Her er de mest læste debatindlæg i 2020

ÅRET DER GIK: Danmarks behandling af grønlænderne og USA's planer om en økonomisk hjælpepakke til Grønland er nogle af de emner, der har optaget læserne af Altinget Arktis' debatspalter mest i 2020. Læs eller genlæs årets fem mest populære debatindlæg her.

2020 var året, hvor Altinget Arktis blev citeret i store amerikanske aviser som New York Times, Financial Times og Washington Post. Anledningen var Carla Sands kronik om, at USA var på vej med en hjælpepakke til Grønland.
2020 var året, hvor Altinget Arktis blev citeret i store amerikanske aviser som New York Times, Financial Times og Washington Post. Anledningen var Carla Sands kronik om, at USA var på vej med en hjælpepakke til Grønland.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Redaktionen

Hvad er Danmark uden Grønland? Betydeligt mindre værd, hvis man spørger den grønlandske debattør Lili Frederiksen Chemnitz, der stod bag 2020's mest læste debatindlæg på Altinget Arktis. 

"Det er almen viden i den danske befolkning, at Grønland modtager bloktilskud. Det er derimod ikke almen viden, at Danmark nyder strategisk, handelsmæssig og forskningsmæssig fremme på grund af Grønland", skrev Chemnitz i indlægget.

Inden 2021 for alvor er kommet i gang, har vi fundet de store regneark frem og set på, hvilke debatemner der har trukket flest læsere i 2020 på Altinget Arktis. Et år, der foruden corona, også har budt på et nyt skib til danske havforskere i Arktis, tættere amerikansk samarbejde med Grønland og en undskyldning til de 22 grønlandske såkaldte eksperimentbørn, der i 1951 blev taget fra deres familier og sendt til Danmark. 

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00