Grønlandsudvalg mødes med tsunami-ofre

REJSE: Folketingets Grønlandsudvalg skal blandt andet besøge et børnehjem og møde beboerne fra to tsunami-ramte bygder på udvalgets otte dage lange grønlandstur, der startede fredag.

Foto: Arktisk Kopmmando
Andreas Krog

Medlemmerne af Folketingets Grønlandsudvalg gik fredag ombord på Air Greenlands Airbus A330-fly i Københavns Lufthavn og påbegyndte en otte dage lang rundrejse i Grønland.

Udvalgsmedlemmerne startede ud med en sejltur på isfjorden ved Ilulissat, inden de fredag aften lander i Uummannaq og overnatter i den gamle lægebolig. Lørdag aflægger udvalget besøg i byens kirke, på børnehjemmet, på sygehuset og hos to lokale virksomheder, ligesom udvalget skal mødes med lokale politikere. Desuden er der sat en time af til at mødes med borgere fra de to bygder Nuugaatsiaq og Illorsuit, der i juni sidste år blev ramt og destrueret af en tsunami.

Besøge vandværk
Søndag tager udvalget på en smuttur til bygden Saattut, hvor der bliver tid til at besøge vandværket og børneinstitutionen samt hilse på kommunefogeden, inden turen om eftermiddagen går tilbage til Uummannaq og den gamle lægebolig.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00