Kofod fortsætter strategi-rundtur

BESØG: Færøerne er i denne uge tredje stop på udenrigsminister Jeppe Kofods rundtur for at samle input til kongerigets nye 10-årige arktiske strategi.

Jeppe Kofod (t.v.) skal under besøget blandt andet mødes med Færøernes udenrigsansvarlige Jenis av Rana (t.h.). De to holdt i juli et fælles pressemøde forud for den amerikanske udenrigsminister Mike Pompeos besøg i København.
Jeppe Kofod (t.v.) skal under besøget blandt andet mødes med Færøernes udenrigsansvarlige Jenis av Rana (t.h.). De to holdt i juli et fælles pressemøde forud for den amerikanske udenrigsminister Mike Pompeos besøg i København.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Andreas Krog

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) har siden sommerferiens afslutning brugt en stor del af sin energi på at gøde jorden for udarbejdelsen af en ny arktisk strategi for Kongeriget Danmark for 2021 - 2030, som forventes at blive lanceret i starten af næste år.

Først ved besøg i Norge, hvor ministeren blandt andet talte med den norske udenrigsminister Ine Eriksen Søreide om Norges strategi for Arktis og besøgte det arktiske universitet i Tromsø. Herefter ved et besøg i Grønland, hvor Jeppe Kofod blandt andet havde lejlighed til at tale med det grønlandske landsstyres udenrigsansvarlige Steen Lynge.

Ligeværdigt samarbejde
Onsdag, torsdag og fredag i denne uge er det så Færøernes tur til at få besøg af den danske udenrigsminister.

Altinget logoArktis
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arktis kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00