april har de to partier kun en uge til at skaffe de nødvendige underskrifter og få dem godkendt.

Har en plan B
Samarbejdspartiet er stiftet af det tidligere medlem af Demokraterne Michael Rosing og definerer sig selv som et socialliberalt parti. Michael Rosing er i dag løsgænger i Inatsisartut. Han fortæller til den grønlandske avis Sermitsiaq, at partiet nu vil arbejde hårdt på at indsamle de sidste underskrifter.

Login