Grønlandske partier klar til FT-valg

VALG: Alle syv partier i Grønland opstiller til folketingsvalget, og fem partier har sat navne på kandidaterne.

Alle de syv partier, som er repræsenteret i Grønlands lovgivende forsamling, Inatsisartut, agter at stille op til det valg til Folketinget, som skal afholdes senest 17. juni. Det viser en rundringning, Altinget har foretaget.

Grønlands største parti, socialdemokratiske Siumut, har fundet alle sine kandidater. Fire styk i alt. Det er partisekretær Ineqi Kielsen, sexolog og parterapeut Ulrikka Holm, det tidligere landsstyremedlem Jens-Erik Kirkegaard og den tidligere Miss Danmark-finalist og bachelor i statskundskab Aki-Matilda Høegh-Dam. En broget skare af kandidater, der skal være med til at tilbageerobre det sæde i det danske parlament, som partiet mistede i 2015, da partiets daværende folketingsmedlem, Aleqa Hammond, blev løsgænger efter en sag om misbrug af Folketingets kreditkort til private formål.

Netop Aleqa Hammond er det lille løsrivelsesivrige parti Nunatta Qitornais spidskandidat. Partiet fik kun en enkelt plads i Inatsisartut ved valget sidste år, så Hammond skal trække rigtig mange stemmer fra vælgere, som normalt stemmer på andre partier, hvis det skal lykkes at blive genvalgt.

Login